Horatiu Mălăele, ultima reprezentație din sezon, cu „Sunt un orb”
https://www.ziarulmetropolis.ro/horatiu-malaele-utima-reprezentatie-cu-sunt-un-orb-in-ultima/

Recitalul ”Sunt un orb”, ilustrat cu brio de actorul Horaţiu Mălăele va străluci încă o dată pe scena cinematografului Patria din capitală. Ultima întâlnire din acest sezon a marelui actor cu publicul, se va produce, vineri , 22 mai, începând cu ora 19:00 in acelasi cadru plin de umor.

Un articol de Petre Ivan|18 mai 2015

Actorul, regizorul, pictorul, scenaristul şi scriitorul Horatiu Mălăele produce valuri de admiraţie în rândul publicului. Aplauzele îndelungi, mesajele și susţinerea spectatorilor îl determină să revină pe scenă cu deosebită plăcere.

Adoptând o ţinută relaxată, cu pantalonii lui lungi şi mâinile în buzunar, Horaţiu Mălăele îşi va întâmpina spectatorii cu glume tandre, cum ar fi: ”M-am născut în România. De ce? Am vrut să fiu mai aproape de mama”.

Din “dragoste pentru guvern şi pentru partid”, din “dragoste animalieră” sau pur şi simplu din dragoste pentru cultură, îndrăgitul actor Horaţiu Mălăele îi invită pe bucureşteni să savureze o seară plină de umor cu poezii de calitate, glume la care se râde în hohote, ironii fine sau momente de mare profunzime artistică.

În plus, spectatorii vor putea viziona în mod gratuit de proiecţia filmului ”Funeralii fericite”, o comedie neagră cu foarte multe momente de excelenţă în actorie, pentru care însuşi Horaţiu Mălăele face un rol remarcabil.

Povestea recompune cu mult umor o lume stranie, populată de personaje ciudate: unul îşi pierde capul când aude de Revoluţia Franceză, altul a văzut “Basic Instinct” de atâtea ori, încât îi cunoaşte toate dedesubturile lui Sharon Stone, apar instalatori polonezi, ruşi beţivani, chinezi suicidari şi ghicitoare exotice, iar printre ei se insinuează, cuminte şi aşezat, un produs al Carpatiei predecembriste.

Biletele pentru ultima reprezentaţie a recitalului ”Sunt un orb” sunt disponibile la preţurile de 39 lei pentru locurile de la balcon şi 49 de lei pentru cele amplasate la parter şi se pot achiziţiona de la casa de bilete a cinematografului Patria, agentiile Eurolines si TUI TRAVELCENTER, Librăria Eminescu şi Unirea Shopping Center (parter). Totodată, acestea pot fi procurate şi prin intermediul platformei online www.ticketnet.ro .

Foto: Horatiu Mălăele – facebook

27
/10
/22

În cele 4 zile de festival au fost peste 300 de oameni în public, în cele 3 locații: la Cinema Victoria, Faber și Facultatea de Arte și Design. Festivalul a fost deschis cu “Pentru minte tu ești Ceaușescu“, în regia lui Sebastian Mihăilescu, care a avut asociat și primul Q&A al festivalului, și s-a încheiat la Faber, cu proiecția filmului „Alb pe Alb”, în regia lui Viera Čákanyová.

26
/10
/22

În luna noiembrie, la History Channel puteţi urmări un documentar despre istoria Colosseumului (cea mai celebră arenă din toate timpurile), cum este viața trăită în munți, ce știa omenirea în antichitate despre extratereștrii și cum s-au păstrat până astăzi legendele faraonilor.

25
/10
/22

După un turneu sold out al echipei în mai multe orașe din țară, filmul Capra cu Trei Iezi intră oficial în cinematografe pe 28 octombrie, în weekendul de Halloween. Bazat pe povestea lui Ion Creangă, filmul a fost primit de public cu surprindere și nostalgie: scenariul respectă basmul lui Creangă, care este, în fond, o poveste de groază, nu neapărat una de adormit copiii. În rolurile principale joacă Maia Morgenstern și Marius Bodochi, iar regia este semnată de Victor Canache.

21
/10
/22

Duminică, 23 octobrie, de la 18.30, la Cinema Astra va avea loc proiecția filmului documentar dedicat Brașovului, realizat de tinerii care au participat la cursurile „Be-Brașov: retrocedarea emoțiilor I memoria orașului”. Participanții la eveniment vor asista și la o reprezentație de tip teatru verbatim și la o expoziție cu fotografii din Brașov.

20
/10
/22

„Oameni de treabă” / „Men of Deeds”, noul film al regizorului Paul Negoescu, cu Iulian Postelnicu, Vasile Muraru, Anghel Damian și Crina Semciuc în distribuție, va avea o avanpremieră specială în cadrul Les Films de Cannes à Bucarest, sâmbătă, 22 octombrie.

19
/10
/22

CRONICĂ DE FILM După câteva încercări nereuşite de-a lungul anilor de-a face un horror românesc inspirat din literatură sau folclor (de la moroi la vampiri), iată în sfârşit un film căruia nu îi este ruşine să scoată capul în lume - „Capra cu trei iezi”, un debut independent realizat de Victor Canache, care acum câţiva ani lansa şi un scurtmetraj cu acelaşi titlu.