Jazz Compas Live in Museum – Ziua internaţională a Jazz-ului 30 Aprilie
https://www.ziarulmetropolis.ro/jazz-compas-live-in-museum-ziua-internationala-a-jazz-ului-30-aprilie/

Premieră în capitală, de ziua internaţională a jazzului 30 aprilie 2014, Bucureştiul va fi pe pe harta acestei importante sărbători festivaliere alături de mai bine de 140 de ţări participante.

Un articol de Petre Ivan|27 aprilie 2014

Revista Jazz Compas în parteneriat cu Muzeul Municipiului Bucureşti lansează mini festivalul Jazz Compas Live in Museum. Desfăşurat la Curtea Veche (centrul istoric) şi Palatul Şuţu (zona Universitate) evenimentul îşi propune a fi un festival urban care vă invită în plin centru al Bucureştiului, într-un mediu cultural inedit: cel al spaţiului de muzeu.

Ora 18 00:  Cătălin Milea Hammond Trip – Awakening
Curtea Veche (str. Franceză nr. 21)

Inspirat din întâlnirea şi colaborările cu muzicieni de top ai scenei modiale de jazz precum David Liebman, John Ruocco, Ari Hoenig, Dick Oatts, proiecte precum European Big Band Academy (Peter Herbolzheimer), European Contemporary Orchestra, saxofonistul Cătălin Milea este probabil unul din cei mai creativi muzicieni ai generaţiei sale.

Hammondistul Adi Stoenescu, un muzician inventiv şi versatil, discipol al lui Marius Popp, Tavi Scurtu un adevărat “must-see-to-believe”, unul din cei mai solicitați bateriști de la noi, şi saxofonistul Cătălin Milea – vă poartă cu ei într-o călătorie în care aduc un mix de jazz, funk, rock, muzică spectrală, noise, serialism, şi străbat teritoriile unei muzici ne-imaginate încă, un concept unic în peisajul jazzistic românesc şi european.

Mai mult info pe www.jazzcompas.com sau www.catalinmilea.com

Jazz CompasOra 20 30: Sebastian Spanache Trio – „A Pasha’s Abstinence”
Palatul Şuţu (Bdul. Ion C. Brătianu nr. 2)
După nici un an de la primul album “Humanized”, grupul timişorean Sebastian Spanache Trio lansează în mediul online, cel de-al doilea album oficial, intitulat „A Pasha’s Abstinence”, ce poate fi găsit pe site-ul www.sebastianspanachetrio.com.

Concepţia muzicală a acestui disc include introducerea a elementelor muzicii traditionale turceşti, o cultură care a influențat deopotrivă muzica tradițională şi cultura românească în general.

Format din Sebastian Spanache (pian, rhodes, wurlitzer), Csaba Sánta (contrabas, chitară bas) şi Radu Pieloiu (tobe, percuție), trioul va lansa în premieră în Bucureşti, cel de-al doilea disc: „A Pasha’s Abstinence”.

Ora 21 30: Bucharest Jazz Orchestra – „Poveşti din Bucureşti”
Palatul Şuţu (Bdul. Ion C. Brătianu nr. 2)

Lansată oficial pe 27 februarie 2012 Bucharest Jazz Orchestra a apărut din dorinţa de a oferi publicului o muzică nouă, interpretată de un ansamblu de mari dimensiuni, la cel mai înalt nivel.

Iniţiată şi condusă de Sebastian Burneci, prim trompetist şi solist al Big Band-ului Radio Bucureşti, orchestra îi are în componenţa sa pe cei mai de seamă muzicieni ai acestui gen, trompetiştii Silviu Albei, Silviu Groaza, tromboniştii Radu Florian, Adrian Cojocaru şi Cristi Lăbuş, secţia ritmică avându-i pe Laurenţiu Zmău la baterie, Ionuţ Bîca la pian şi pe Michael Acker la contrabas.

Atât alcătuirea orchestrei cât şi repertoriul original abordat, fac din B.J.O. o prezenţă inedită pe scena românească şi internaţională de jazz.

CONCURS
Participanţii la Jazz Compas LIVE in Museum vor putea participa la concursul cu premii organizat în seara evenimentului. Mai mult info pe www.jazzcompas.com

BILETE
Biletele se pot cumpăra prin reţeaua Eventim (magazinele Germanos, Orange Shop, Vodafone, Domo, librăriile Cărtureşti şi Humanitas) şi online pe www.eventim.ro

Foto cu Jazz Compas Live in Museum – wikipedia

04
/07
/18

Noul documentar „Maria By Callas” aduce pe marile ecrane povestea vieții faimosei cântărețe de operă la patru decenii de la moartea sa. Fiind vorba despre debutul său ca regizor, Tom Volf s-a folosit de interviuri, fotografii și scrisori care i-au aparținut lui Callas pentru a-i reconstitui povestea de viață. Documentarul a avut premiera mondială la Festivalul de Film de la Roma, ajungând și la cea de-a 17-a ediție a Festivalului Internațional de Film Transilvania.

02
/07
/18

Finalul lunii iunie a adus în Bucureștiul torid două zile de festival în care muzica contemporană a răsunat din Aula Muzeului „George Enescu”. Desfășurat în perioada 18-19 iunie 2018, festivalul CIMRO DAYS a propus publicul bucureștean o întâlnire cu noile creații și noii creatori români.

29
/06
/18

Aceasta este fenomenala prestație a australianului Christian Li, câștigătorul premiului întâi la Menuhin Competition 2018. Micuțul australian în vârstă de zece ani a împărțit prima poziție a prestigioasei competiții muzicale rezervată juniorilor (și găzduită de Geneva) cu Chloe Chua din Singapore.

29
/06
/18

Într-o zi de 29 iunie (1974) Charles Aznavour  domina vânzările din Marea Britanie cu "She", singura sa melodie fruntaşă în Regatul Unit. Fotografia de față, realizată în 1952, a fost postată în urmă cu doar câteva ore pe pagina de facebook a legendarului cântăreț francez, care a împlinit, luna trecută, 94 de ani. În imagine apar Edith Piaf, Charles Aznavour și un prieten apropiat al celor doi, Roland Avellis (alias "Cântărețul fără nume")

26
/06
/18

Se întâmpla pe 26 iunie 1977, la Market Square Arena din Indianapolis. Atunci Elvis Presley susținea ultimul său concert. Peste mai puţin de două luni, la 16 august 1977, artistul va fi găsit mort în baia sa. Concluzia raportului medical: moarte naturală - stop cardiac.

26
/06
/18

Filarmonica „George Enescu” sărbătoreşte centenarul naşterii celebrului muzician american Leonard Bernstein. În serile de 28 şi 29 iunie 2018, ultimele două concerte simfonice ale stagiunii 2017-2018 vor fi  conduse de maestrul Christian Badea, unul dintre discipolii cei mai de seamă ai faimosului compozitor, dirijor, pianist şi pedagog.

25
/06
/18

Se împlinesc, astăzi, nouă ani de la moartea regelui muzicii pop. Născut la 29 august 1958, Michael Jackson a influenţat muzica încă de când interpreta în anii ’70 alături de The Jackson 5.

19
/06
/18

Începând din 2015, cu ocazia fiecărui solstițiu, Zammorian (grupul post-psihedelic/post-rock format în 2014 din 6 artiști și designeri români) a prezentat un show sau un live streaming din studio. Joi, 21 iunie 2018, în cea mai lungă zi a anului, Zammorian le va face pe ambele când va concerta și va face streaming din terasa Have a Cigar a Echoes, Inc.

10
/06
/18

Patru concerte care ne poartă în ultimii 100 de ani de muzică vor avea loc în cadrul festivalului Jazz in the Park, pe scena România 100, în Parcul Central din Cluj. Fiecare dintre aceste concerte se centrează pe o anumită perioadă a istoriei muzicii și abordează stiluri și genuri diferite: muzică clasică, doină, jazzul perioadei comuniste și jazz contemporan.

07
/06
/18

Prim dirijor principal al Filarmonicii „George Enescu“, maestrul Christian Badea revine la București cu un concert excepţional, programat pe 7 şi pe 8 iunie 2018, care are în program capodopere de Ceaikovski şi Şostakovici. Solist în  Concertul nr. 1 pentru violoncel și orchestră de Dmitri Șostakovici va fi violoncelistul Andrei Ioniţă, câştigător al Premiului I la Concursul Internațional Ceaikovski în 2015.