Harmony Lessons – CineȘoc la ARCUB
https://www.ziarulmetropolis.ro/harmony-lessons-cinesoc-la-arcub/

Miercuri, 15 aprilie, începând cu ora 19.00, iubitorii de film sunt aşteptaţi la Sala ARCUB cu ocazia celei de-a treia ediţii a CineȘoc. În luna aprilie accentul se mută pe cinematografia orientală – filmul lunii este aclamatul Harmony Lessons (2013) regizat de Emir Baigazin, o dramă cu accente poetice care s-a remarcat prin tematica abordată: marginalizarea şi efectele acesteia.

Un articol de Petre Ivan|1 aprilie 2015

Harmony Lessons este o poveste a răzbunării: Aslan (Timur Aidarbekov), un adolescent inteligent și singuratic din zona rurală a Kazakhstan-ului, este batjocorit în timpul unui control medical de rutină de Bolat (Aslan Anarbayev), liderul delincvenților din școală.

Incidentul îl transformă pe Aslan într-un proscris și îi activează personalitatea vindicatică, acesta plănuind uciderea lui Bolat.

Filmul este câștigătorul Ursului de Argint pentru cea mai bună imagine (Aziz Zhambakiyev) in cadrul Festivalului International de Film de la Berlin (2013).

CineȘoc este un eveniment marca ARCUB, care transformă lunar sala de spectacole din Batiște 14 într-o sală de proiecție cinematografică. Programul urmărește să devină o alternativă la filmul de mall și, în același timp, o completare a ofertei existente deja în sălile independente din Centrul Bucureștiului.

Selecția nu ține cont de vârsta filmelor propuse, ci mai ales de calitatea lor, iar toate vor avea în comun caracterul provocator al subiectelor abordate.

Filmele sunt proiectate în versiune originală, cu subtitrare în română.

Biletele pot fi achiziționate de la Casa de Bilete ARCUB (Str. Batiște nr. 14). Prețul unui bilet este de 10  lei. Mai multe detalii, aici.

Foto: Harmony Lessons – cinemagia

27
/10
/22

În cele 4 zile de festival au fost peste 300 de oameni în public, în cele 3 locații: la Cinema Victoria, Faber și Facultatea de Arte și Design. Festivalul a fost deschis cu “Pentru minte tu ești Ceaușescu“, în regia lui Sebastian Mihăilescu, care a avut asociat și primul Q&A al festivalului, și s-a încheiat la Faber, cu proiecția filmului „Alb pe Alb”, în regia lui Viera Čákanyová.

26
/10
/22

În luna noiembrie, la History Channel puteţi urmări un documentar despre istoria Colosseumului (cea mai celebră arenă din toate timpurile), cum este viața trăită în munți, ce știa omenirea în antichitate despre extratereștrii și cum s-au păstrat până astăzi legendele faraonilor.

25
/10
/22

După un turneu sold out al echipei în mai multe orașe din țară, filmul Capra cu Trei Iezi intră oficial în cinematografe pe 28 octombrie, în weekendul de Halloween. Bazat pe povestea lui Ion Creangă, filmul a fost primit de public cu surprindere și nostalgie: scenariul respectă basmul lui Creangă, care este, în fond, o poveste de groază, nu neapărat una de adormit copiii. În rolurile principale joacă Maia Morgenstern și Marius Bodochi, iar regia este semnată de Victor Canache.

21
/10
/22

Duminică, 23 octobrie, de la 18.30, la Cinema Astra va avea loc proiecția filmului documentar dedicat Brașovului, realizat de tinerii care au participat la cursurile „Be-Brașov: retrocedarea emoțiilor I memoria orașului”. Participanții la eveniment vor asista și la o reprezentație de tip teatru verbatim și la o expoziție cu fotografii din Brașov.

20
/10
/22

„Oameni de treabă” / „Men of Deeds”, noul film al regizorului Paul Negoescu, cu Iulian Postelnicu, Vasile Muraru, Anghel Damian și Crina Semciuc în distribuție, va avea o avanpremieră specială în cadrul Les Films de Cannes à Bucarest, sâmbătă, 22 octombrie.

19
/10
/22

CRONICĂ DE FILM După câteva încercări nereuşite de-a lungul anilor de-a face un horror românesc inspirat din literatură sau folclor (de la moroi la vampiri), iată în sfârşit un film căruia nu îi este ruşine să scoată capul în lume - „Capra cu trei iezi”, un debut independent realizat de Victor Canache, care acum câţiva ani lansa şi un scurtmetraj cu acelaşi titlu.