„House of Cards”, suspendat până la „noi ordine”
https://www.ziarulmetropolis.ro/house-of-cards-suspendat-pana-la-noi-ordine/

Producţia celui de-al şaselea sezon al „House of Cards”, care va fi şi ultimul al acestui serial, a fost suspendată până la „noi ordine”, după ce, în urmă cu trei zile, Kevin Spacey, care joacă rolul principal, a fost acuzat de actorul Anthony Rapp că l-a hărţuit sexual în urmă cu 30 de ani.

Un articol de Petre Ivan|1 noiembrie 2017

Potrivit BBC, companiile producătoare au anunţat marţi: „MRC şi Netflix au decis să suspende producţia sezonului al şaselea al House of Cards până la noi ordine, pentru a avea timp să evaluăm situaţia actuală şi să răspundem neliniştilor echipei noastre”.

Anunţul vine după ce împotriva starului a fost formulată o acuzaţie de hărţuire sexuală din partea actorului Anthony Rapp, cunoscut din serialul „Star Trek: Discovery”. El a declarat pentru Buzzfeed că Spacey l-a hărţuit la o petrecere în 1986, pe când Rapp avea 14 ani.

Kevin Spacey şi-a cerut scuze într-un mesaj publicat pe Twitter, în care a  precizat şi că de mai mulţi ani a ales să trăiască precum un bărbat homosexual.

Decizia de a încheia serialul „House of Cards”, care a debutat în 2013, a fost luată de Netflix în urmă cu mai multe luni.

Reprezentanţii teatrului Old Vic din Londra, unde Spacey a lucrat timp de 11 ani, au transmis că au fost „consternaţi” de acuzaţii. Instituţia veche de 200 de ani i-a îndemnat pe toţi cei care au legătură cu Old Vic să facă dezvăluiri, garantând confidenţialitate.

Considerat unul dintre cei mai talentaţi actori ai generaţiei sale, Kevin Spacey a primit două premii Oscar, pentru rolurile interpretate în filmele ”Suspecţi de serviciu/ The Usual Suspects” (1995) şi ”American Beauty” (1999).  Din 2013, joacă rolul principal în serialul „House of Cards”.

Foto: House of Cards – facebook

17
/05
/21

Așteptarea ia sfârșit! Filmele revin pe marile ecrane de la Cineplexx începând de vineri, 28 mai, în toate cele cinci cinematografe: Băneasa, Titan, Satu-Mare, Sibiu și Târgu-Mureș. Locațiile vor fi pregătite să găzduiască din nou spectatorii și fascinantul univers cinematografic, cu cele mai avansate tehnologii de imagine și sunet.

14
/05
/21

Până la 25 mai, cinci dintre documentarele de scurtmetraj din anii `30-`40 ale lui Jean Mihail, unul din pionierii cinematografiei române, pot fi vizionate gratuit pe platforma Cineclub Sahia Vintage, în cadrul Cineclubului One World Romania.

13
/05
/21

„Acasă” (r. Radu Ciorniciuc), „colectiv” (r. Alexander Nanau), „Ivana cea groaznică” (r. Ivana Mladenovic) și „Tipografic majuscul” (r. Radu Jude) sunt filmele care intră oficial în cursa pentru trofeul Gopo la categoria Cel mai bun film de lungmetraj.

06
/05
/21

Dintre zecile de filme româneşti disponibile Netflix, vă recomandăm trei documentare – poate mai puţin cunoscute, dar extrem de ofertante. Există mai multe filme de non-ficţiune româneşti pe platformă, însă cele trei propuneri sunt de neocolit.

22
/04
/21

CARTEA DE CINEMA A apărut recent, la Editura Universităţii din Bucureşti, o substanţială şi pasionantă carte: „Umorul între divertisment şi ideologie. O istorie culturală a filmelor de comedie din România comunistă (1948-1965)”. Volumul - lectură obligatorie - este teza de doctorat a tânărului istoric Eugen Ignat.