Ilie Gheorghe, 75 de ani de viață şi 50 de ani de carieră
https://www.ziarulmetropolis.ro/ilie-gheorghe-75-de-ani-de-viata-si-50-de-ani-de-cariera/

Duminică seara, timp de trei ore, sala mare a Teatrului Naţional “Marin Sorescu” din Craiova a răsunat de aplauze pline de admiraţie pentru marele actor ILIE GHEORGHE.

Un articol de Petre Ivan|24 Mai 2016

Cei 75 de ani de viaţă şi 50 de ani de carieră au fost sărbătoriţi cu un spectacol omagial în care Ilie Gheorghe a recitat poezii semnate de Marin Sorescu și Mihai Eminescu şi a readus la viaţă monologurile lui Iona, Faust sau Caţavencu.

Noi toţi ne bucurăm de prea-plinul energiei dumneavoastră pe care o dăruiţi cu atâta largheţe şi de harul întâlnirilor, întotdeauna memorabile. Vă apreciez pasiunea cu care de mai bine de 50 de ani reclădiţi magia teatrului, oferindu-ne un spectacol fascinant, cum nu mulţi reuşesc să facă. UNITER v-a recunoscut de mai multe ori meritele, şi, personal, vă admir spiritul cu care v-aţi dăruit teatrului, personajelor şi spaţiului imens al scenei, cu responsabilitate şi spontaneitate. Cu neştirbită acuitate descoperiţi esenţa vieţii în fiecare personaj şi reuşiţi de fiecare dată să o transmiteţi.Sunt părtaş emoţiilor acestei sărbătoriri şi vă transmit pe această cale gânduri de bine. Şi…  să ne bucurăm împreună de TEATRU! La emoţionante şi vibrante spectacole, aşa cum ne-aţi obişnuit, Maestre Ilie Gheorghe! – Ion Caramitru, președintele UNITER

Cu mare emoţie, Ilie Gheorghe a primit de la Înaltpreasfinţitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei şi Mitropolitul Olteniei, Crucea Sfântului Nicodim de la Tismana, cea mai înaltă distincţie oferită de Mitropolia Olteniei unui laic.

Surpriza serii însă a fost mesajul scris şi interpretat de regizorul american Robert Wilson, cel care a pus în scenă piesa „Rinocerii” la Teatrul Național “Marin Sorescu” și care a ținut să-i transmită lui Ilie Gheorghe sentimentele sale de apreciere, în stilul său caracteristic, direct din Macau – China, unde se află în aceste zile.

“…Pentru el, eu scriu un imn, îi cânt un imn lui Ilie. Pentru că el este cel mai bun actor pe care îl cunosc. Pentru geniul său, omenia sa, pentru inteligența sa și pentru umorul său… Pentru cea de-a 75-a aniversare a zilei sale de naștere și pentru cei 50 de ani pe scenă, cu drag, întotdeauna, Bob Wilson.”

Foto: Ilie Gheorghe – Florin Chirea

15
/10
/19

CRONICĂ DE FILM Disponibil în unele cinematografe, documentarul „Emigrant Blues: un road movie în 2 ½ capitole”, de Mihai Mincan şi Claudiu Mitcu, discută subiectul migrației românilor în străinătate din câteva unghiuri inedite.

15
/10
/19

Actriţa Tamara Buciuceanu a murit, marţi, la vârsta de 90 de ani. Marţi dimineaţă, purtătorul de cuvânt al Spitalului Elias, Silvius Negoiţă, declara despre Tamara Buciuceanu: "Este într-o stare gravă la Terapie Intensivă. Nu a părăsit niciun moment Secţia de Terapie Intensivă. Este intubată şi ventilată mecanic, în stare critică".

15
/10
/19

Noul album byron, ce va fi lansat în București pe 9 noiembrie la Arenele Romane, este un album despre noi, despre România, dedicat n o u ă . "Nouă" – un carusel muzical cu 12 piese despre emigranți dar și despre noi, cei rămași acasă. Un album despre inconștientul colectiv, despre tăceri și mersul nostru zilnic pe ață.

15
/10
/19

Joi, 17 și vineri, 18 octombrie, de la ora 19.00, în Sala Mare a Ateneului Român, Orchestra simfonică şi Corul Filarmonicii "George Enescu", condusă de Alexander Walker, va avea în program oratoriul Visul lui Gerontius de Edward Elgar. Soliști invitați sunt tenorul Oliver Johnston, mezzosoprana Aura Twarowska și basul Marius Boloș , iar Corul Filarmonicii „George Enescu“ va fi condus de maestrul Iosif Ion Prunner. Concertul este realizat cu sprijinul Societății Elgar din Marea Britanie.

14
/10
/19

Les Films de Cannes à Bucarest îl celebrează anul acesta pe Vlad Ivanov, care anul acesta a împlinit 50 de ani. Actorului care seduce camera cu orice rol pe care-l interpretează, festivalul i-a dedicat o secțiune numită IVANOV 50 – care include cinci dintre cele mai importante filme care îl au ca protagonist: „Sunset”, „Câini”, „La Gomera”, „Principii de viață” și „Hier”.

14
/10
/19

INTERVIU Pe Teodora Velescu, Simona Dabija și Georgeta Corca le vedem, la Centrul Național al Dansului, în „Daughters”, spectacol semnat de coregrafa Simona Deaconescu și inspirat de motivațiile și modalitățile de expresie ale fiicelor generației hippie, copilele teribile ale post-punkului.

12
/10
/19

Editura Litera anunță evenimentele literare și aparițiile editoriale ale toamnei 2019. Printre acestea, una dintre cele mai dezbătute cărți de acum: „Trei femei” de Lisa Taddeo.

Page 1 of 83212345...102030...Last »