Jocurile copilăriei la Teatrul Evreiesc
https://www.ziarulmetropolis.ro/jocurile-copilariei-la-teatrul-evreiesc/

Teatrul Evreiesc de Stat inaugurează, începând cu 15 martie, de la ora 11.00, un nou proiect cultural, intitulat „Jocurile copilăriei”. Proiectul va fi organizat în foaierul Teatrului Evreiesc de Stat.

Un articol de Liliana Matei|3 martie 2020

El se adresează copiilor cu vârste cuprinse între 7 și 10 ani. Evenimentele vor fi organizate de două ori pe lună, duminica, timp de o oră și vor fi coordonate de actrița trupei TES – Cristina Cîrcei.

În cadrul proiectului se vor desfășura jocuri ce înveseleau și stârneau, odinioară, dorința de a fi împreună, a generației „cu cheia de gât” și cea care îi determina să spună zilnic: „Mamă, mă duc afară să mă joc!”.

Propunerea noastră ar fi, acum: „Mamă, mă duc la teatru să mă joc!”

Evenimentele ce se vor desfășura în cadrul acestui proiect sunt cu atât mai importante, cu cât prezentul, dominat din ce în ce mai mult de tehnologie, este unul în care copiii se joacă din ce în ce mai puțin împreună.

În măsura în care veți considera propunerea noastră interesantă, sperăm că vom putea crea și dezvolta acest proiect, oferind copiilor un program nu doar cultural, ci și distractiv.

La evenimentele organizate în cadrul proiectului „Jocurile copilăriei”, accesul copiilor (maxim 20 / ediție), însoțiți de părinții lor, este gratuit.

Participarea trebuie confirmată la adresa de email [email protected], până cel târziu vineri, 13 martie, ora 16.00!

29
/04
/24

Romanul „Părinți” al Dianei Bădica este romanul unei generații. Este acel moment din proza noastră contemporană în care simți respirația unei scriitoare cu totul speciale, care reușește să surprindă suflul și sufletul unei generații în care s-au întâlnit și s-au ciocnit toate tranzițiile ultimelor decenii.

29
/04
/24

Timp de 12 zile, în perioada 17 mai – 9 iunie, copiii sunt așteptați, alături de părinții lor, la cea de-a opta ediție a Festivalului Opera Copiilor, unde vor fi întâmpinați cu surprize și activități distractive, desfășurate în locurile binecunoscute, dar și în spații recente deschise publicului.

26
/04
/24

Centrul Național al Dansului București (CNDB) anunță programul de spectacole pentru luna mai. Unul dintre evenimentele importante ale lunii este premiera spectacolului de dans contemporan Memetics, în coregrafia lui Sergiu Diță, urmată de trei producții CNDB – BLOT, Bodies on The Line, Patosfera și de Miercurea Lejeră, un proiect care prezintă pe scenă idei unice și irepetabile într-o formă performativă.

25
/04
/24

Asociația Culturală Control N dă startul înscrierilor la a treia ediție a New Draft. Rezidența de dezvoltare de scenarii dedicată proiectelor din România și Republica Moldova se adresează regizorilor și scenariștilor, proaspeților absolvenți de facultăți de profil și autorilor din medii conexe, cu proiecte în faza de început.

25
/04
/24

Cea de-a treia ediție din România a competiției de pictură live Art Battle va avea loc pe 27 aprilie, la Palatul Bragadiru din București (Calea Rahovei nr. 147-153) aducând în fața publicului atât concursul contra cronometru care aduce publicul în fața procesului de creație, alături de re-LEAF, o ediție de "interior" a târgului de artă contemporană LEAF (Limited Edition Art Fair) eveniment organizat de Galeria Celula de Artă în parteneriat cu Săfițicuminți. Biletele pentru public sunt disponibile pe LiveTickets.

24
/04
/24

O nouă traducere din opera lui Paul Auster, unul dintre cei mai spectaculoși și inventivi scriitori ai Americii, a cărui operă a fost publicată în mai mult de patruzeci de limbi, a ajuns de curând în librăriile fizice și online din întreaga țară.

22
/04
/24

6 manageri și 30 de ghizi și muzeografi din toată țara au participat la Râșnov la două sesiuni de training pentru dezvoltarea abilităților de gestionare și management strategic al obiectivelor de patrimoniu istoric, documentarea istorică, interpretarea informațiilor, comunicarea și interacțiunea directă cu publicul vizitator.

22
/04
/24

460 de ani se împlinesc pe 23 aprilie de la nașterea celui considerat cel mai mare dramaturg al tuturor timpurilor. Multe povești și multe legende au circulat despre el în tot acest timp.