In ordinea disparitiei, cu Stellan Skarsgård, de astăzi, în cinematografe
https://www.ziarulmetropolis.ro/in-ordinea-disparitiei-cu-stellan-skarsgard-de-astazi-in-cinematografe/

Actorul suedez Stellan Skarsgård joacă rolul principal în filmul lui Hans Petter Moland, În ordinea dispariţiei, thriller & comedie neagră, distribuit în România de Independenţa Film.

Un articol de Petre Ivan|18 iulie 2014

In ordinea disparitiei este a patra colaborare cu regizorul norvegian, după alte trei filme: Zero Kelvin (1995), Aberdeen (2000), A Somewhat Gentle Man (2010).

De această dată, Stellan Skarsgård joacă rolul lui Nils, un om obişnuit, şofer pe un autoplug de deszăpezire. În momentul în care fiul său moare în urma unei supradoze de heroină, Nils refuză să creadă versiunea oficială şi decide să facă propria investigaţie, urmată de aplicarea pe cont propriu a pedepselor.

În film apare actorul şi regizorul german Bruno Ganz. Acesta joacă rolul lui “Papa”, şeful unui clan de mafioţi sârbi care operează în zona scandinavă. Bruno Ganz a jucat în peste 100 de filme din 1960 şi până acum.

În ordinea dispariției / Kraftidioten a făcut parte din Competiţia oficială a Festivalului Internațional de film de la Berlin 2014 (6 – 16 februarie).

“De unde sunt eu, lumea încă mai citeşte cărţi după care nu se poate face nici un film”

Pe numele complet John Stellan Skarsgård, 63 de ani, este poate cel mai cunoscut actor suedez al momentului. Lansarea sa pe plan internaţional are loc odată cu rolul din Breaking the Waves (1996), al lui Lars von Trier.

Stellan Skarsgård a fost luat în calcul pentru a-l interpreta pe Oskar Schindler, personajul principal din filmul Lista lui Schindler (1993), care ulterior a luat şapte Oscar-uri.

Stellan Skarsgård are nu mai puţin de 8 copii, primul, la 25 de ani, cel de-al optulea, la 61 de ani, cu cea de-a doua soţie, în 2012.

Foto cu: In ordinea disparitiei şi Stellan Skarsgård – Cinemagia

24
/11
/20

CRONICĂ DE FILM Lansat în România de Transilvania Film pe platforma TIFF Unlimited, filmul „Dama de cupă” („Queen of Hearts”, 2019), al regizoarei daneze cu origini egiptene May el-Toukhy, impresionează prin interpretarea actriţei Trine Dyrholm, care joacă o avocată ce începe o aventură cu fiul său vitreg de nici 18 ani.

23
/11
/20

CRONICĂ DE FILM Primul episod din miniseria „Bani negri (pentru zile albe)”, scrisă și regizată de Daniel Sandu (autorul filmului „Un pas în urma serafimilor”), a avut premiera pe HBO și e disponibil pe HBO GO. Cât de bun a acest nou serial românesc?

19
/11
/20

CRONICĂ DE FILM Premiat pentru regie în secțiunea „Encounters” a Festivalului de la Berlin și cu lansarea în cinematografe compromisă de pandemie, „Malmkrog” (2020) este cel mai controversat, dar și cel mai îndrăzneț film românesc al anului. Cum ne provoacă de data asta Cristi Puiu?

18
/11
/20

Prin combinații inedite de mijloace vizuale și tehnici narative, scurtmetrajele incluse în acest an în Competiția Internațională BIEFF propun perspective alternative asupra unor subiecte care marchează realitatea cotidiană. O invitație deschisă la reflecție, dezbatere și dialog, evenimentul dedicat noilor forme de explorare a limbajului cinematografic va reprezenta, la această ediție, un punct de intersecție al diferitelor viziuni asupra violenței și a justificării ei morale, dar și asupra ideii de graniță și a locurilor de care aparținem.

17
/11
/20

Cu toții suntem de acord că experiența de la cinema este inegalabilă, însă cum momentan nu mai este posibilă în contextul pandemic actual, din pasiune și dor de emoția trăită în fața marelui ecran, Cineplexx a oferit în weekend porții de popcorn cald tuturor iubitorilor de filme.

16
/11
/20

CRONICĂ DE FILM Lansat recent în România direct online, pe pagina de Vimeo a distribuitorului Independenţa Film, „Beanpole” (2019) este al doilea film al lui Kantemir Balagov, considerat de unii cel mai bun tânăr regizor rus, educat la şcoala de cinema a lui Alexander Sokurov. O poveste despre traumele post-război, stilizată însă aproape până la academism.