„Inexplicabil” cu William Shatner, un serial nou care rezolvă mistere neelucidate, la HISTORY
https://www.ziarulmetropolis.ro/inexplicabil-cu-william-shatner-un-serial-nou-care-rezolva-mistere-neelucidate-la-history/

HISTORY® difuzează, în premieră, începând cu 7 ianuarie, în fiecare marţi, de la ora 21:00, noul serial „Inexplicabil”, care vine în completarea programelor speciale lansate cu ocazia Lunii secretelor. Gazda producţiei este actorul William Shatner, câştigător al unui Glob de Aur şi a două premii Emmy, care explorează pe parcursul celor opt episoade cele mai fascinante şi ciudate mistere ale lumii.

Un articol de Petre Ivan|7 ianuarie 2020

Serialul are misiunea de a rezolva câte un fenomen straniu sau câte o enigmă care a suscitat numeroase întrebări rămase fără răspuns de-a lungul timpului:  de la misterioasele lumini din Marfa, la cauzele neclare din jurul morții generalului George S. Patton, până la înfricoșătorul incident din trecătoarea Dyatlov – Rusia sau la existența Lancei Destinului ori chiar a Triunghiului Bermudelor.

Progresele înregistrate de către știință și tehnologie în ultimii ani aduc o lumină nouă asupra acestor fenomene misterioase până nu demult inexplicabile.

Așadar, fiecare episod va cerceta mai multe povești nesoluționate, care variază de la: fenomene naturale stranii, la teorii ale conspirației, comori pierdute și chiar dispariții misterioase.

Fenomenele inexplicabile se elucidează pe măsură ce William Shatner pătrunde în miezul poveștii și reconstituie cu mijloce moderne sau pe baza explicațiilor unor experți în domeniu unele dintre cele mai intrigante subiecte.

Alte producții  importante dedicate Lunii secretelor sunt: „Blestemul Insulei Oak” – sezonul 7 și „Extratereștri Antici” – sezonul 12.

04
/02
/15

Realizat după întâmplări reale şi având opt nominalizări la Premiile Oscar, „The Imitation Game” (Jocul Codurilor) prezintă povestea lui Alan Turing (Benedict Cumberbatch), matematician, criptanalist şi erou de război, pionier al tehnologiei moderne a calculatoarelor. Alături de un grup restrâns de specialişti, el a reuşit spargerea unui cod aşa-numit „de nespart” al maşinăriei Enigma a Germaniei, în al Doilea Război Mondial. 

03
/02
/15

Deși pare un scenariu apocaliptic, de fapt este vorba despre premiera filmului “Orașul câinilor”/ “White God”, câștigătorul Marelui Premiu al secțiunii Un Certain Regard la Cannes și propunerea Ungariei la Premiile Oscar 2015, în regia lui Kornél Mundruczó.

02
/02
/15

Lucian Boicu, un român stabilit în Canada, a lucrat la efectele vizuale ale filmului "American Sniper", de Clint Eastwood, un lungmetraj nominalizat la şase premii Oscar şi inspirat din povestea adevărată a lunetistului Chris Kyle.

02
/02
/15

Filmul românesc de scurtmetraj este prezent și anul acesta la Festivalul de Film de la Clermont-Ferrand (30 ianuarie – 7 februarie 2015) prin intermediul Asociației ESTE’N’EST, care organizează pentru a șaptea oară consecutiv standul românesc din cadrul marketului festivalului, cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei.

02
/02
/15

În filmul "Chuck Norris vs. Communism", de Ilinca Călugăreanu, peliculă selectată în secţiunea competiţională World Cinema Documentary, la cea de-a 31-a ediţie a Festivalului Sundance, o generaţie întreagă se îndrăgosteşte de film, în epoca Războului Rece, scrie prestigioasa publicaţie IndieWire.

30
/01
/15

MARI FILME ROMÂNEŞTI UITATE „O lacrimă de fată” (1980), regizat de Iosif Demian, este unul dintre cele mai originale filme româneşti realizate în timpul comunismului, polemizând prin stilul său modern şi energic cu falsitatea care caracteriza cinematografia oficială a vremii.

29
/01
/15

Tenorul spaniol Placido Domingo va interpreta rolul principal în opera "Gianni Schicchi", de Giacomo Puccini, care va fi montată de Woody Allen pentru a marca, în această toamnă, cea de-a 30-a aniversare a Operei din Los Angeles.

28
/01
/15

"Timbuktu", un lungmetraj regizat de mauritanul Abderrahmane Sissako, despre Sahelul confruntat cu jihadismul, şi comedia populară "La Famille Bélier", regizată de francezul Eric Lartigau, despre universul surzilor, figurează printre peliculele nominalizate la premiul César pentru cel mai bun film.

28
/01
/15

Compozitorul de muzică de film Hans Zimmer a fost dat în judecată, fiind acuzat că a copiat piesa principală din lungmetrajul "12 ani de sclavie/ 12 Years A Slave" din coloana sonoră a serialului TV "Neveste disperate/ Desperate Housewives".