Harvey Keitel și Liam McIntyre filmează în România
https://www.ziarulmetropolis.ro/harvey-keitel-si-liam-mcintyre-filmeaza-in-romania/

Actorii Harvey Keitel şi Liam McIntyre fac parte din distribuţia „See You Soon”, debutul regizoral al lui David Mahmoudieh, filmările având loc inclusiv în Români. În film joacă şi fotbalistul spaniol Carles Puyol.

Un articol de Petre Ivan|2 august 2017

„See You Soon” este un film romantic contemporan, care are în centru povestea lui Ryan, un fotbalist american care, în timpul perioadei de recuperare în urma unui accident ce îi pune cariera în pericol, o cunoaște pe Lana, o mamă singură și între cei doi se naște o frumoasă poveste de dragoste.

În distribuție se mai regăsesc Poppy Drayton, Oleg Taktarov și fotbalistul spaniol Carles Puyol.

Filmările pentru „See You Soon” se desfășoară în Grecia, România și Rusia.

Foto: Harvey Keitel, Liam McIntyre – facebook

17
/05
/21

Așteptarea ia sfârșit! Filmele revin pe marile ecrane de la Cineplexx începând de vineri, 28 mai, în toate cele cinci cinematografe: Băneasa, Titan, Satu-Mare, Sibiu și Târgu-Mureș. Locațiile vor fi pregătite să găzduiască din nou spectatorii și fascinantul univers cinematografic, cu cele mai avansate tehnologii de imagine și sunet.

14
/05
/21

Până la 25 mai, cinci dintre documentarele de scurtmetraj din anii `30-`40 ale lui Jean Mihail, unul din pionierii cinematografiei române, pot fi vizionate gratuit pe platforma Cineclub Sahia Vintage, în cadrul Cineclubului One World Romania.

13
/05
/21

„Acasă” (r. Radu Ciorniciuc), „colectiv” (r. Alexander Nanau), „Ivana cea groaznică” (r. Ivana Mladenovic) și „Tipografic majuscul” (r. Radu Jude) sunt filmele care intră oficial în cursa pentru trofeul Gopo la categoria Cel mai bun film de lungmetraj.

06
/05
/21

Dintre zecile de filme româneşti disponibile Netflix, vă recomandăm trei documentare – poate mai puţin cunoscute, dar extrem de ofertante. Există mai multe filme de non-ficţiune româneşti pe platformă, însă cele trei propuneri sunt de neocolit.

22
/04
/21

CARTEA DE CINEMA A apărut recent, la Editura Universităţii din Bucureşti, o substanţială şi pasionantă carte: „Umorul între divertisment şi ideologie. O istorie culturală a filmelor de comedie din România comunistă (1948-1965)”. Volumul - lectură obligatorie - este teza de doctorat a tânărului istoric Eugen Ignat.