Instrumentişii Orchestrei simfonice a Filarmonicii „George Enescu” se prezintă
https://www.ziarulmetropolis.ro/instrumentisii-orchestrei-simfonice-a-filarmonicii-george-enescu-se-prezinta/

Sâmbătă, 30 mai, de la ora 19.00, la Ateneul Român are loc un recital cameral, cu Natalia Pancec la vioară şi Simona Strungaru la pian. 

Un articol de Liliana Matei|28 mai 2015

Natalia Pancec (foto sus) este un instrumentis talentat şi pasionat, membru al Orchestrei simfonice a Filarmonicii „George Enescu”. În paralel cu această activitatea, Natalia Pancec este un foarte bun partener de muzică de cameră şi a susţinut recitaluri găzduite de Sala Radio, Sala “George Enescu” a Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti, Sala Dalles, dar mai cu seamă de cele două săli ale Ateneului Român – cu cvartetul “Noblesse”, cu ansamblul “devotioModerna”, în compania pianistei Verona Maier şi a chitaristului Maxim Belciug.

Împreună cu pianista Taeko Ishinabe (Japonia) şi a violoncelistul Bogdan Popa, a participat la festivaluri în România (Sighişoara, Bucureşti), Germania şi Franţa (Festivalul Tineretului European, Paris). Natalia Pancec a evoluat şi ca solistă în concerte ale mai multor orchestre filarmonice din ţară (Sibiu, Bacău, Galati) În 2010 a obţinut titlul de doctor în muzică în urma susţinerii tezei “Probleme de interpretare în literatura muzicală pentru vioară solo” (sub îndrumarea prof. Univ. Dr. Nicolae Brînduş).

Simona Strungaru este pianistă, dirjor de orchestră, orchestrator și compozitor de muzică de film. În calitate de solist a susţinut concerte cu Orchestra de Cameră a Radiodifuziunii Române, „De Haagse Instrumentalisten” din Haga/ Olanda, orchestrele filarmonicilor din Bacău, Ploieşti, Botoşani, Constanţa. Ca dirijor şi orchestrator, Simona Strungaru abordează stiluri muzicale variate. A dirijat premiera mondială a operei S.A.L.O. (Standard American Lexicographical Opera) de Michael Karr în 2010, într-o producţie a „Prime Foundation” şi Grand Theater Groningen, din Groningen/ Olanda. În 2014 a semnat coloana sonoră a filmului „Fantana Fermecata” regizat de Andrei Enoiu, partitura fiind interpretată de „Green Orchestra”. În 2013 a orchestrat muzica trupei Cobzality şi a dirijat Fiarmonica Banatul din Timisoara intr-o colaborare excepţională Cobzality simfonic. A dirijat Modern Jazz Balkan în varianta simfonică la Blue Note Hall din Amsterdam.
Simona Strungaru este o pasionată a muzicii de cameră, evoluând în diferite formule instrumentale şi abordând un repertoriu vast.

Programul concertului

César Franck
Sonata pentru vioară şi pian în la major
Franz Schubert
Sonatina nr. 1 pentru pian şi vioară în re major, op. 137
Serghei Prokofiev
Sonata nr. 1 pentru vioară şi pian

INFO

Biletele se pot procura de la Casa de Bilete a Ateneului Român.
Program:Luni – Vineri 12:00 – 19:00
Telefon: 021.315.68.75
Pentru rezervari accesati site-ul www.fge.org.ro

12
/02
/24

La început de primăvară, Opera Națională București propune publicului spectacolul „Carmen” de Georges Bizet în dublă reprezentație, pe 1 și 3 martie, cu o distribuție de excepție: mezzosoprana Ruxandra Donose invitată în rolul titular, tenorul Ramón Vargas invitat în rolul Don José, baritonul Mihai Damian invitat în rolul Escamillo. În rolul Micaela va evolua soprana Operei Marta Sandu Ofrim. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Tiberiu Soare.

07
/02
/24

Band-ul internațional TIME IN OUR HANDS TRIO va prezenta sâmbătă, în premieră în România, noul său program cu compozițiile celor trei membri, într-un concert marcat de improvizație conceptuală, de la jazz la baroc european și, interesant, muzică tradițională românească.

07
/02
/24

Eyedrops și Pinholes, trupe de rock alternativ, pleacă într-un turneu ce cuprinde nouă orașe prin țară dar și în Republica Moldova, începând cu data de 8 februarie, din Timișoara, urmând să transforme într-o petrecere, pe rând, alte opt puncte geografice importante.

05
/02
/24

Vineri, 9 februarie 2024 (19.00), ORCHESTRA NAȚIONALĂ RADIO va fi dirijată de RADU PAPONIU, director artistic și muzical al ansamblului Southwest Florida Symphony Orchestra, dirijor asociat al Filarmonicii din Naples (Florida – S.U.A.) și director muzical al Orchestrei de Tineret din același oraș american. Din 2017, Radu Paponiu a dirijat Filarmonica din Naples în peste 100 de evenimente diferite de muzică clasică, pop sau în proiecte educaționale.

30
/01
/24

Pentru pasionații de muzică cultă, apare o noutate pe segmentul evenimentelor live: o nouă serie de concerte va avea loc periodic, la Sala Dalles din Capitală, sub titulatura Musical Extravaganza: evenimentele aduc intensitatea şi culoarea operei și operetei într-un cadru mai personal, prin concerte cu repertoriu specific dar şi alte tipuri de sonorităţi, în adaptare clasică şi interpretarea unor nume consacrate ale scenei lirice.

29
/01
/24

Duminică, 11 februarie 2024, de la ora 19:00, violoncelistul Marin Cazacu și Ansamblul Violoncellissimo vor susține un concert extraordinar pe scena Filarmonicii din Sofia, cu un program foarte divers: muzică de toate genurile, adaptată pentru violoncel, de la coloana sonorǎ a unor  filme celebre, la valsuri, marșuri și lucrări de Mozart în variantă... rock.