Ikumi Kurosu și Naoto Katori, la Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu 2016
https://www.ziarulmetropolis.ro/ikumi-kurosu-si-naoto-katori-la-festivalul-international-de-teatru-de-la-sibiu-2016/

Premiul Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu din cadrul ediţiei din acest an a Competiţiei Yokohama Dance Collection EX din Japonia a fost acordat tinerilor coregrafi Ikumi Kurosu şi Naoto Katori.

Un articol de Petre Ivan|23 februarie 2015

Ikumi Kurosu și Naoto Katori, la Sibiu 2016 / Acesta este cel de-al doilea premiu oferit de Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu (FITS), după ce în 2013 acest titlu a mai fost acordat dansatoarei Yo Nakamura.

Yokohama Dance Collection EX, cel mai important festival de dans contemporan din Japonia, reprezintă o platformă de promovare unică pentru coregrafi.

Evenimentul are caracter anual şi este prezentat la Red Brick Warehouse, în Yokohama, al doilea cel mai populat oraş din Japonia. Programul din acest an al festivalului a atras aplicanți din 9 țări din Asia şi s-a desfăşurat pe două secțiuni: Competiția I, dedicată coregrafilor profesionişti a căror lucrare a fost deja prezentată publicului şi Competiția II, dedicată tinerilor coregrafi cu vârsta sub 25 de ani.

Premiul FITS constă în invitarea unui coregraf pentru a susține o reprezentație la Sibiu în 2016 şi îşi propune să contribuie la un dialog cultural important între artiştii români şi japonezi.

Acest premiu este oferit unui coregraf din Competiția I cu sprijinul EU Japan Fest Committee.

Ikumi Kurosu și Naoto Katori formează un duo încă din 2013, iar lucrarea prezentată în cadrul competiției poartă titlul RE:DIVISION.

Ikumi Kurosu

Ikumi Kurosu și Naoto Katori

Coregrafia celor doi dansatori japonezi pornește de la forme simple și crește în intensitate printr-un limbaj original ce exprimă o viziune complexă asupra lumii din jurul nostru, asemenea unui studiu al corpului uman ca expresie individuală într-un mediu marcat prin diversitate culturală.

Cea de-a XXII-a ediția a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu va avea loc în perioada 12 – 21 iunie 2015. Următoarele ediții ale festivalului au fost programate în perioada 10 – 19 iunie 2016 (ediția XXIII) și 9 – 18 iunie 2017 (ediția XXIV).

Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu reprezintă cel mai complex festival anual din România, fiind recunoscut internaţional ca cel de-al treilea festival de artele spectacolului din Europa, ca amploare şi dimensiune, după Festivalul Internaţional de la Edinburgh (Marea Britanie) şi Festivalul de la Avignon (Franţa).

Timp de zece zile, la jumătatea lunii iunie, peste 2500 de artiști din toate colțurile lumii vor prezenta 380 de evenimente în fața a peste 600.000 de spectatori.

Foto: Ikumi Kurosu și Naoto Katori – FITS2014

30
/08
/23

Timp de 29 de zile, publicul este așteptat să se bucure de o nouă ediție a Festivalului Enescu, fie că asistă în sălile de concerte sau urmărește transmisiile de la Televiziunea Română sau de pe site-ul FestivalEnescu.ro. O lume întreagă este invitată să descopere o ediție a cărei temă este ”Generozitatea prin muzică”.

30
/08
/23

Asociația FRUI VITA te invită să te alături unei experiențe muzicale și culturale unice în cadrul evenimentului „Dor de Doină", care va avea loc pe data de 30 septembrie, începând cu ora 18:00, la Grădina Monteoru din București; ocazie care va marca și lansarea manualului digital, pe care tinerii îl vor putea utiliza pentru a explora doina în propriul ritm.

29
/08
/23

Competiția Internațională de Lungmetraj a Festivalului Internațional de Film Experimental București (BIEFF), dedicată filmelor cu o dimensiune experimentală care abordează într-o manieră inovatoare convențiile limbajului cinematografic, revine cu titluri semnate de cei mai apreciați cineaști emergenți ai momentului.

29
/08
/23

Spiritul generozității prin muzică se multiplică pe perioada Festivalului Internațional George Enescu printr-o mulțime de evenimente conexe organizate de parteneri de tradiție ai Artexim, în 12 orașe din toată țara dar și în locații din București. Pe lângă concerte și recitaluri, programele includ proiecții de film, expoziții și o inedită instalație artistică cu elemente de realitate augmentată.