Imagini nemaivăzute cu John Lennon, descoperite într-un sertar
https://www.ziarulmetropolis.ro/imagini-nemaivazute-cu-john-lennon-descoperite-intr-un-sertar/

O serie de imagini nemaivăzute cu John Lennon, datate în 1970, au fost descoperite de un bărbat într-un sertar abandonat al tatălui său, unde au rămas uitate timp de peste 30 de ani, pentru că proprietarul credea că nu au nicio valoare. Imaginile au ajuns la muzeul The Beatles Story din Liverpool, care le va expune începând din noiembrie.

Un articol de Petre Ivan|27 octombrie 2017

Proprietarul celor 26 de negative le-a prezentat la o zi de evaluare la muzeul The Beatles Story, spunând că tatăl său le-ar fi obţinut în timp ce era student la artă, în anii 1970.

Potrivit organizatorului de licitaţii Darren Julien, ”portretele intime” ale lui John Lennon ar putea valora peste 11.200 de euro.

Diane Glover, directorul de marketing al muzeului, a spus că proprietarul imaginilor, care a vrut să îşi păstreze anonimatul, a găsit negativele printre obiectele tatălui său, după ce acesta a decedat. El le-a spus angajaţilor muzeului că fotografiile au fost uitate într-un sertat timp de cel puţin 34 de ani, pentru că nu s-a gândit nimeni că acestea ar valora ceva.

Negativele, care datează din februarie 1970, îl prezintă pe Lennon într-un moment foarte important al carierei sale – trupa The Beatles se destrăma, iar el abia îşi lansase cel de-al treilea single, ”Instant Karma”. Acesta a fost primul single solo lansat de un membru al unei trupe rock celebre care s-a vândut în peste un milion de copii în SUA.

Diane Glover a precizat că negativele şi imaginile developate vor fi expuse la muzeu începând din noiembrie, înainte de a fi licitate, în 2018.

Ea a adăugat că în aceeaşi zi de evaluare a fost descoperit un program semnat al unui spectacol de Crăciun susţinut de The Beatles în 1963, în Bradford, care a fost evaluat la peste 9.000 de euro, precum şi o carte poştală semnată de John Lennon, estimată la peste 5.600 de euro.

John Lennon, liderul formaţiei The Beatles, a fost împuşcat mortal pe 8 decembrie 1980 în faţa clădirii Dakota din New York, la trei săptămâni după ce şi-a lansat ultimul album, ”Double Fantasy”.

Foto: Imagini nemaivăzute cu John Lennon – facebook

02
/06
/15

Simfonia fantastică, celebra creaţie a lui BERLIOZ, dirijorul vienez SASCHA GOETZEL, JAN MRÁČEK, tânărul violonist ceh de doar 24 de ani, distins în 2014 cu premiul I la Fritz Kreisler International Violin Competition – Viena şi singurul concert pentru vioară semnat de BRAHMS sunt elementele reunite în evenimentul prezentat vineri, 5 iunie (19.00) de Orchestra Naţională Radio.

01
/06
/15

Pe 3 iunie, violonistul Alexandru Tomescu și clavecinistul Andrea Coen vor susține un concert la Ateneul Român, cu ocazia Zilei Naționale a Italiei. Evenimentul a devenit deja o tradiție, acesta fiind al doilea an în care muzicieni de prestigiu urcă pe scena Ateneului pentru a sărbători ziua Republicii Italiene în România.

28
/05
/15

Pentru prima dată tango-ul, genul emblematic argentinian, pătrunde în spaţiile încărcate de istorie ale Castelului Peles şi Palatului Brâncovenesc de la Mogoşoaia. Cu ocazia ediţiei a II a a Turneului Naţional “Vă place Tango?”, violoncelistul Răzvan Suma, Analia Selis - voce şi Julio Santillán - chitarist şi compozitor, vor concerta sâmbătă 30 mai, ora 16, la Sinaia, în cadrul Stagiunii Sunetul Muzicii şi duminică 31 mai ora 12 în închiderea ediţiei a IV a a Mogoşoaia ClasicFest.

28
/05
/15

Thom Yorke, solistul trupei britanice Radiohead, a compus un cântec care are o durată totală de 18 zile. Cântecul "Subterranea", care are o durată totală de 432 de ore, a fost compus pentru a fi utilizat ca fundal sonor pentru o retrospectivă ce marchează împlinirea a 25 de ani de la debutul artistului Stanley Donwood, bun prieten cu Thom Yorke.

22
/05
/15

Violonistul ALEXANDRU TOMESCU va susţine marţi, 26 mai (19.00), la Sala Radio, alături de pianistul rus EDUARD KUNZ, recitalul de la Bucureşti din cadrul turneului internaţional „Stradivarius - ENESCU EXPERIENCE”. Turneul, aflat la a 8-a ediţie, este dedicat memoriei lui George Enescu, la 60 ani de la moartea artistului.

22
/05
/15

Duminică, 24 mai 2015, dirijorul de origine română Ion Marin va dirija orchestra Filarmonicii din Sankt Petersburg, cu Simfonia a 9-a de Gustav Mahler. Colaborarea cu această orchestră a început în urmă cu 3 ani şi are în vederea realizarea integralelor simfoniilor compozitorilor Gustav Mahler şi Anton Bruckner.