Istoria vorbită a teatrului și filmului românesc, la UNATC
https://www.ziarulmetropolis.ro/istoria-vorbita-a-teatrului-si-filmului-romanesc-la-unatc/

UNATC „I.L.Caragiale” organizează luni, 20 octombrie de la ora 18:00, în sala Ileana Berlogea, o nouă întâlnire din seria de prelegeri intitulate „Istoria vorbită a teatrului şi filmului românesc”. Invitată: regizoarea Cătălina Buzoianu.

Un articol de Petre Ivan|18 octombrie 2014

UNATC / Istoria vorbită a teatrului și filmului românesc – Prelegerile sunt susținute de actori și regizori renumiți și se adresează, în principal, studenților din anii I și II, dar accesul este permis și publicului larg.

„Istoria vorbită a teatrului și filmului românesc” se desfășoară săptămânal, în ziua de luni, în intervalul orar 18:00 – 19:30. Prima prelegere s-a desfășurat pe 6 octombrie.

Printre viitorii invitați se numără: Mircea Albulescu, Sanda Manu, Carmen Stănescu, Victor Rebengiuc, Grigore Gonța.

„Istoria vorbită a teatrului și filmului românesc” are ca scop cunoașterea directă de către studenți a unor personalități artistice prin intermediul unor întâlniri inedite și interactive.

Foto: UNATC, Cătălina Buzoianu – unatc.ro

06
/12
/23

Teatrul „Gong” și Revista „Euphorion” prezintă cea de-a treia conferință organizată în cadrul Simpozionului Național „Actualitatea Cercului Literar de la Sibiu”. Evenimentul va avea loc vineri, 8 decembrie, de la ora 18:00, la Librăria Humanitas „Constantin Noica” și îl va avea ca invitat pe Marin Mălaicu-Hondrari.

06
/12
/23

Longevitatea este una dintre temele cele mai abordate în lumea de azi. Tipuri variate de diete, suplimente alimentare, ingrediente străvechi redescoperite acum și tehnici de meditație promit creșterea duratei de viață, sau mai mult, recuperarea sănătății și un organism întinerit.

06
/12
/23

Conferința Națională a Managerilor Culturali (CNMC) – ediția a 10-a va fi deschisă de Sergiu Nistor, Consilier Prezidențial, Raluca Turcan, Ministrul Culturii și Andrei Chistol, Secretar de Stat în cadrul Ministerului Culturii din Republica Moldova, joi, 7 decembrie 2023, începând cu ora 09.30.

06
/12
/23

Evenimentul de lansare a albumului expoziției „De la frici uitate, la nopți prietenoase. Avatarurile orașului nocturn”, curator: Adrian Majuru, organizată de Art Safari în parteneriat cu Muzeul Municipiului București, Institutul de Antropologie Francisc I. Rainer și Institutul Național de Medicină Legală Mina Minovici, are loc vineri, 8 decembrie, la 18:30, la Art Safari;

05
/12
/23

„O, ce veste minunată!”, „La Vitleem colo-n jos”, „Bună dimineața la Moș Ajun”, „Have Yourself a Merry Little Christmas” sau „Noël”? Cele mai frumoase și mai îndrăgite colinde românești, dar și cântece internaționale de Crăciun vor răsuna pe scena Sălii Radio în luna decembrie, în cadrul a patru concerte extraordinare.

05
/12
/23

EVENIMENT Deschisă din 1 decembrie la Muzeul Național de Artă al României, expoziția „Victor Brauner. Între oniric și ocult” dezvăluie arta de dincolo de granițe și formule a celebrului artist originar din România.

05
/12
/23

Cu emoție, bucurie și multă speranță, Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică ”I.L. Caragiale” dorește să comunice publicului una din cele mai importante victorii obținute în instanță, legată de însăși identitatea sa instituțională: redobândirea dreptului de administrare asupra Studioului de Teatru Casandra.

05
/12
/23

Dacă printre dorințele pe care vi le stabiliți pentru Noul An se numără mai multe momente de relaxare și seri petrecute cu cei dragi ascultând muzică bună, atunci o idee perfectă ar fi noile abonamente sau bilete la Sala Radio, pentru concertele din perioada ianuarie-martie 2024!