Ion Marin, Simfonia a 9-a de Gustav Mahler, la Sankt Petersburg
https://www.ziarulmetropolis.ro/ion-marin-simfonia-a-9-a-de-gustav-mahler-la-sankt-petersburg/

Duminică, 24 mai 2015, dirijorul de origine română Ion Marin va dirija orchestra Filarmonicii din Sankt Petersburg, cu Simfonia a 9-a de Gustav Mahler. Colaborarea cu această orchestră a început în urmă cu 3 ani şi are în vederea realizarea integralelor simfoniilor compozitorilor Gustav Mahler şi Anton Bruckner.

Un articol de Petre Ivan|22 mai 2015

Concertul se desfăşoară în cadrul celei de-a X-a ediţii a International Festival “Musical Collection” şi cuprinde în programul său şi concertul de pian nr. 9 de W. A. Mozart, interpretat de Miroslav Kultyshev.

Orchestra Filarmonicii Sankt Petersburg este cel mai vechi ansamblu simfonic rusesc, fiind fondat în anul 1882, la ordinul lui Alexandru al III-lea. Astăzi, conducerea artistică a instituţiei este asigurată de celebrul dirijor Yuri Temirkanov.

Reputat ambasador român în lumea dirijorală, Ion Marin a condus cele mai importante orchestre europene (Berliner Philharmoniker, Staatskapelle din Dresda, Leipzig Gewandhaus, Bayerischer Rundfunk, Filarmonica din Sankt Petersburg, London Symphony Orchestra, Wiener Symphoniker) și a colaborat cu cei mai celebri artiși ai planetei (Luciano Pavarotti, Placido Domingo, Jose Carreras, Montserrat Caballe, Angela Gheorghiu, Cecilia Bartoli, Renee Fleming, Anna Netrebko).

Foto: Ion Marin, Sankt Petersburg – facebook

31
/07
/22

„Nu datorez nimic României, nu am fost susținută de acest stat sau de instituțiile lui niciodată în cariera mea, dimpotrivă eu am susținut muzicieni și colegi români, invitându-i în concertele și spectacolele mele, pe onorarii importante, în toată cariera mea“, scrie soprana Angela Gheorghiu într-o postare pe contul ei de Facebook.

21
/07
/22

Cea de-a IV-a ediție a Festivalului SoNoRo Musikland va avea loc în perioada 22-31 iulie 2022 și continuă să aducă în atenția publicului, ca destinații culturale, orașele Brașov și Sighișoara, dar și câteva sate pitorești din Transilvania, unele dintre ele aparținând patrimoniului universal celebrat la nivel internațional: Prejmer, Hălchiu, Criț, Meșendorf, Viscri și Prod.

20
/07
/22

În perioada 20-22 iulie, se va desfășura pe coasta dalmată un festival original organizat și girat artistic de celebrul tenor, dirijor și compozitor de origine argentiniană José Cura, cu aportul a numeroși muzicieni români, mai precis Orchestra Metropolitană București și Corul artiștilor Operei Naționale București.

18
/07
/22

Peste 272.000 de participanți au celebrat muzica pe domeniul Castelului Banffy, la cea mai mare ediție din istoria festivalului