Începe Școala de Duminică, la UNATC
https://www.ziarulmetropolis.ro/incepe-scoala-de-duminica-la-unatc/

Indiferent de vârstă sau pregătire, acum îţi poţi exersa visele într-un mediu academic, alături pe profesori ai UNATC I.L.Caragiale.

Un articol de Petre Ivan|8 martie 2015

Începând cu 22 martie 2015, Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică ”I.L.Caragiale” București, își redeschide porțile nu doar pentru studenți. Pentru al cincilea an consecutiv, programul alternativ Școala de Duminică demarează cu o nouă sesiune de cursuri. Timp de 10 duminici, profesori ai universității cu cea mai veche tradiție din țară în domeniile teatru și cinematografie, îi așteaptă pe toți cei pasionați de aceste două specializări, să își îmbunătățească și exerseze calitățile într-un mediu profesionist, cu valoare recunoscută.

Indiferent de vârstă, pregătire sau experiență, prin programul Școala de Duminică, UNATC I.L.Caragiale oferă acum oricui posibilitatea de a urma calea autocunoașterii și a dezvoltării personale prin creativitate.

Cursurile din sesiunea primăvară 2015 sunt:

1. “ACTORIE” – Conf. univ. dr. Mircea Gheorghiu şi Asist. univ. dr. Mihai Brătilă
2. ”DEZVOLTARE PERSONALĂ ȘI DISCURS PUBLIC (TEHNICI DE SUPRAVIEȚIURE ÎN SOCIAL)” – Prof. univ. dr. Adrian Titieni
3. “ACTORIE PENTRU TINERI (14 – 18 ANI). WORKSHOP INTENSIV” – Lect. univ. dr. Dana Rotaru
4. ”ATELIER DE TEATRU PENTRU ADOLESCENȚI (10 – 14 ANI)” – Trainer și lect. univ. dr. (Masterat PED-ART) Adriana Titieni
5. ”MARI REGIZORI ȘI POETICILE LOR FILMICE” – Prof.univ.dr. Laurențiu Damian
6. “EDUCAŢIA ŞI EXPRESIA VORBIRII” – Lect. univ. dr. Viorica Vatamanu
7. “ACTORIE DE FILM” – Lect. univ. dr. Florin Kevorkian
8. “SCENOGRAFIA ŞI ARTA COSTUMULUI” – Conf. univ. dr. Adriana Raicu
9. “DANS CONTEMPORAN SI EXPRESIVITATE CORPORALĂ” (3 grupe: începători/avansați/copii între 4 și 10 ani) – Lect. univ. dr. Lorette Enache
10. ”ELEMENTE DE LIMBAJ VIZUAL ȘI FOTOGRAFIE” – Lect. univ. dr. Dragoș Popescu
11. ”PRELUCRAREA FOTOGRAFIEI DIGITALE” – Conf. univ. dr. Marius Nedelcu

La finalul cursului fiecare participant va obţine un atestat de absolvire eliberat de UNATC.

???????????????????????????????????????????????????

Școala de Duminică este un proiect educativ destinat tuturor categoriilor de vîrstă, indiferent de pregătirea profesională, girat de Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică ’’I.L.Caragiale’’, ce oferă un cadru profesionist de pregătire teoretică şi practică celor care vor să dobândească noţiuni elementare şi practici avansate în domenii în care, astăzi, se investeşte extrem de puţin în învăţămîntul românesc.

Șoala de Duminică îşi propune să implementeze un model educaţional bazat pe câteva noţiuni de bază: accesul la cultură şi la noţiuni fundamentale din domeniile de referinţă teatru şi film, promovarea unor cursuri concepute interactiv, diseminarea informaţiilor de specialitate şi formarea unui mod de a gândi teatral şi cinematografic.

Mai multe detalii despre structura fiecărui curs, taxe de participare, reduceri şi descrierea temelor pentru cele 10 întâlniri, puteţi găsi pe site-ul nostru: www.scoaladeduminica.unatc.ro

Înscrierile se fac până pe data de 21 martie, trimiţând pe adresa de mail [email protected] o copie după CI şi opţiunea pentru cursul ales
sau:
la sediul Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică ”I.L.Caragiale” la Rectorat (etajul 1), de luni până vineri, între orele 11:00 și 16:00 (acte necesare: copie carte de identitate).

06
/12
/13

MEMORIA CULTURALĂ Pe 12 decembrie se împlinesc 30 de ani de la moartea lui Amza Pellea. Sanda Toma, partenera sa de scenă, scria în decembrie 1983, în revista Teatrul, un text prin care-și lua adio (nu „adio”, ci numai „la revedere”) de la actorul care a fost „întotdeauna egal cu el însuși, prietenos și cald ca o zi luminoasă de vară”.

05
/12
/13

CRONICĂ DE FILM „Majordomul”, în regia lui Lee Daniels, este un film croit pe placul Academiei Americane, dar şi al unui public dornic de poveşti motivaţionale. Transpunerea vizuală a scenariului este, însă, cât se poate de convenţională.

04
/12
/13

În 1983, cu doi ani înainte de moartea lui Octavian Cotescu, Fănuş Neagu îi descria viaţa într-un adevărat poem în proză în care amintea despre marile lui roluri, despre pasiunea pentru teatru şi despre actorii pe care i-a format.