Helmut Stürmer, Victor Ioan Frunză și Mimi Brănescu susțin ateliere de teatru la TNB
https://www.ziarulmetropolis.ro/helmut-sturmer-victor-ioan-frunza-si-mimi-branescu-sustin-ateliere-de-teatru-la-tnb/

Finalul de stagiune aduce la Teatrul Naţional “I.L. Caragiale” din Bucureşti, sub egida şi în organizarea Centrului de Cercetare şi Creaţie Teatrală „Ion Sava”, întâlniri artistice importante, în forma unor ateliere şi workshopuri. Astfel, artişti tineri şi nu numai, din diverse zone ale teatrului, angajaţi în teatrele din România sau independenţi, vor putea explora şi experimenta idei, teme, tehnici teatrale sub îndrumarea unor profesionişti desăvârşiţi.

Un articol de Petre Ivan|6 iunie 2022

Helmut Stürmer și Corina Grămoșteanu vor coordona un workshop de scenografie a cărui temă este crearea unui spațiu scenografic unic în care să fie posibilă interpretarea tragediilor shakesperiene „Hamlet”, „Macbeth”, „Richard al III-lea”, spații de bază apte pentru metamorfoze teatrale necesare unor diverse concepții regizorale. Nouă scenografi tineri au fost selecționați pentru a participa la workshop, în perioada 13-18 iunie.

Între 20 și 25 iunie, directorul de scenă Victor Ioan Frunză va susține un Atelier Teatral care se adresează actorilor până în 40 de ani. Marele regizor propune o temă esențială pentru arta teatrului și pentru formarea actorului, atelierul având titlul Despre puterea secretă a cuvintelor.

Încă din 30 mai, tot în cadrul Centrului de Cercetare și Creație Teatrală „Ion Sava”, s-a lansat un Atelier de Scriere Dramatică, coordonat de dramaturgul și scenaristul Mimi Brănescu. Desfășurat pe durata a 3 luni, cu întâlniri de lucru săptămânale, 20 de participanți vor putea dezvolta o propunere dramaturgică pentru care au fost selecționați.

Aceste ateliere și întâlniri artistice vin în completarea misiunii Centrului „Ion Sava”, singurul Centrul de Cercetare și Creație Teatrală care funcționează în cadrul unui teatru din România, de a fi un spațiu deschis ideilor și încercărilor, procesului creativ în primul rând, fie că e vorba de dezvoltare profesională sau despre explorarea unor noi tendințe ale artei scenice, lucruri atât de necesare artiștilor și profesioniștilor din teatru.

05
/04
/24

Festivalul Filmului Palestinian, organizat de Centrul Cultural Mahmoud Darwish sub patronajul Ministerului Culturii din Palestina și al Ambasadei Statului Palestina în România, va avea loc între 18 și 21 aprilie la București și pe 28 aprilie în Cluj-Napoca iar programul detaliat și biletele sunt acum disponibile.

05
/04
/24

Brașov Jazz & Blues Festival, unul dintre marile festivaluri urbane de gen din România, revine între 15 și 18 august 2024, cu cea de-a 12-a ediție, iar orașul Brașov va fi din nou gazdă pentru peste 100 de artiști din toate colțurile lumii, care vor învălui publicul în ritmurile vibrante ale muzicii născute din jazz și blues.

04
/04
/24

Evenimentele interdisciplinare propuse în proiectul de cercetare coregrafică ROOTS, un proiect AREAL co-finanțat de AFCN, vin în întâmpinarea crizei generalizate care ne împresoară, căutând soluții pe măsura complexității problemelor suprapuse și interdependente cu care ne confruntăm, îndemnând la o explorare a rădăcinilor ce unesc omul, societatea în care trăim și întreaga biosferă.

02
/04
/24

Institutul Cultural Român participă în premieră, prin ICR Bruxelles și Centrul Național al Cărții, cu un stand propriu la „Foire du livre de Bruxelles / Târgul Internațional de Carte de la Bruxelles”, care se va desfășura în perioada 4-7 aprilie 2024, la Centrul de expoziții Tour et Taxis din capitala Belgiei.

02
/04
/24

Mobius & The Institute transformă centrul Bucureștiului într-un hotspot al culturii Hip-hop. Cea mai mare expoziție a artistului Saddo ocupă Piața Amzei.

29
/03
/24

Romanian Design Week, un festival multidisciplinar dedicat industriilor creative ce promovează designul, arhitectura, creativitatea și inovația, lansează în colaborare cu UniCredit Bank un concurs destinat tinerilor ilustratori și designeri grafici din România, cu vârste cuprinse între 18 și 25 de ani. Scopul competiției este crearea colecției oficiale de obiecte de merchandising pentru festival, având ca temă "Unlock the City".