Începe Tabăra Internațională de pictură ”Cutting Edge”
https://www.ziarulmetropolis.ro/incepe-tabara-internationala-de-pictura-cutting-edge/

Săptămâna viitoare se va deschide Tabăra Internaţională de pictură ”Cutting edge”. Acesta este un proiect în parteneriat cu Asociaţia Bioart. Tabăra de creaţie se va desfăşura la Beliş în perioada 11-20 iulie. Deschiderea oficială va avea loc în data de 10 iulie.

Un articol de Petre Ivan|5 iulie 2016

Vor participa 6 pictori străini (Italia și Grecia) și 14 din România. Lucrările realizate de aceștia vor fi expuse în galerii de artă din Cluj-Napoca, București, Sibiu și Oradea.

Proiectul Tabăra Internaţională de Artă Vizuală Contemporană – „The Cutting Edge”, ediţia a III-a, 2016, își dorește să pună la dispoziția celor 20 tineri artiști din domeniul artelor vizuale un cadru de creație, într-o zonă pitorească și plină de valori străvechi tradiționale.

În acest mod, actul de creație va fi inspirat de către cadrul natural al stațiunii Beliș-Fântânele. Lucrările vor fi concepute sub îndrumarea a 4 specialiști consacrați în domeniul artelor vizuale – și ulterior, vor fi expuse publicului atât în cadrul comunității locale unde au fost create cât și în Cluj-Napoca pentru a beneficia de o vizibilitate mai ridicată.

Tabăra Internaţională de Artă Vizuală Contemporană – „The Cutting Edge”, ediţia a III-a, 2016 îşi propune ca grup ţintă 20 tineri artişti (recrutați dinCutting Edge cadrul Universităţii de Artă şi Design din Cluj-Napoca și universități de artă din Grecia și Italia), care vor avea oportunitatea de a intra în contact şi de a crea, pentru o perioada de 10 zile, sub directa îndrumare a 4 artişti profesioniști români și străini.

Participanti:  Andacs Robert,  Andrei Nuțu, Cristian Avram,  Cristian Lăpușan, Diana Varga, Flavia Lugigan, Marcel Rusu,  Marin Tincuță, Marius Fodor, Mihai Bogdan Dragoș, Mihai Gules, Valentin Marian Ionescu,  Vlad Paraschiv, Andrei Ciurdărescu, Davide Partipilo, Mayra Stela, Michele Bellini, Elisa Lipizzi, Areti Skavantzou, Afrodite-Theodora Andreou, Prof. Dionisis Christofilogiannis.

Proiectul este finanțat din fondurile AFCN.

Foto: Cutting Edge – facebook

22
/02
/24

Niki (12 ani) și Vika (11 ani) se întâlnesc pentru prima dată în metroul din Harkiv, unde familiile lor s-au refugiat de război. O poveste de dragoste neașteptată și emoționantă, care ne amintește că empatia, generozitatea și speranța în ceilalți sunt singurele lucruri care ne pot salva umanitatea pe timp de război.

19
/02
/24

„Dumnezeu m-a atins cu degetul său mic și a spus: compune pentru teatru, doar pentru teatru.” – mărturisea Puccini într-o scrisoare adresată unui prieten. Și, într-adevăr, Puccini a îndeplinit porunca divină pe care simțea că a primit-o la nașterea sa, dedicându-și întreaga sa viață de creație operei, fără a se „irosi” prea mult spre alte genuri muzicale.

19
/02
/24

Actorul Pavel Bartoș va juca pentru prima dată rolul lui Decebal Necșulescu din piesa „...Escu” de Tudor Mușatescu, într-o coproducție care va avea reprezentații la București și Chișinău. Spectacolul va fi pus în scenă de echipe artistice reunite ale Teatrului „Stela Popescu” din București și Teatrului Național Satiricus Ion Luca Caragiale din Chișinău, într-o colaborare unică în peisajul teatral autohton.

19
/02
/24

Ca în fiecare an, artistul vizual M.C. Donici propune EXPOZIȚIA DE O ORĂ: o întâlnire fără coroane, fasoane, discursuri sau festivisme, de ZIUA BRÂNCUȘI. Ajuns la a VIII-a ediție, evenimentul produs de Asociația Culturală Arte-Factum va avea loc luni, 19.02.2024, între orele 14:00- 15:00, în spațiul din fața  Bustului  Brâncuși  din proximitatea Facultății de Arte a Universității de Vest, Timișoara.

16
/02
/24

Anul acesta marcăm Ziua Națională Brâncuși printr-un eveniment cu totul deosebit. Avem bucuria să vă anunțăm că sosește în premieră în România și va putea fi vizitată în exclusivitate la Galeriile Artmark o lucrare realizată de sculptor în 1905-1906, „Bustul unui patron de restaurant (Portretul lui Achille Baldé)”. Este vorba despre „o operă care nu a fost niciodată văzută, (fiind) considerată pierdută sau distrusă”.

15
/02
/24

Pe 26 martie 2024, începând cu orele 18.30, Opera Națională București va găzdui o ediție specială din ciclul de conferințe SCENA GÂNDIRII. Evenimentul, desfășurat sub titlul „Universitate, societate, creativitate”, va aduce pe scenă trei rectori ai unora dintre cele mai reprezentative universități românești.

14
/02
/24

Celebrul musical FAMILIA ADDAMS semnat de Răzvan Mazilu la Teatrul EXCELSIOR din București va avea două reprezentații în exclusivitate la Craiova. Evenimentele sunt programate marți, 27 martie și miercuri, 28 martie 2024 de la ora 19:00 și vor avea loc în Sala “Amza Pellea” a Teatrului Național “Marin Sorescu” din Craiova.

14
/02
/24

Joi, 15 februarie, începând cu ora 14:00, Biblioteca Metropolitană București, prin Direcţia Cultură, Învăţământ, Turism a Primăriei Municipiului Bucureşti, va organiza, la Sediul Central „Mihail Sadoveanu” din str. Tache Ionescu nr. 4 are loc o DEZBATERE EVENIMENT, dedicată Zilei Naționale a Lecturii.