IN MEMORIAM Oana Ioachim – Totul e un joc, de Paul Ioachim, la TVR 2
https://www.ziarulmetropolis.ro/in-memoriam-oana-ioachim-totul-e-un-joc-de-paul-ioachim-la-tvr-2/

Oana Ioachim s-a stins din viaţă vineri, 11 septembrie, mult, mult prea devreme. Casa de producţie TVR propune, in memoriam, spre difuzare la TVR 2, „Totul e un joc”, piesă scrisă de Paul Ioachim, tatăl Oanei, în care actriţa îşi manifestă întreaga gamă a talentului său comic.

Un articol de Petre Ivan|15 septembrie 2015

În „Totul e un joc”, dramaturgul Paul Ioachim amalgamează realitățile. Viața unui actor faimos care își căsătorește fiica cu un regizor de succes se împletește cu repetițiile pentru premiera piesei în care un personaj, actor faimos, își mărită fiica cu un … personaj, regizor de succes.

Realitatea și ficțiunea se împletesc și se amestecă, așa cum s-au împletit și în viața actriței.  Fiica dramaturgului Paul Ioachim, Oana Ioachim a crescut, practic, în teatru, iar unul din jocurile sale favorite, când era copil, era să aibă lungi conversații cu tatăl ei în limbi inventate, onomatopeice.

Farmecul său de ingenuă de comedie s-a manifestat ades și alături de partenerul de scenă și prieten din copilărie, Ștefan Bănică Jr. Recent TVR 2 a difuzat spectacolul lor de absolvire „Cadrilul”, după musicalul „Bună seara, domnule Wilde”, unde juca rolul fermecătoarei domnișoare de la țară, cu precepte morale foarte stricte,  Cecily Cardew.

A avut o carieră recunoscută atât în teatru, cât şi în cinematografie.

Angajată a Teatrului Mic din Bucureşti timp de aproape 20 de ani, a lucrat cu regizori precum Cătălina Buzoianu, Dan Micu, Dragoş Galgoţiu, Dinu Manolache, Sanda Manu.

Personajele cărora le-a dat viaţă în spectacole precum „Regăsire”, „Trei jobene”, „Desculţi în parc” (pe care a jucat-o ani în șir, în turnee, alături de Ștefan Bănică jr), „Popcorn” şi „Cum iubeşte cealaltă jumătate” au fost aplaudate de sute şi mii de spectatori.

S-a dedicat filmului alături de soțul său, regizorul Răzvan Săvescu, împreună cu care forma un cuplu discret. Cea mai recentă premieră a sa a fost „America, venim!” (2014).

Din filmografie menționăm şi „Icre Negre/ Caviar” (2010), de Răzvan Săvescu, „Cealaltă Irina” (2009), de Andrei Gruzsniczki, Oana Ioachim„Alexandra” (2007), „Niciodată nu e prea târziu” (2006), de Alexandru Berceanu, şi „Amen/ Amen” (2002), de Costa-Gavras.

TOTUL E UN JOC

de Paul Ioachim

In distribuție: Mircea Rusu,  Damian Crasmaru, Oana Ioachim, Ileana Cernat, Lucian Ifrim, Florentina Luican, Valentin Uritescu.

Decorurile Virgil Popa. Costumele Elena Timonu. Redactor Ioana Prodan

Regia artistica  Cornel Todea.

Foto: Oana Ioachim, Totul e un joc – tvr.ro

12
/04
/24

Timpul aleargă pe lângă noi și ne impune ritmul. Presiunea este permanentă și de multe feluri. Pentru o femeie timpul curge altfel? Ceasul aleargă cu o altă viteză? Cât timp mai avem la 30 de ani?

11
/04
/24

Luna aprilie aduce în spațiile galeriei neconvenționale Celula de Artă patru noi vernisaje: pe 11 aprilie, la Art Safe (în incinta Combinatului Fondului Plastic, str. Băiculești nr. 29), expoziția artistului Beaver, Gray Area, pe 14 aprilie deschiderea sezonului Galeriei Verticale din incinta Random Space (str. Popa Petre nr. 21) cu expoziția Metal Poetry și un live performance de sculptură susținut de artista Cristina Dinu, pe 19 aprilie Locus Sigilli, a artistei Laura Sima, la Celula de Artă din Bd. Carol, nr. 53 și pe 27 aprilie expoziția de artă cu vânzare re-LEAF, la salonul permanent din Palatul Bragadiru, (Calea Rahovei nr. 147 – 153), un eveniment conex al competiției de pictură live Art Battle, care va avea loc în aceeași dată.

10
/04
/24

Massive Attack, Bring Me The Horizon, Queens of The Stone Age, Chase and Status, Sean Paul și Paolo Nutini – așa arată capul de afiș al celei de-a 10-a ediții a festivalului Electric Castle. Alți 300 de artiști din toate genurile muzicale vor fi prezenți la castelul Banffy, din Bonțida, între 17 și 21 iulie, pentru a crea o nouă ediție epică, eclectică, exotică, explozivă.

10
/04
/24

Asociația Entuziart, promotor activ al integrării sociale și culturale a persoanelor cu nevoi speciale, este mândră să anunțe lansarea proiectului "CU OCHII MINȚII". Această inițiativă de pionierat, ce se desfășoară în perioada martie - noiembrie 2024, urmărește să îmbogățească viețile persoanelor cu deficiențe de vedere prin art terapie, dans terapie, psihoterapie și activități expresiv-creative.

10
/04
/24

În perioada 12-14 aprilie 2024, România va participa la Festival du Livre de Paris, prestigios eveniment internațional dedicat cărții și literaturii, organizat la Grand Palais Éphémère și în alte câteva spaţii emblematice din Paris şi în librării partenere.

10
/04
/24

The Rembrandt Art Experience în parteneriat cu Primăria Capitalei, prin ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București, anunță lansarea seriilor de ateliere de artă, dedicate familiei, inspirate de geniul suprarealist Salvador Dalí.

09
/04
/24

Sorin Zlat Trio propune iubitorilor de jazz un nou concert pe scena Sălii Mari de la ARCUB – Hanul Gabroveni, Changing Times, un mix între cool jazz, post-bop, jazz contemporan și muzică de avangardă, pe 24 aprilie, de la ora 19.00.

08
/04
/24

Vineri, 12 aprilie, la ora 19:30, Teatrul Apropo așteaptă publicul, în mereu surprinzătoarea sală de spectacole din cartierul Pipera, la o nouă premieră teatrală: FERICIREA de Eric Assous, un spectacol care tratează cu umor și delicatețe o dilemă a fiecărui cuplu: dacă poți să iubești și poți fi iubit, fericirea are oare termen de valabilitate?

08
/04
/24

„Pictura este singurul mediu în care se poate exprima natura viscerală a lumii”, este de părere Adrian Ghenie, artistul ale cărui lucrări se regăsesc astăzi în cele mai importante colecții din lume – precum Centre Pompidou (din Paris) și The Metropolitan Museum of Art (din New York).

08
/04
/24

Centrul de Comunicare Vizuală anunță cea de-a noua ediție a Conferinței Naționale de Fotografie (CNF2024), care se va derula în perioada 20-21 aprilie, la București, și va marca un moment esențial în calendarul evenimentelor dedicate artei fotografice din țara noastră.