Între 2-10 noiembrie: a opta ediţie a Festivalului Filmului Polonez
https://www.ziarulmetropolis.ro/intre-2-10-noiembrie-a-opta-editie-a-festivalului-filmului-polonez/

Cinefilii bucureşteni sunt invitaţi în perioada 2-10 noiembrie la cea de-a opta ediţie a Festivalul Filmului Polonez, la Cinema Studio şi la Studioul „Horia Bernea” din incinta Muzeului Naţional al Ţăranului Român.   Evenimentul este organizat de Institutul Polonez din Bucureşti în parteneriat cu Muzeul Naţional al Ţăranului Român şi cu sprijinul Institutului Polonez de […]

Un articol de |25 octombrie 2012

Cinefilii bucureşteni sunt invitaţi în perioada 2-10 noiembrie la cea de-a opta ediţie a Festivalul Filmului Polonez, la Cinema Studio şi la Studioul „Horia Bernea” din incinta Muzeului Naţional al Ţăranului Român.
 
Evenimentul este organizat de Institutul Polonez din Bucureşti în parteneriat cu Muzeul Naţional al Ţăranului Român şi cu sprijinul Institutului Polonez de Artă Cinematografică din Varşovia, informează un comunicat.

În acest an festivalul va avea o formulă inedită – vor fi prezentate şapte dintre cele mai interesante filme poloneze ale anului trecut împreună cu alte şapte pelicule reprezentative pentru cinematografia poloneză. În fiecare zi de festival, spectatorii vor avea ocazia să descopere legăturile dintre clasic şi modern în cinematografia poloneză.

Programul include, printre altele, filmul „În beznă”, regia Agnieszka Holland, care a candidat la premiul Oscar 2012, filmul „Roza” în regia lui Wojtek Smarzowski, laureat al premiului „Vulturul de Aur” 2012 pentru cel mai bun film polonez şi al marelui premiu la Festivalul Filmului Central-European de la Mediaş, ediţia 2012, precum şi „Camera sinucigaşilor” de Jan Komasa, peliculă extrem de apreciată de critici şi public.

Cinefilii bucureşteni vor avea ocazia să cunoască imaginea actuală a Poloniei şi prin ochii unor debutanţi. Printre aceştia se numără tânărul regizor Leszek Dawid („Ki”), cineastul polono-francez Rafael Lewandowski („Cârtiţa”) şi Greg Zglinski („Curajul”), crescut şi educat în Elveţia.

Biletele pot fi achiziţionate de la casa de bilete a cinematografelor la preţul de 10 lei pentru un bilet întreg sau 7 lei pentru unul redus.

 

Sursa: Agerpres

07
/01
/15

Spectacolul „Happy End“, cu Raluca Aprodu și Tudor Aaron Istodor în rolurile principale se joacă la Godot Cafe-teatru. Regia spectacolului este semnată de Alexandru Bogdan, iar scenografia este creată de Silvana Bratu.

07
/01
/15

Luni, 5 ianuarie, la aniversarea a 54 de ani de la înființarea Teatrului de Comedie, a avut loc o dezbatere moderată de Cristina Modreanu și de Cătălin Șrefănescu, la care au luat cuvântul regizorii David Esrig și Lucian Giurchescu, actorii Marin Moraru și Sanda Toma, Radu Beligan, întemeietorul Teatrului de Comedie și actualul director al teatrului, George Mihăiță.

06
/01
/15

Există literatură care nu se cuvine povestită folosind convenționalul propozițiilor și frazelor. Există literatură pentru care cuvintele – cuvintele simple, unul lângă altul până la sfârșit – sunt îndeajuns. ”Crăiasa Zăpezii” (Polirom, 2014) de Michael Cunningham din înaltul acestei literaturi coboară.

06
/01
/15

Filmele propuse anul acesta la Oscarul pentru Cel mai bun film străin de România, Republica Moldova, Ungaria, Rusia, Turcia, Polonia, Italia, Belgia și Canada vor fi proiectate la Cinema Studio din București, între 9 și 15 ianuarie 2015, în săptămâna dinaintea anunțării nominalizărilor la cea de-a 87-a ediție a premiilor Academiei Americane de Film.

06
/01
/15

Poveștile pline de umor și tâlc din Humuleștiul de altădată revin pe scenă la început de Gerar în spectacolul „Amintiri din Copilărie”, una dintre cele mai recente producții ale Teatrului Ion Creangă – spectacol ce a deschis stagiunea 2014-2015, fiind recompensat de juriul internațional al Festivalului „100, 1.000, 1.000.000 de povești” cu Premiul „Cornel Todea” pentru cel mai bun spectacol, și care a marcat, totodată, debutul regizorului Peter Kerek în teatrul pentru copii.

06
/01
/15

Anul 2015 se anunţă a fi unul plin de evenimente pe scena muzicală din România, artişti internaţionali, îndrăgiţi de publicul român, urmând să concerteze în premieră la Bucureşti. André Rieu, Robbie Williams, Marc Anthony şi OneRepublic sunt doar câteva dintre numele mari anunţate până în prezent.

05
/01
/15

Cărţi ale unor autori consacraţi, precum Mircea Cărtărescu, Lucian Boia şi Vladimir Tismăneanu, volumul "Scrisori pentru Vera", de Vladimir Nabokov, şi o serie de romane politice - la 25 de ani de la abolirea sistemului comunist - se numără printre noutăţile editoriale pregătite pentru anul 2015.

05
/01
/15

„Spitalul comunal”, în regia lui Felix Alexa, de la Teatrul Metropolis, reflectă o societate cangrenată, în care empatia nu este decât o fantomă a umanităţii. Pacienţii devin prizonieri într-un spaţiu claustrant mustind de moarte şi de nebunie. Civilizaţia însăşi se află în exil, încercând să muşte din realitate cu dinţi uzaţi.

05
/01
/15

Anul 2015 aduce în peisajul cinematografic noi proiecte ale unor regizori premiaţi la Cannes, Berlin şi Veneţia, printre filmele româneşti care vor fi lansate în cinema numărându-se thrillere politice, un western balcanic, un documentar animat, dar şi comedii, drame şi pelicule poliţiste.

05
/01
/15

Pyramus & Thisbe 4 You , Căsătoria , Scrisoarea , Allegro, ma non troppo, Conversaţie după înmormântare, Miss Daisy şi şoferul ei, Gulliver în Ţara Piticilor şi multe alte spectacole pe scenele teatrelor bucureştene, în săptămâna 5-11 ianuarie.