Helena Bonham Carter, film despre Mişcarea sufragetelor
https://www.ziarulmetropolis.ro/helena-bonham-carter-film-despre-miscarea-sufragetelor/

Actriţa Helena Bonham Carter va juca unul dintre rolurile principale dintr-o dramă istorică despre Mişcarea sufragetelor, organizaţie care a militat pentru emanciparea femeilor britanice.

Un articol de Petre Ivan|26 decembrie 2013

Actrița Helena Bonham Carter va juca unul dintre rolurile principale dintr-o dramă istorică despre Mişcarea sufragetelor, organizaţie care a militat pentru emanciparea femeilor britanice.

Cunoscut pentru o vreme sub numele „The Fury”, acest proiect cinematografic se va intitula în cele din urmă „Suffragette”.

Din distribuţia filmului mai face parte şi actriţa Carey Mulligan.

Abi Morgan a scris scenariul filmului, care va prezenta intensificarea acţiunilor organizate de sufragete împotriva administraţiei britanice centrale la începutul secolului al XX-lea.

Filmul va fi regizat de Sarah Gavron şi va fi lansat pe marile ecrane în 2014.

Mişcarea sufragetelor, înfiinţată în 1876, a reprezentat o mişcare de emancipare a femeilor din Anglia de la începutul secolului al XX-lea, al cărei scop a fost obţinerea drepturilor politice pentru femei, în principal a dreptului de vot.

Helena Bonham Carter

Acţiunile acestei organizaţii, considerate foarte îndrăzneţe în acea epocă, au dat rezultate abia în 1918, odată cu obţinerea dreptului de vot pentru femeile în vârstă de peste 30 de ani.

Helena Bonham Carter, de două nominalizătă la premiul Oscar

Vârsta legală de votare a fost adusă la acelaşi nivel cu cea a bărbaţilor abia în 1928. Una dintre persoanele marcante ale acestei mişcări a fost Emmeline Pankhurst.

Helena Bonham Carter a fost nominalizată la premiile Oscar în 1998, pentru rolul său din „The Wings of Dove”, şi în 2011, pentru „Discursul regelui”, notează Mediafax.

Actriţa britanică s-a remarcat şi în alte filme bine primite de public şi de criticii de specialitate precum „Cameră cu vedere”, „Planeta maimuţelor”, „Fight Club”, „Peştele cel mare”, „Harry Potter şi Ordinul Phoenix”, „Harry Potter şi Prinţul Semipur”, „Harry Potter şi Talismanele Morţii”, „Sweeney Todd – Bărbierul diabolic din Fleet Street” şi „Alice în Ţara Minunilor”.

Foto: Helena Bonham Carter și Mişcarea sufragetelor – Cinemagia, wikipedia

27
/10
/22

În cele 4 zile de festival au fost peste 300 de oameni în public, în cele 3 locații: la Cinema Victoria, Faber și Facultatea de Arte și Design. Festivalul a fost deschis cu “Pentru minte tu ești Ceaușescu“, în regia lui Sebastian Mihăilescu, care a avut asociat și primul Q&A al festivalului, și s-a încheiat la Faber, cu proiecția filmului „Alb pe Alb”, în regia lui Viera Čákanyová.

26
/10
/22

În luna noiembrie, la History Channel puteţi urmări un documentar despre istoria Colosseumului (cea mai celebră arenă din toate timpurile), cum este viața trăită în munți, ce știa omenirea în antichitate despre extratereștrii și cum s-au păstrat până astăzi legendele faraonilor.

25
/10
/22

După un turneu sold out al echipei în mai multe orașe din țară, filmul Capra cu Trei Iezi intră oficial în cinematografe pe 28 octombrie, în weekendul de Halloween. Bazat pe povestea lui Ion Creangă, filmul a fost primit de public cu surprindere și nostalgie: scenariul respectă basmul lui Creangă, care este, în fond, o poveste de groază, nu neapărat una de adormit copiii. În rolurile principale joacă Maia Morgenstern și Marius Bodochi, iar regia este semnată de Victor Canache.

21
/10
/22

Duminică, 23 octobrie, de la 18.30, la Cinema Astra va avea loc proiecția filmului documentar dedicat Brașovului, realizat de tinerii care au participat la cursurile „Be-Brașov: retrocedarea emoțiilor I memoria orașului”. Participanții la eveniment vor asista și la o reprezentație de tip teatru verbatim și la o expoziție cu fotografii din Brașov.

20
/10
/22

„Oameni de treabă” / „Men of Deeds”, noul film al regizorului Paul Negoescu, cu Iulian Postelnicu, Vasile Muraru, Anghel Damian și Crina Semciuc în distribuție, va avea o avanpremieră specială în cadrul Les Films de Cannes à Bucarest, sâmbătă, 22 octombrie.

19
/10
/22

CRONICĂ DE FILM După câteva încercări nereuşite de-a lungul anilor de-a face un horror românesc inspirat din literatură sau folclor (de la moroi la vampiri), iată în sfârşit un film căruia nu îi este ruşine să scoată capul în lume - „Capra cu trei iezi”, un debut independent realizat de Victor Canache, care acum câţiva ani lansa şi un scurtmetraj cu acelaşi titlu.