„Isle of Dogs”, de Wes Anderson, în deschiderea Berlinalei 2018
https://www.ziarulmetropolis.ro/isle-of-dogs-de-wes-anderson-in-deschiderea-berlinalei-2018/

Filmul de animaţie a lui Wes Anderson „Isle of Dogs” va fi prezentat la 15 februarie în deschiderea celei de a 68-a ediţii a Festivalului internaţional de film de la Berlin de anul viitor

Un articol de Petre Ivan|4 decembrie 2017

Wes Anderson a avut până acum trei filme în competiție la Berlinală. Este vorba despre „The Royal Tenenbaums” (2002), „The Life Aquatic with Steve Zissou” (2005) și „The Grand Budapest Hotel” (2014), care a fost prezentat în deschiderea celei de a 64-a ediții a Festivalului de film de la Berlin și a câștigat premiul marelui juriu Ursul de Argint.

„Isle of Dogs” spune povestea lui Atari Kobayashi, un băiețel de 12 ani aflat sub tutela primarului corupt Kobayashi. Când, în urma unui decret executiv, toți câinii din Megasaki City, sunt transportați în spațiul unei gropi de gunoi, Atari folosește un dispozitiv de zbor pentru a ajunge în această așa-numită Insulă a Gunoiului în căutarea câinelui său Spots. Aici, cu sprijinul unor noi prieteni canini, el începe o călătorie epică care va decide soarta și viitorul întregii prefecturi.

Printre actorii care vor asigura vocile se află Bryan Cranston, Koyu Rankin, Edward Norton, Liev Schreiber, Bill Murray, Jeff Goldblum, Scarlett Johansson, Tilda Swinton, Ken Watanabe, Akira Ito, Greta Gerwig, Frances McDormand, Courtney B. Vance, Yoko Ono, Harvey Keitel și Frank Wood.

„Isle of Dogs” va fi lansat în cinematografele americane la 23 martie 2018, iar la nivel internațional din luna aprilie a anului viitor.

Foto: Isle of Dogs , Wes Anderson – facebook

27
/10
/22

În cele 4 zile de festival au fost peste 300 de oameni în public, în cele 3 locații: la Cinema Victoria, Faber și Facultatea de Arte și Design. Festivalul a fost deschis cu “Pentru minte tu ești Ceaușescu“, în regia lui Sebastian Mihăilescu, care a avut asociat și primul Q&A al festivalului, și s-a încheiat la Faber, cu proiecția filmului „Alb pe Alb”, în regia lui Viera Čákanyová.

26
/10
/22

În luna noiembrie, la History Channel puteţi urmări un documentar despre istoria Colosseumului (cea mai celebră arenă din toate timpurile), cum este viața trăită în munți, ce știa omenirea în antichitate despre extratereștrii și cum s-au păstrat până astăzi legendele faraonilor.

25
/10
/22

După un turneu sold out al echipei în mai multe orașe din țară, filmul Capra cu Trei Iezi intră oficial în cinematografe pe 28 octombrie, în weekendul de Halloween. Bazat pe povestea lui Ion Creangă, filmul a fost primit de public cu surprindere și nostalgie: scenariul respectă basmul lui Creangă, care este, în fond, o poveste de groază, nu neapărat una de adormit copiii. În rolurile principale joacă Maia Morgenstern și Marius Bodochi, iar regia este semnată de Victor Canache.

21
/10
/22

Duminică, 23 octobrie, de la 18.30, la Cinema Astra va avea loc proiecția filmului documentar dedicat Brașovului, realizat de tinerii care au participat la cursurile „Be-Brașov: retrocedarea emoțiilor I memoria orașului”. Participanții la eveniment vor asista și la o reprezentație de tip teatru verbatim și la o expoziție cu fotografii din Brașov.

20
/10
/22

„Oameni de treabă” / „Men of Deeds”, noul film al regizorului Paul Negoescu, cu Iulian Postelnicu, Vasile Muraru, Anghel Damian și Crina Semciuc în distribuție, va avea o avanpremieră specială în cadrul Les Films de Cannes à Bucarest, sâmbătă, 22 octombrie.

19
/10
/22

CRONICĂ DE FILM După câteva încercări nereuşite de-a lungul anilor de-a face un horror românesc inspirat din literatură sau folclor (de la moroi la vampiri), iată în sfârşit un film căruia nu îi este ruşine să scoată capul în lume - „Capra cu trei iezi”, un debut independent realizat de Victor Canache, care acum câţiva ani lansa şi un scurtmetraj cu acelaşi titlu.