Harmony Lessons – CineȘoc la ARCUB
https://www.ziarulmetropolis.ro/harmony-lessons-cinesoc-la-arcub/

Miercuri, 15 aprilie, începând cu ora 19.00, iubitorii de film sunt aşteptaţi la Sala ARCUB cu ocazia celei de-a treia ediţii a CineȘoc. În luna aprilie accentul se mută pe cinematografia orientală – filmul lunii este aclamatul Harmony Lessons (2013) regizat de Emir Baigazin, o dramă cu accente poetice care s-a remarcat prin tematica abordată: marginalizarea şi efectele acesteia.

Un articol de Petre Ivan|1 aprilie 2015

Harmony Lessons este o poveste a răzbunării: Aslan (Timur Aidarbekov), un adolescent inteligent și singuratic din zona rurală a Kazakhstan-ului, este batjocorit în timpul unui control medical de rutină de Bolat (Aslan Anarbayev), liderul delincvenților din școală.

Incidentul îl transformă pe Aslan într-un proscris și îi activează personalitatea vindicatică, acesta plănuind uciderea lui Bolat.

Filmul este câștigătorul Ursului de Argint pentru cea mai bună imagine (Aziz Zhambakiyev) in cadrul Festivalului International de Film de la Berlin (2013).

CineȘoc este un eveniment marca ARCUB, care transformă lunar sala de spectacole din Batiște 14 într-o sală de proiecție cinematografică. Programul urmărește să devină o alternativă la filmul de mall și, în același timp, o completare a ofertei existente deja în sălile independente din Centrul Bucureștiului.

Selecția nu ține cont de vârsta filmelor propuse, ci mai ales de calitatea lor, iar toate vor avea în comun caracterul provocator al subiectelor abordate.

Filmele sunt proiectate în versiune originală, cu subtitrare în română.

Biletele pot fi achiziționate de la Casa de Bilete ARCUB (Str. Batiște nr. 14). Prețul unui bilet este de 10  lei. Mai multe detalii, aici.

Foto: Harmony Lessons – cinemagia

14
/11
/23

"În lunile octombrie şi noiembrie am stat o lună la Timișoara ca bursier: am primit o bursă de creație Taifas în colaborare cu librăria La Două Bufnițe" - scriitorul Vasile Ernu îşi împărtăşeşte impresiile despre prima ediţie a unui nou festival timişorean.

14
/11
/23

Începând de vineri spectatorii sunt așteptați undeva în (v)estul sălbatic, în România anului 1944 când cel De-al Doilea Război Mondial se apropie de final. WARBOY spune povestea plină de emoție a unui adolescent care, încercând să salveze cei doi cai ai familiei, pornește într-o călătorie inițiatică, traversând peisajul sălbatic al Munților Apuseni.

14
/11
/23

Documentarul-portret „𝑫𝒆 𝒄𝒆 𝒎𝒂̆ 𝒄𝒉𝒆𝒂𝒎𝒂̆ 𝑵𝒐𝒓𝒂, 𝒄𝒂̂𝒏𝒅 𝒄𝒆𝒓𝒖𝒍 𝒎𝒆𝒖 𝒆 𝒔𝒆𝒏𝒊𝒏” (regie: Carla-Maria Teaha), care o aduce în prim-plan pe una dintre cele mai iubite scriitoare din România, se vede, începând de astăzi, în cinematografele din România, distribuit de Bad Unicorn.

13
/11
/23

CRONICĂ DE FILM Aflată la debutul în regie, Carla Teaha propune “De ce mă cheamă Nora, când cerul meu e senin” (2023), un documentar portret, plin de deferenţă, despre o scriitoare îndrăgită şi nonconformistă, Nora Iuga. Din 17 noiembrie, în cinematografe.

13
/11
/23

Bucharest Best Comedy Film Festival și-a ales filmul câștigător dintre cele 10 participante în competiție. Marele câștigător este o comedie venită direct din Peru pe marile ecrane din România. Surori vitrege a fost ales în unanimitate de către juriul festivalului, cucerind imediat și publicul participant la Gala de închidere, când a fost anunțat drept marele câștigător.

01
/11
/23

În noiembrie, HBO Max vine cu filme și seriale proaspete, noi episoade și sezoane ale unor producții de succes, dar și cu documentare care promit să nu dezamăgească.