Începe Festivalul European al Spectacolului Timișoara – Festival al Dramaturgiei Românești
https://www.ziarulmetropolis.ro/incepe-festivalul-european-al-spectacolului-timisoara-festival-al-dramaturgiei-romanesti/

Festivalul European al Spectacolului Timişoara – Festival al Dramaturgiei Româneşti (FEST-FDR), ediţia a XX-a, se derulează la Timişoara, între 15-22 aprilie şi 6-13 iunie.

Un articol de Petre Ivan|15 aprilie 2015

Începe Festivalul European al Spectacolului Timișoara – Festival al Dramaturgiei Românești  / Evenimentul, organizat de Teatrul Național din Timișoara cu sprijinul Ministerului Culturii, al Primăriei Municipiului și Consiliului Local Timișoara, va aduce în prima parte 13 spectacole selectate de teatrologul Oana Borș.

Secțiunea FDR se deschide cu spectacolul Teatrului „Tomcsa Sandor” din Odorheiul Secuiesc, „Viața-i mai frumoasă după ce mori”, pus în scenă de Mihai Măniuțiu, programat miercuri, 15 aprilie, de la ora 19.30, în Sala Mare a Teatrului Național din Timișoara.

„Spectacolul e și o glumă, și o provocare, și o meditație, și o întrebare plină de tulburare. Și nu caută să ne dea un răspuns, ci ne prezintă, simplu, o lume imaginară a morților, una din multiplele posibile, în cheia ‘cabaretul metafizic’. (…)”, se arată în descrierea spectacolului.

Ce de-al doilea spectacol al serii este „Organic” de Saviana Stănescu, în regia lui Andrei Măjeri, producție a Teatrului Național din Capitală, care va începe la ora 21,00, în Sala 2, o producție care „aduce în fața publicului în subiect acut, desprins din știrile zilnice și spune o poveste ruptă din realitate”.

Prima parte a FEST-FDR se încheie cu un concert extraordinar Subcarpați + Orchestra care va avea loc pe scena mare a TNTm, de la ora 21,00, pe 22 aprilie.

Foto: Festivalul European al Spectacolului  Timișoara – tntimisoara.com

29
/09
/23

Atelierele de autocunoaștere prin scris Casa din mine vin în întâmpinarea adolescenților bucureșteni, membri ai trupei de teatru Brainstorming, elevi ai Colegiului Național Bilingv „George Coșbuc”, Colegiul Național „Sfântul Sava”, Colegiul Național „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Gheorghe Lazăr”, Liceul Teoretic Internațional de Informatică (ICHB) și Liceul Teoretic „Alexandru Vlahuță” din București.

27
/09
/23

Duminică s-a încheiat la București a 26-a ediție a Festivalului Internațional George Enescu printr-un concert susținut de Orchestra Regală Concertgebouw dirijată de Klaus Mäkelä cu o lucrare enesciană în interpretarea uneia dintre cele mai importante orchestre din lume: Uvertura de concert pe teme populare românești

26
/09
/23

Trăim secolul vitezei, vorbim repede, tastăm repede, aproape că am uitat cum se scrie de mână, cui îi mai pasă azi de virgule puse corect, de „i”-uri dublate, de verbe reflexive sau de expresii greşite?

26
/09
/23

Programul de educație cinematografică dedicat copiilor din localitățile fără cinematograf, cu acces limitat la cultură este în această săptămână în județul Mehedinți în școlile din localitățile Livezile și Vânju Mare iar în octombrie va fi în școlile din Hărman, județul Brașov.