Ioana Flora, „o actriţă intensă”
https://www.ziarulmetropolis.ro/ioana-flora-o-actrita-intensa/

Ioana Flora a primit Premiul pentru interpretare feminină din partea Uniunii Cineaştilor din România, pentru rolul Tania din Déjà Vu (2013), producţie independentă în regia lui Dan Chişu.

Un articol de Petre Ivan|9 mai 2014

Ioana Flora este o actriţă intensă, care consumă din ea în timp ce joacă, şi instinctivă – simte mereu nuanţa cu o precizie uluitoare. Poate să ducă în spate un film întreg, cum a fost cazul cu Déjà Vu”, a spus despre ea Cristian Tudor Popescu, membru al juriului Uniunii Cineaștilor din România.

La rândul său, academicianul Răzvan Theodorescu, Președintele juriului, a declarat:„Ioana Flora a luat un premiu extrem de important, cel pentru cea mai bună interpretare feminină.

Cu atât mai important este faptul că a fost în competiție cu două cunoscute actrițe – Luminița Gheorghiu, eroina ultimelor luni și a ultimilor ani, și Ana Ularu. Este un merit deosebit faptul că întregul juriu s-a orientat către Ioana Flora.”

Gala Premiilor Uniunii Cineaștilor din România (UCIN) reprezintă aprecierea juriului desemnat de UCIN pentru cele mai importante realizări cinematografice şi de televiziune ale anului precedent.

Ioana Flora. Biografie

Actriță de film, teatru și televiziune, Ioana Flora a debutat într-unul dintre rolurile principale din Marfa și banii (regia: Cristi Puiu), alături de Dragoș Bucur și Alexandru Papadopol, primul lungmetraj din cinematografia românească actuală selectat de Festivalul Internațional de Film de la Cannes, în 2001, Ioana Flora în cadrul prestigiosului program Quinzaine des Réalisateurs.

Au urmat Pescuit sportiv (regia: Adrian Sitaru, 2007) – film pentru care Ioana avea să primească Premiul pentru Cea mai bună actriță, la Festivalul de la Salonic – Periferic (2009), în regia lui Bogdan George Apetri (Premiul Gopo pentru Cea mai bună actriță într-un rol secundar și Premiul Pro Cinema) şi Domestic, de Adrian Sitaru.

Ioana Flora este, de asemenea, unul dintre cei 20 de actori selecționați în 2012 la Berlinale, la Talent Actors Stage, din peste 4300 de candidaţi.

În teatru, a debutat la Piatra Neamț, în regia lui Vlad Mugur.

În prezent poate fi văzută la Odeon, Godot Café-Teatru și teatre de stat, independente sau în spații neconvenționale pentru piese de teatru din București și din țară.

Foto cu Ioana Flora – Christian Schwarzenberg şi Iulia Alexandra Voicu

18
/04
/22

Selecția de filme OWR#15 surprinde la scară mică complexitatea mediului natural și este gândită ca un ecosistem în sine, secțiunile dezvoltându-se ca niște ramuri care cresc din același trunchi și care doar împreună formează un întreg.

07
/04
/22

Regizorul american Steven Speilberg a acceptat invitatia American Independent Film Festival de a intra într-un dialog cu publicul cinefil din România. Vineri, 15 aprilie, la Cinema Elvire Popesco, după proiecția filmului West Side Story va avea loc o conversație care va fi moderată de criticul de film Andrei Gorzo.

06
/04
/22

Questo, platforma de divertisment urban care oferă jocuri tematice de explorare a lumii reale, și HBO Max provoacă bucureștenii să descopere universul serialului românesc „RUXX” într-un mod inedit, din 9 aprilie!

05
/04
/22

Luna aprilie marchează lansarea unui nou proiect educațional organizat de Asociația One World Romania. Pornind de la principiul că citirea unui film se poate asemăna cu cititul unei cărți, proiectul „Educație media prin film documentar la bibliotecă” face un pas asumat pentru a crește competențele de analiză critică a imaginii ale publicului larg, cu filmul documentar despre drepturile omului ca material didactic.

31
/03
/22

CRONICĂ DE FILM Câte ceva despre noul film al lui Pedro Almodóvar, “Madres paralelas” (2021), ajuns acum şi în cinematografele din România, distribuit de Independenţa Film.