Începe Festivalul Filmului Polonez
https://www.ziarulmetropolis.ro/incepe-festivalul-filmului-polonez/

Începând de mâine, 2 noiembrie, la Muzeul Naṭional al Ţãranului Român va începe Festivalul Filmului Polonez. Acesta va dura pânã pe 10 noiembrie şi se va desfãşura în incinta studioului Horia Bernea. Filmele din cadrul festivalului prezintã tematici cruciale pentru istoria Polonezã şi vor încânta cu siguranṭã publicul privitor. Festivalul este organizat în parteneriat cu […]

Un articol de Andrada Văsii|1 noiembrie 2012

Începând de mâine, 2 noiembrie, la Muzeul Naṭional al Ţãranului Român va începe Festivalul Filmului Polonez. Acesta va dura pânã pe 10 noiembrie şi se va desfãşura în incinta studioului Horia Bernea. Filmele din cadrul festivalului prezintã tematici cruciale pentru istoria Polonezã şi vor încânta cu siguranṭã publicul privitor. Festivalul este organizat în parteneriat cu Institutul Polonez din Bucureşti, dar şi cu Institutului Polonez de Artã Cinematograficã din Varşovia.

In grila de program se aflã filme precum În beznã semnat de cãtre Agnieszka Holland, Canalul de Andrezj Wajda, Legea şi Pumnul semnat de cãtre Jerzy Hoffman, Copoii de Wladyslaw Pasikowski , Cârtiṭa de Rafael Lewandowski şi multe altele.

15
/07
/14

Superlativul relativ (grad de comparaţie al adverbului şi al adjectivului), care se formează cu ajutorul articolului demonstrativ cel, le dă multora bătăi de cap. Cum este corect? „Doctorița cel mai bine plătită” sau „doctorița cea mai bine plătită”?

15
/07
/14

INTERVIU. Aflat la prima ediţie, festivalul Ceau, Cinema! (17-20 iulie) îşi propune să apropie publicul de filmul european, într-o oraş fără nici un cinematograf de stat funcţional, dar cu ambiţii de capitală culturală: Timişoara. Pentru a afla ce înseamnă un astfel de eveniment, am stat de vorbă cu iniţiatorul şi organizatorul principal: copywriterul şi criticul de film Lucian Mircu.

14
/07
/14

Ajunsă la cea de-a treia ediție, Caravana Metropolis – ‘Cinema în aer liber’, cel mai mare festival nomad de film din ţară, revine în Piața Mică din Sibiu, al șaptelea oraş de pe itinerariul din acest an, unde va rămâne între 15 - 20 iulie. 

13
/07
/14

MEMORIA CULTURALĂ Geniul uriaşei actriţe Maria Ventura a dus gloria românească în lume. Ea a construit un teatru în România şi a întemeiat o şcoală de teatru în Franţa; a trăit în preajma faimoasei Sarah Bernhardt și a murit acum 60 de ani.

12
/07
/14

George Calboreanu este actorul care a rămas în memoria oamenilor de teatru prin interpretări memorabile, în roluri de tragedie şi dramă: Hamlet, dar mai ales Ştefan cel Mare. Eroul lui Delavrancea întruchipat de Calboreanu nu răspundea prin violenţă şi furie, ci prin curaj şi generozitate.

11
/07
/14

„Călători prin manuscris”, expoziția organizată de Muzeul Națională de Artă (MNAR) la parterul Galeriei Naționale până pe 31 august, are meritul inedit de a aduce în realitate o metaforă pe care suntem obișnuiți să o considerăm doar atât, o metaforă: plimbarea printre filele unei cărți.

11
/07
/14

Teatrul Odeon a încheiat seria de spectacole-lectură din cadrul proiectului FABULAMUNDI. PLAYWRITING EUROPE - proiect câştigător al programului Cultura 2007-2013, care urmăreşte promovarea dramaturgiei contemporane, cu sprijinul unor instituţii teatrale din Italia, Franţa, Spania, Germania şi România.