Houellebecq, Celan şi Beigbeder, la preţ redus şi „Republica berii” – BOOKFEST 2015
https://www.ziarulmetropolis.ro/houellebecq-celan-si-beigbeder-la-pret-redus-si-republica-berii-bookfest-2015/

Pasionaţii de literatură care vor vizita ediţia din acest an a Salonului Bookfest vor găsi pe rafturile editurilor participante, printre altele, cărţi reduse ale unor autori precum Michel Houellebecq, Paul Celan şi Frédéric Beigbeder, dar se vor întâlni şi cu scriitori cehi, în „Republica berii”.

Un articol de Petre Ivan|21 mai 2015

Miercuri s-a deschis cea de-a zecea ediţie a Salonului Internaţional de Carte Bookfest 2015, iar vizitatorii nu au întârziat să apară.

Deşi nu au venit în număr mare, pasionaţii de literatură au mers pe la standurile editurilor preferate imediat ce evenimentul s-a deschis oficial. Cei mai mulţi participanţi vor fi, ca în fiecare an, în weekend.

Standul ţării invitate – Republica Cehă – este pregătit pentru a-şi întâmpina oaspeţii străini – scriitori cehi veniţi la Bookfest -, dar şi cititorii români care îşi doresc să participe la lansările programate şi să cumpere cărţile autorilor preferaţi.

„Cehia. Republica berii” se poate citi la standul ţării invitate, iar, miercuri, la deschiderea târgului, invitaţii au putut gusta din „licoarea magică”.

A zecea ediţie a Salonului Internaţional de Carte Bookfest are loc la complexul Romexpo din Bucureşti, iar cele aproximativ 200 de edituri participante au adus publicului cititor peste un milion de volume, dintre care circa 4.000 de titluri noi.

În cele cinci zile de desfăşurare a evenimentului, vizitatorii pot lua parte la peste 300 de evenimente, care variază de la lansări, dezbateri şi colocvii până la proiecţii cinematografice şi evenimente interactive.

BOOKFEST 2015La Salonul Internaţional de Carte Bookfest se găsesc cărţi din toate domeniile, pornind de la cele pentru copii şi adolescenţi şi terminând cu volume religioase şi ştiinţifice.

Astfel, toţi cei care vor trece, anul acesta, pe la standul editurii Polirom, vor avea de ales dintr-o ofertă variată de volume, la preţuri reduse. Trei dintre cele mai aşteptate cărţi ale acestei edituri sunt „Opera poetică I”, de Paul Celan, care poate fi achiziţionată la preţul de 38 de lei, „Povestiri din Kolîma (volumul I)”, de Varlaam Şalamov, care poate fi cumpărată la preţul de 51 de lei, şi „Cronică de Cotroceni”, de Adriana Săftoiu, volum disponibil la preţul de 30 de lei.

De asemenea, la standul Humanitas vor avea loc lansări de carte la care cititorii pot participa, editura pregătind pentru public o serie de noutăţi, atât în ceea ce priveşte scriitorii români, cât şi pe cei străini. Astfel, unele dintre cărţile pe care mizează editura sunt „Supunere”, de Michel Houellebecq (35 de lei), „Poezii. 1908-1920”, de Ezra Pound (89 de lei), „Partea nevăzută decide totul”, de Horia-Roman Patapievici, şi „Noi vorbim, nu gândim”, de Radu

La editura Curtea Veche, un eveniment important este lansarea noului volum al preşedintelui Klaus Iohannis, „Primul Pas”, care poate fi achiziţionat la preţul de 30 de lei. O altă noutate editorială este „Maria a României. Regina care a iubit viaţa şi patria”, de Adrian Cioroianu şi Mihaela Simina, ce poate fi achiziţionată la preţul debookfesti 35 de lei. Totodată, va fi lansată la Bookfest cartea „Cotroceniul regal”, de Diana Mandache, care poate fi achiziţionată la preţul de 45 de lei.

La Salonul Internaţional de Carte Bookfest pot fi găsite cărţi la preţuri începând cu 1 leu, majoritatea fiind destinate copiilor, dar şi volume despre I. L. Caragiale, Ioan Slavici, George Coşbuc, Ocavian Goga, la preţuri de 3 lei.

Editura Rao a pregătit pentru cititori cărţi la 15 lei, dar şi o ofertă interesantă pentru cei care achiziţionează mai multe volume. Astfel, persoanele care cumpără o singură carte de la editura Rao beneficiază de o reducere de 15%, în schimb, la două cărţi cumpărate, reducerea este de 20%. Totodată, de 25% reducere beneficiază cei care cumpără trei cărţi, iar 30% este reducerea pentru persoanele care achiziţionează patru sau mai multe cărţi.

Programul de vizitare este următorul: miercuri – până la ora 20.00; joi – 10.00-20.00; vineri – 10.00-21.00; sâmbătă – 10.00-21.00; duminică – 10.00-20.00.

Foto: BOOKFEST 2015 – facebook.com/BookfestRomania

05
/01
/15

Cărţi ale unor autori consacraţi, precum Mircea Cărtărescu, Lucian Boia şi Vladimir Tismăneanu, volumul "Scrisori pentru Vera", de Vladimir Nabokov, şi o serie de romane politice - la 25 de ani de la abolirea sistemului comunist - se numără printre noutăţile editoriale pregătite pentru anul 2015.

29
/12
/14

Cel mai mare poet al Rusiei a avut parte de glorie, a trăit drama exilului şi, ca toate personajele pe care le-a creat, a avut o viaţă fascinantă, Aleksandr Sergheevici Puskin s-a născut în iunie 1799 şi a murit în în februarie 1837, în urma unui duel. Se spune despre el că s-a iubit cu 113 femei.

26
/12
/14

Scriitori, critici literari şi reprezentanţi ai editurilor româneşti recomandă pasionaţilor de literatură să citească în vacanţa de Crăciun titluri ale unor scriitori laureaţi ai premiului Nobel, volume de poezii, dar şi cărţi pentru copii, acestea fiind doar o parte dintre "ofertele" de sărbători.

23
/12
/14

Captivi (Polirom, ed. a II-a, 2011), de Norman Manea, „un roman uimitor despre România postbelică, despre limbă, identitate şi pierdere”, a fost publicat în această lună de prestigioasa editură americană New Directions.

17
/12
/14

Librăria Eminescu a găzduit lansarea volumului „O viață și toate începuturile”, al tinerei scriitoare Alexandra Neacșu, vineri, 12 decembrie. Cartea a fost publicată de Compania Passe-Partout Dan Puric și are o prefaţă semnată de Dan Puric.

17
/12
/14

Columbia va emite în curând bancnote cu efigia scriitorului Gabriel Garcia Marquez - laureatul premiului Nobel pe anul 1982, decedat pe 17 aprilie -, în urma adoptării unei legi care a fost votată luni în Parlamentul acestei ţări.

11
/12
/14

Amza Pellea pleca după țigări și, uneori, se întorcea după trei zile. Gheorghe Dinică l-a luat de guler pe comandantul de la Otopeni. Vladimir Găitan ar fi putut juca într-un film de Michelangelo Antonioni... Câteodată, poveștile din culise sunt mai palpitante decât cele de pe scenă.