Întâlnire cu „Muzicanții din Bremen”. TVR 3 difuzează în fiecare zi teatru TV
https://www.ziarulmetropolis.ro/intalnire-cu-muzicantii-din-bremen-tvr-3-difuzeaza-in-fiecare-zi-teatru-tv/

Teatrul este poveste. Povestea de care avem nevoie. Pentru a rămâne împreună în aceste zile dificile şi pentru a ne păstră speranţa, TVR 3 difuzează în fiecare zi teatru TV: la ora 14.00 şi la ora 20.00. Iată ce putem vedea astăzi, 30 martie!

Un articol de Liliana Matei|30 martie 2020

De la ora 14.00, este programat „Harvey” (reluare).

Însă luni este, și săptămâna aceasta, la TVR 3, seara teatrului pentru copii, iar de la ora 20.00 avem întâlnire cu „Muzicanții din Bremen”, adaptare de Ema Stere după „Frații Grimm” (cu reluare marți 31 martie, la ora 14.00, tot pe TVR 3). Spectacolul pentru televiziune este o coproducție Teatrul Țăndărică – TVR.

Muzicanții din Bremen

Regia artistică: Attila Vizauer

Scenografia: Mihai Pastramagiu

Muzica: Ioan Gyuri Pascu

Coregrafia: Vava Ștefănescu

În distribuție: Gabriel Apostol, Ioan Brancu, Andreea Ionescu, Daniela Ruxandra Mihai, George Simian, Adrian Neculcea,Ștefan Craiu

Echipa TVR

Imaginea: Ovidiu Cristescu, Mihai Costea, Alex Zugravu, Carmen Birtea, Dragoș Ionescu Montaj: Luci Mocensz, Robert Kallos

Post procesare sunet: Cornel Ciuleanu

Organizator de producție: Marius Flonta

Producător: Lucia Constantinescu

Regia TV: Andrei Măgălie

Ce te faci atunci când pare că rostul tău a dispărut? „Muzicanţii din Bremen” este o poveste care ne propune să descoperim că oricine se poate transforma atunci când totul pare pierdut, prin puterea visului, a speranţei, a voinţei şi cea a prieteniei, a spiritului de echipă. Patru animale care, fiind bătrâne şi devenind nefolositoare, urmau să fie alungate de stăpânii lor. Rând pe rând, ele reuşesc să fugă şi se întâlnesc întâmplător pe drum și pleacă spre Bremen, oraşul speranţei.

Redactor: George Mladen

Teatrul Național de Televiziune este un proiect Casa de Producție TVR, difuzat pe canalele TVR și online pe TVR+.

Producător coordonator: DEMETER András István

*Programele TVR pot suferi modificări în funcție de evenimentele de ultimă oră.

28
/10
/14

Un autoportret alb-negru al compozitoarei și fotografei Sabina Ulubeanu, co-director artistic al Festivalului de Arte Noi InnerSound, este expus alături de 50 de lucrări ale unor artiști din toată lumea care activează în spațiul austriac, la una dintre cele mai cunoscute galerii de artă din Viena, West46, în cadrul Bienalei Eyes On. Expoziția este deschisă până la 7 noiembrie.

28
/10
/14

Duminică, 26 octombrie, s-a desfășurat prima seară a Festivalului Național de Teatru la Librăria Humanitas București, în cadrul căreia s-au lansat cărțile: "Caragiale după Caragiale. Arcanele interpretării: exagerări, deformări, excese" de Angelo Mitchievici și "În dialog cu anticii" de Alexandra Ciocârlie.

27
/10
/14

Joi, 30 octombrie, de la ora 20.00, reîncepe seria discuțiilor culturale din Ceainăria ARCUB. În prima ediție a toamnei de Trialoguri la ARCUB, invitată specială este Oana Pellea, una dintre cele mai îndrăgite actrițe contemporane. Evenimentul va fi moderat de jurnalistul de televiziune Marius Constantinescu, iar discuţiile vor fi completate de acordurile muzicale ale Alexandrei Ușurelu.

27
/10
/14

Săli arhipline, întâlniri cu nume mari din lumea filmului și peste 8000 de bilete vândute deja la proiecțiile din festival – acesta este bilanțul primelor zile la Les Films de Cannes à Bucarest. Datorită cererii mari de bilete, au fost programate două proiecții suplimentare pentru filmele Leviathan și The Tribe

27
/10
/14

Câștigătorul Ursului de Argint pentru cel mai bun scenariu și al Premiului Juriului Ecumenic din cadrul Festivalului Internațional de la Berlin 2014, “Patimile Mariei / Stations of the Cross / Kreuzweg” în regia lui Dietrich Brüggemann are avanpremiera în cadrul Zilelor Filmului German, organizate de Goethe-Institut la București.

27
/10
/14

Doi mari compozitori ai repertoriului simfonic – Beethoven şi Grieg, o partitură monumentală ca Simfonia a III-a – Eroica şi doi apreciaţi muzicieni români, dirijorul Tiberiu Soare şi pianistul Horia Mihail, sunt elementele reunite în concertul aniversar oferit vineri, 31 octombrie 2014 (19.00) de Orchestra Naţională Radio, în onoarea Zilei Radioului.

27
/10
/14

CRONICĂ DE FILM Inspirat de povestiri ale lui Cehov, „Winter Sleep” (Palme d`Or la Cannes) este, probabil, filmul lui Nuri Bilge Ceylan în care se vorbeşte cel mai mult. Este o uşoară schimbare de accent, pentru că precedentele sale şase opere privilegiau tăcerile, cadrele lungi şi contemplative, imaginile poetice, natura.

27
/10
/14

"Kowalski", de Andrei Creţulescu, a primit premiul pentru cel mai bun scurtmetraj la ediţia de anul acesta a Festivalului de Film de la Zagreb, care a avut loc în perioada 19 - 26 octombrie. Potrivit juriului regizorul român a câştigat premiul Căruciorul de Aur pentru "15 minute de plăcere pură a unui superb dialog, a unei interpretări şi regii mari. Şi pentru demonstrarea faptului că cinema-ul românesc este încă viu şi la înălţime".

26
/10
/14

În București în toamna lui 2014, au avut loc cinci festivaluri de teatru. Dar a sosit timpul să ne îndreptăm atenția şi către oferta teatrală pe anul 2015, din afara granițelor României. Ce se întâmplă dincolo?

25
/10
/14

Generalul, senatorul, mânuitorul de icoane, tatăl şi mama vitregă a „Generaţiei de Aur”, Anghel Iordănescu face cărţile convocărilor pentru meciul cu Irlanda de Nord. Citită în cheia care trebuie, informaţia este că în proporţie de 99,9 % (adică un 6,66 întors) acesta este noul manager, director tehnic sau antrenor sub acoperire al echipei naţionale,urmând să fie ajutat de un „copil” al său.

24
/10
/14

Centrul de Studii Româno-Japoneze "Angela Hondru" vă invită sâmbătă, 25 octombrie, la ora 19:00, în Aula Magna a Universității Româno-Americane la un concert și o prezentare de muzică tradițională japoneză, susținute de Prof. Takeshi Yamakawa, Dna. Kazuko Yanase și Dna. Hiroko Yamamoto. Instrumentele folosite vor fi shakuhachi, koto și shamisen.