Jocurile copilăriei la Teatrul Evreiesc
https://www.ziarulmetropolis.ro/jocurile-copilariei-la-teatrul-evreiesc/

Teatrul Evreiesc de Stat inaugurează, începând cu 15 martie, de la ora 11.00, un nou proiect cultural, intitulat „Jocurile copilăriei”. Proiectul va fi organizat în foaierul Teatrului Evreiesc de Stat.

Un articol de Liliana Matei|3 martie 2020

El se adresează copiilor cu vârste cuprinse între 7 și 10 ani. Evenimentele vor fi organizate de două ori pe lună, duminica, timp de o oră și vor fi coordonate de actrița trupei TES – Cristina Cîrcei.

În cadrul proiectului se vor desfășura jocuri ce înveseleau și stârneau, odinioară, dorința de a fi împreună, a generației „cu cheia de gât” și cea care îi determina să spună zilnic: „Mamă, mă duc afară să mă joc!”.

Propunerea noastră ar fi, acum: „Mamă, mă duc la teatru să mă joc!”

Evenimentele ce se vor desfășura în cadrul acestui proiect sunt cu atât mai importante, cu cât prezentul, dominat din ce în ce mai mult de tehnologie, este unul în care copiii se joacă din ce în ce mai puțin împreună.

În măsura în care veți considera propunerea noastră interesantă, sperăm că vom putea crea și dezvolta acest proiect, oferind copiilor un program nu doar cultural, ci și distractiv.

La evenimentele organizate în cadrul proiectului „Jocurile copilăriei”, accesul copiilor (maxim 20 / ediție), însoțiți de părinții lor, este gratuit.

Participarea trebuie confirmată la adresa de email [email protected], până cel târziu vineri, 13 martie, ora 16.00!

17
/04
/24

După succesul recitalurilor din Iaşi, Suceava, Botoşani şi Neamţ, elevii bucureșteni vor avea ocazia întâlnirii directe cu muzica clasică interpretată de violonistul de talie internaţională Răzvan Stoica. Împreună cu vioara Stradivarius ex-Ernst din 1729 și acompaniat de pianista Andreea Stoica, Răzvan va fi prezent la Colegiul Sfântul Sava pe 22 aprilie şi la la Colegiul Național Gheorghe Lazăr, pe 25 aprilie, în cadrul programului „Muzica Inspiră”, inițiat de Fundația Culturală Gaudium Animae.

17
/04
/24

„Experiențele depresiei” de Sidney J. Blatt este o incursiune în lumea uneia dintre cele mai răspândite boli ale epocii noastre și oferă diverse perspective asupra diferitelor chipuri ale depresiei.

12
/04
/24

Asociația Interact Projects (Proiecte Interactive), în calitate de beneficiar, anunță începerea implementării proiectului Venus iese din retrograd, proiect co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN).

12
/04
/24

„Guvernul Copiilor 2”, filmul vizionar regizat de Ioana Mischie, vine în cinematografe din 26 aprilie și prezintă publicului o lume imaginată de copiii români, cu vârste cuprinse între 7 și 12 ani, din diverse categorii sociale, care au fost intervievați cu privire la societatea ideală pe care ar clădi-o dacă ar deveni lideri.

12
/04
/24

Timpul aleargă pe lângă noi și ne impune ritmul. Presiunea este permanentă și de multe feluri. Pentru o femeie timpul curge altfel? Ceasul aleargă cu o altă viteză? Cât timp mai avem la 30 de ani?

11
/04
/24

Luna aprilie aduce în spațiile galeriei neconvenționale Celula de Artă patru noi vernisaje: pe 11 aprilie, la Art Safe (în incinta Combinatului Fondului Plastic, str. Băiculești nr. 29), expoziția artistului Beaver, Gray Area, pe 14 aprilie deschiderea sezonului Galeriei Verticale din incinta Random Space (str. Popa Petre nr. 21) cu expoziția Metal Poetry și un live performance de sculptură susținut de artista Cristina Dinu, pe 19 aprilie Locus Sigilli, a artistei Laura Sima, la Celula de Artă din Bd. Carol, nr. 53 și pe 27 aprilie expoziția de artă cu vânzare re-LEAF, la salonul permanent din Palatul Bragadiru, (Calea Rahovei nr. 147 – 153), un eveniment conex al competiției de pictură live Art Battle, care va avea loc în aceeași dată.