J.K. Rowling a fost despăgubită în justiţie după scurgerile de informaţii despre pseudonimul ei
https://www.ziarulmetropolis.ro/j-k-rowling-a-fost-despagubita-in-justitie-dupa-scurgerile-de-informatii-despre-pseudonimul-ei/

J.K. Rowling, autoarea romanelor din seria ,,Harry Potter”, a acceptat despăgubiri ,,substanţiale” din partea unui cabinet de avocatură care a dezvăluit faptul că scriitoarea a publicat un roman poliţist folosind un pseudonim masculin.

Un articol de Andrada Văsii|1 august 2013

J.K. Rowling, autoarea romanelor din seria „Harry Potter”, a acceptat despăgubiri „substanţiale” din partea unui cabinet de avocatură care a dezvăluit faptul că scriitoarea a publicat un roman poliţist folosind un pseudonim masculin.

J.K. Rowling a decis să doneze întreaga sumă primită – deocamdată necunoscută – unei organizaţii de caritate, Soldier’s Charity, o fundaţie care îi ajută pe militari şi pe familiile lor.

Romanciera multimilionară a depus plângere împotriva cabinetului de avocatură Russells după apariţia, în luna iulie, a unui articol în cotidianul britanic Sunday Times care dezvăluia faptul că celebra scriitoare a publicat sub pseudonim un roman poliţist, intitulat „The Cuckoo’s Calling”.

Trafic de informații

Ea a scris această carte sub pseudonimul Robert Galbraith, prezentat în prefaţa volumului ca fiind un fost membru al forţelor armate britanice, care a lucrat apoi în sectorul privat, în domeniul securităţii civile.

Cabinetul Russells a recunoscut că unul dintre asociaţii săi, Chris Gossage, a dezvăluit acest secret unei prietene, Judith Callegari, care a vândut apoi această informaţie jurnaliştilor de la Sunday Times.

Scriitoarea a anunţat miercuri că va dona încasările aduse de noua ei carte fundaţiei Soldier’s Charity, începând din 14 iulie, pentru o perioadă de trei ani. Ea a ţinut să mulţumească astfel militarilor care au ajutat-o în munca sa de cercetare pentru această carte. „The Cuckoo’s Calling” prezintă povestea unui fost militar rănit în Afganistan devenit detectiv privat, care anchetează sinuciderea unui top-model.

„Întotdeauna am dorit să fac o donaţie pentru Soldier’s Charity din încasările aduse de Robert Galbraith, dar nu am anticipat că romanul va figura în topul cărţilor cu cele mai mari vânzări din ţară, după trei luni de la lansare. De fapt, nu mi-am imaginat că va intra în acest top.“

J. K. Rowling,
scriitoare

Înainte ca această mică farsă să fie descoperită, cartea, care a fost salutată de criticii literari britanici, s-a vândut în 1.500 de copii cartonate, primul format ales de editorul volumului. De atunci, vânzările au cunoscut o creştere spectaculoasă, notează Mediafax.

J.K. Rowling a anunţat la sfârşitul lunii iulie că a finalizat deja o continuare a romanului „The Cuckoo’s Calling” şi că aceasta va fi publicată în 2014, tot sub pseudonimul Robert Galbraith.

Foto credi: Wikipedia

28
/03
/21

Luni, 29 martie, la ora 19.00, are loc lansarea online a volumului 2 al antologiei „Un secol de poezie română scrisă de femei (1945-1989), coordonate de Alina Purcaru și Paula Erizanu, cu fotografii de Lucia Lupu.

26
/03
/21

Un periplu prin universul spectaculos al scenei contemporane, cartea de față depășește, prin anvergura considerațiilor lui George Banu, frontierele spațiului artistic și devine, în sensurile sale profunde, o meditație necesară asupra condiției adesea neliniștitoare a prezentului.

26
/03
/21

Conferințele „Despre lumea în care trăim“, ediția a patra: Radu Paraschivescu despre iluziile și mecanismele deformării, Valentin Naumescu despre criza de încredere în democrația liberală, Ioana Pârvulescu despre librarii exemplari de ieri și de azi, Sorin Ioniță despre tranziția postcomunistă și ce ne desparte de o Românie normală.

22
/03
/21

UNATC „I.L. Caragiale” București are onoarea de organiza aniversarea uneia din cele mai importante personalități culturale și, totodată, un reper de atitudine morală și civică: scriitoarea Ana Blandiana.

21
/03
/21

„Jurnalul din anul Nobelului” al portughezului José Saramago, „Nopți albastre” de autoarea americană Joan Didion și zece „Povestiri bizare” semnate de scriitoarea poloneză Olga Tokarczuk sunt cărțile pe care vi le recomandăm în aceste zile.