Israel, ţara invitată de onoare, aduce la Bookfest fabrica de vise
https://www.ziarulmetropolis.ro/israel-tara-invitata-de-onoare-aduce-la-bookfest-fabrica-de-vise/

Israel, ţara invitată de onoare la ediţia din acest an a Salonului Internaţional de Carte Bookfest (1-5 iunie), le propune iubitorilor de carte să îşi inventarieze, iar apoi să îşi lanseze visele. Pornind de la motto-ul ales pentru a promova prezenţa Israelului la Bookfest – „Never Stop Dreaming” –, organizatorii au ales să construiască standul sub forma unei fabrici de vise: vizitatorii sunt invitaţi să îşi aştearnă gândurile pe hârtie, pentru ca apoi, printr-un mecanism secret, acestea să fie lansate în aer.

Un articol de Petre Ivan|30 mai 2016

„În cei 68 de ani ai săi, Israelul modern nu a încetat să viseze. Aceasta este moștenirea pe care vrem să o transmitem: indiferent de cât de utopic ar părea un vis, acesta poate fi mai aproape de realitate decât ne-am aștepta. Cheia stă în a nu te opri vreodată din visat. Iar scriitorii israelieni ştiu cel mai bine cum să ne provoace să visăm, deoarece au adus cu sine în Israel cele mai frumoase povești ale lumii din «portofoliul» reveriei”, a mărturisit Shelly Hugler Livne, Şef Adjunct de Misiune Diplomatică în cadrul Ambasadei Israelului în România.

Aproximativ 30 de evenimente au pregătit organizatorii programului țării invitate pentru iubitorii de carte care vor vizita standul Israel: lansări de carte, mese rotunde, dezbateri, evenimente profesionale, precum și o serie de evenimente dedicate copiilor.

Zeruya Shalev, cea mai cunoscută scriitoare israeliană de astăzi

Zeruya Shalev, cea mai cunoscută scriitoare israeliană de astăzi

Cititorii sunt invitați să nu rateze întâlnirea cu cei 6 oaspeți de onoare din Israel: Zeruya Shalev, cea mai cunoscută scriitoare israeliană de astăzi, istoricul Fania Oz-Salzberger, Gil Hovav, personalitate media, unul dintre cei mai cunoscuți jurnaliști culinari, Dror Mishani, autor de romane poliţiste, Meir Shalev, autor de succes şi unul dintre cele mai respectate nume din jurnalismul israelian contemporan şi Rony Oren, artist unic, unul dintre cei mai îndrăgiţi şi mai premiaţi animatori din lume.

Standul Israelului, realizat cu sprijinul Ministerului Afacerilor Externe din Israel şi al Camerei de Comerţ şi Industrie România-Israel, va fi amplasat în Pavilionul C4.

La stand, cei interesați vor putea găsi o bogată ofertă de cărți în limba ebraică, precum și ediții în limba română ale unor cărți israeliene cunoscute.

Foto: Bookfest – facebook

07
/05
/13

CRONICĂ DE CARTE Apărut la Editura All, în colecţia Strada Ficţiunii, romanul „Factorul groazei“, de Robert Harris, are la bază o întâmplare reală – prăbuşirea Bursei din New York în 6 mai 2010, în contextul crizei datoriilor suverane din Grecia

26
/04
/13

Miercuri, 24 aprilie, a avut loc o nouă seară japoneză la Librăria Humanitas de la Cişmigiu. Evenimentul a fost dedicat scriitorului Yasushi Inoue şi lansării nuvelei „Puşca de vânătoare“ în colecţia „Raftul Denisei“, coordonată de Denisa Comănescu la Editura Humanitas Fiction.

26
/04
/13

Gala Bun de Tipar şi-a desemnat câştigătorii în cadrul celei de-a doua ediţii, joi, 25 aprilie, în Aula Bibliotecii Naţionale din Bucureşti. Filip Florian, Ion Ianoşi şi Lucian Boia s-au numărat printre cei premiaţi

24
/04
/13

CRONICĂ DE CARTE „Puşca de vânătoare“, de Yasushi Inoue, este o nuvelă diafană, de o sensibilitate translucidă, prin care discernem cele mai diverse nuanţe ale iubirii. Stilul suav, îngreunat cu o tristeţe aproape ireală, aminteşte de profunzimea psihologică a nuvelelor lui Stefan Zweig.