Joc de pisici, la Teatrul Naţional „Vasile Alecsandri“ din Iaşi
https://www.ziarulmetropolis.ro/joc-de-pisici-la-teatrul-national-vasile-alecsandri-din-iasi/

Prima premieră din această lună de la Teatrul Naţional „Vasile Alecsandri“ din Iaşi va avea loc pe 9 şi 10 aprilie, începând cu ora 18, în Sala Studio „Teofil Vâlcu“. Este vorba de spectacolul „Joc de pisici“, de Orkeny Istvan, în regia Irinei Popescu Boieru. Scenografia este semnată de Axenti Marfa, iar asistenţa de regie, de Irina Creţu.

Un articol de Petre Ivan|7 aprilie 2016

Din distribuţia spectacolului Joc de pisici fac parte actorii: Mihaela Arsenescu-Werner, Monica Bordeianu, Doina Deleanu, Catinca Tudose, Constantin Avădanei, Haruna Condurache, Brânduşa Aciobăniţei, Cosmin Panaite, Bianca Ioan şi Irina Creţu.

Spectacolul aduce pe scenă povestea de dragoste trăită mai târziu, când florile sunt înlocuite de supa de pui cu zarzavat, iar cei care îşi fac griji pentru dragostea trăită la bătrâneţe sunt cei tineri din jur.

Avem o piesă foarte grea, dar cu Dumnezeu înainte, asta e meseria! Această piesă este o adaptare făcută de autor, de Orkeny Istvan, iar lucrarea sa oferă partituri generoase, dar extrem de dificile. Doamna Arsenescu stă pe scenă de la început şi până la sfârşit, nu există scenă din care să nu facă parte, este ceea ce noi numim rol locomotivă. Pe de altă parte, delicateţea subiectului principal, sunt convinsă că va interesa toate categoriile de public. Mizez pe performanţa actoricească! – Irina Popescu Boieru, regizor.

Preţul unui bilet este de 22 de lei şi se poate procura de la casieria agentiei teatrale de marţi până sâmbătă, orelee 10.00 – 17.00 sau online.

Foto: Joc de pisici – Teatrul Naţional „Vasile Alecsandri“ din Iaşi

04
/09
/23

Care-i faza cu muzica, adolescenții, societatea? La aceste întrebări își propune să răspundă Arhiva de Sunet în noul sezon al podcastului Arhiva de Sunet – Arhiva ZET, derulat alături Asociația Minitremu și Studiourile Ferentari, ce explorează rolul muzicii în viața noilor generații, din perspectiva adolescenților și tinerilor din Timișoara și București

04
/09
/23

În cadrul Seriei Concertelor de la Ateneu are loc azi de la 17:00 al doilea concert al Orchestrei Cameristi della Scala, sub bagheta dirijorului Wilson Hermato, într-o formulă cu trei soliști: violoncelistul Daniel Müller-Schott și doi laureați ai Concursului Internațional George Enescu 2022, violonistul Ștefan Aprodu și pianistul George Todică.

04
/09
/23

Balkanik Festival – Home of World Music, ajuns la ediția X, se va desfășura între 8 și 10 septembrie, la București, în Grădina Uranus și pe Strada Uranus, conturând într-o atmosferă unică trei zile pline de concerte live, un târg meșteșugăresc amplu, expoziții, DJ seturi, ateliere, demonstrații, dezbateri, relaxare în natura din mijlocul orașului, la umbra turnului de apă proiectat de Anghel Saligny.

03
/09
/23

Seria Concertelor pentru familii și copii debutează azi, de la ora 11:00, la Teatrul Odeon, cu concertul ”Orchestra merge la Zoo” al ansamblului Camerata Regală, sub bagheta dirijorului Andrei Feher. Muzicienilor le vor sta alături muzicologul Cristina Bohaciu Sârbu și actorul Mihai Bisericanu, în rol de narator.

02
/09
/23

Cum se simte Dora Gaitanovici după un concert bun? Parcă plutește. Mental, rămâne pe scenă multe alte zeci de minute după ce a coborât în lumea reală.

01
/09
/23

Creativitatea dobândește o nouă definiție la cea de-a 18-a ediție a Festivalului Internațional de Film de Animație Animest. Între 6 și 15 octombrie, singurul eveniment cinematografic din România care califică filme pe lista candidaților eligibili la Oscaruri aduce pe marile ecrane din capitală cea mai bogată și mai diversă selecție de filme de până acum.

01
/09
/23

Începutul anului 2024 va aduce pe marile ecrane cel mai de anvergură documentar realizat în România despre Generația de Aur a fotbalului românesc. Și despre performanțele sale uluitoare, care au pus România pe harta lumii și au oferit unei țări întregi cele mai frumoase cadouri: identitate, într-o epocă a uniformizării, și multă speranță, într-una a tranziției.