Ivana Chubbuck și Maia Morgenstern, într-un masterclass de excepție, la finalul anului
https://www.ziarulmetropolis.ro/ivana-chubbuck-maia-morgenstern-intr-un-masterclass-de-exceptie-la-finalul-anului/

Ivana Chubbuk se va întoarce în România, la finalul anului, pentru a susţine un masterclass de actorie, împreună cu câteva nume sonore din teatrul şi filmul românesc. Pe lista „cursanţilor” se va afla şi celebra actriţă Maia Morgenstern.

Un articol de Liliana Matei|24 noiembrie 2018

Ivana Chubbuck este creatoarea şcolii de actorie de la Hollywood care-i poartă numele şi trainer al unora dintre cei mai cunoscuţi actori printre care se numără Charlize Theron, Halle Berry, Brad Pitt, James Franco, Jake Gyllenhaal, Sylvester Stallone, Jim Carrey şi John Voight, printre alţii.

Metoda Ivanei Chubbuck se adresează atât actorilor, cât şi celor care vor să-şi dezvolte capacitpţile de prezentare şi interacţiune cu un auditoriu, indiferent de industria din care provine acesta. Ivana Chubbuck revine la Bucureşti la cinci ani după ce a susţinut prima dată cursurile de actorie The Power of the Actor – tehnica de lucru cu actorii care a făcut-o celebră la Hollywood şi în lumea întreagă.

Ivana Chubbuck

Maia Morgenstern este una dintre cele mai îndrăgite actrițe din România, și nu numai, cu o carieră prolifică, de peste 35 de ani, în teatru și film, răsplătită cu o mulțime de distincții și recunoașteri – Premiul pentru cea mai bună actriţă la Festivalul Emma (Londra), pentru rolul Maria din Patimile lui Hristos, Ursul de Argint, la Festivalul Filmului de la Berlin și Premiul Felix, al Academiei Europene de Film, pentru rolul Nela din filmul Balanţa, premiul UNITER pentru cea mai bună actriţă, pentru rolul Medeea, din Trilogia antică, și Lola Blau din Astă seară: Lola Blau, Ordinul Artelor şi Literelor în grad de Cavaler, în Franţa, Ordinul Regal „Nihil Sine Deo”, distincția Actriţa şi Femeia anului, acordată în 2003 de către Parlamentul European, titlul de Doctor Honoris Causa Artis din partea Universității de Vest din Timișoara (2017), titlul de Doctor Honoris Causa din partea Universității „George Bacovia” din Bacău (2018), Cetățean de onoare al Municipiului București (2018).

Evenimentul este organizat de Magnolia Acting Studio. Mai multe detalii pot fi găsite aici.

Foto: Teatrul Evreiesc de Stat

31
/01
/24

În februarie, pe HBO Max ai conținut nou de urmărit în fiecare zi a lunii! Cu 29 de titluri noi, este la alegerea ta dacă vrei să urmărești cele mai noi filme, seriale, documentare, animații de pe HBO Max sau, de ce nu, să te pui la curent cu altele dintre sutele de titluri care sunt deja pe platformă.

30
/01
/24

În luna februarie, „Noaptea Albă a Filmului Românesc” este dedicată unui apreciat cineast, reprezentant al Noului Val în cinematografie: Cătălin Mitulescu regizor, scenarist şi producător. TVR Cultural, TVR Internațional și TVR Moldova invită telespectatorii în noaptea de sâmbătă, 3 spre 4 februarie, la un maraton cinematografic alături cele mai reprezentative şi premiate creaţii semnate de Cătălin Mitulescu.

29
/01
/24

Vika este un DJ carismatic în vârstă de 84 de ani și o adevărată vedetă a a scenei clubbingului din Varșovia. Confruntându-se cu trecerea timpului, Vika este de părere că vârsta este doar un număr și îi inspiră pe cei din jurul ei să își trăiască viața la maxim. Documentarul „Vika!” Este disponibil pe HBO Max.

29
/01
/24

Într-o lume și o industrie care se schimbă extrem de rapid, un renumit cineast italian, autor de modă veche, caută sens în filmele pe care le face, în dragoste, precum și în politică. Din 2 februarie, Un viitor luminos/ Il sol dell’avvenire, noul film al lui Nanni Moretti, o comedie care critică modul de a face filme al platformelor de streaming și apără viitorul cinematografului, are premiera în cinema, distribuit de Independența Film.

26
/01
/24

Survolând șansa și neșansa unei relații nemenite, de la aceeași distanță calculată care marchează și ruptura finală dintre cei doi protagoniști, debutul în lungmetraj a lui Celine Song, „Past Lives” dezbate în compoziții corecte, dar niciodată riscante, un „ce-ar fi fost dacă?” venit la 24 de ani de la ultima întâlnire.

25
/01
/24

Sfârșitul sec.XIX, un sat dezbinat de bârfe, certuri și lupta pentru pământ. Frumoasa Jagna, o tânără de 19 ani, un spirit liber ce iese din tiparele comunității, devine centrul atenției în momentul în care familia o obligă să se căsătorească cu Boryna, un moșier văduv, influent și bogat.

24
/01
/24

Despre “Klaus & Barroso” – ce a fost asta, frate Bogdan Theodor Olteanu? Acum, pe bune? Ce a fost asta? M-ai pus într-o situație tare complicată. Dar, vorba cântecului: “Frate, frate, la bine și la greu”, scrie Vasile Ernu, despre cel mai discutat film românesc din această lună.

23
/01
/24

CRONICĂ DE FILM În noul său lungmetraj, “Familiar” (2023), Călin Peter Netzer pare că încearcă să reia formula de succes din “Poziţia copilului” (2013), filmul cu care a câştigat Ursul de Aur la Berlinale.

19
/01
/24

Warner TV dedică duminicile lunii februarie filmelor de basm, povești fantastice live action și animate, ecranizări și narațiuni originale lansate pe parcursul ultimelor nouă decenii.

19
/01
/24

Producția este adaptarea live-action a îndrăgitului serial de animație și urmărește aventurile lui Aang, tânărul avatar, în încercarea de a stăpâni cele patru elemente (Apă, Pământ, Foc, Aer), pentru a reinstaura echilibrul într-o lume amenințată de înfricoșătoarea Națiune a Focului. Serialul va avea premiera globală pe 22 februarie 2024, doar pe Netflix.