Helena Bonham Carter, film despre Mişcarea sufragetelor
https://www.ziarulmetropolis.ro/helena-bonham-carter-film-despre-miscarea-sufragetelor/

Actriţa Helena Bonham Carter va juca unul dintre rolurile principale dintr-o dramă istorică despre Mişcarea sufragetelor, organizaţie care a militat pentru emanciparea femeilor britanice.

Un articol de Petre Ivan|26 decembrie 2013

Actrița Helena Bonham Carter va juca unul dintre rolurile principale dintr-o dramă istorică despre Mişcarea sufragetelor, organizaţie care a militat pentru emanciparea femeilor britanice.

Cunoscut pentru o vreme sub numele „The Fury”, acest proiect cinematografic se va intitula în cele din urmă „Suffragette”.

Din distribuţia filmului mai face parte şi actriţa Carey Mulligan.

Abi Morgan a scris scenariul filmului, care va prezenta intensificarea acţiunilor organizate de sufragete împotriva administraţiei britanice centrale la începutul secolului al XX-lea.

Filmul va fi regizat de Sarah Gavron şi va fi lansat pe marile ecrane în 2014.

Mişcarea sufragetelor, înfiinţată în 1876, a reprezentat o mişcare de emancipare a femeilor din Anglia de la începutul secolului al XX-lea, al cărei scop a fost obţinerea drepturilor politice pentru femei, în principal a dreptului de vot.

Helena Bonham Carter

Acţiunile acestei organizaţii, considerate foarte îndrăzneţe în acea epocă, au dat rezultate abia în 1918, odată cu obţinerea dreptului de vot pentru femeile în vârstă de peste 30 de ani.

Helena Bonham Carter, de două nominalizătă la premiul Oscar

Vârsta legală de votare a fost adusă la acelaşi nivel cu cea a bărbaţilor abia în 1928. Una dintre persoanele marcante ale acestei mişcări a fost Emmeline Pankhurst.

Helena Bonham Carter a fost nominalizată la premiile Oscar în 1998, pentru rolul său din „The Wings of Dove”, şi în 2011, pentru „Discursul regelui”, notează Mediafax.

Actriţa britanică s-a remarcat şi în alte filme bine primite de public şi de criticii de specialitate precum „Cameră cu vedere”, „Planeta maimuţelor”, „Fight Club”, „Peştele cel mare”, „Harry Potter şi Ordinul Phoenix”, „Harry Potter şi Prinţul Semipur”, „Harry Potter şi Talismanele Morţii”, „Sweeney Todd – Bărbierul diabolic din Fleet Street” şi „Alice în Ţara Minunilor”.

Foto: Helena Bonham Carter și Mişcarea sufragetelor – Cinemagia, wikipedia

14
/11
/23

"În lunile octombrie şi noiembrie am stat o lună la Timișoara ca bursier: am primit o bursă de creație Taifas în colaborare cu librăria La Două Bufnițe" - scriitorul Vasile Ernu îşi împărtăşeşte impresiile despre prima ediţie a unui nou festival timişorean.

14
/11
/23

Începând de vineri spectatorii sunt așteptați undeva în (v)estul sălbatic, în România anului 1944 când cel De-al Doilea Război Mondial se apropie de final. WARBOY spune povestea plină de emoție a unui adolescent care, încercând să salveze cei doi cai ai familiei, pornește într-o călătorie inițiatică, traversând peisajul sălbatic al Munților Apuseni.

14
/11
/23

Documentarul-portret „𝑫𝒆 𝒄𝒆 𝒎𝒂̆ 𝒄𝒉𝒆𝒂𝒎𝒂̆ 𝑵𝒐𝒓𝒂, 𝒄𝒂̂𝒏𝒅 𝒄𝒆𝒓𝒖𝒍 𝒎𝒆𝒖 𝒆 𝒔𝒆𝒏𝒊𝒏” (regie: Carla-Maria Teaha), care o aduce în prim-plan pe una dintre cele mai iubite scriitoare din România, se vede, începând de astăzi, în cinematografele din România, distribuit de Bad Unicorn.

13
/11
/23

CRONICĂ DE FILM Aflată la debutul în regie, Carla Teaha propune “De ce mă cheamă Nora, când cerul meu e senin” (2023), un documentar portret, plin de deferenţă, despre o scriitoare îndrăgită şi nonconformistă, Nora Iuga. Din 17 noiembrie, în cinematografe.

13
/11
/23

Bucharest Best Comedy Film Festival și-a ales filmul câștigător dintre cele 10 participante în competiție. Marele câștigător este o comedie venită direct din Peru pe marile ecrane din România. Surori vitrege a fost ales în unanimitate de către juriul festivalului, cucerind imediat și publicul participant la Gala de închidere, când a fost anunțat drept marele câștigător.

01
/11
/23

În noiembrie, HBO Max vine cu filme și seriale proaspete, noi episoade și sezoane ale unor producții de succes, dar și cu documentare care promit să nu dezamăgească.