Jocurile foamei: Sfidarea – din 22 noiembrie, pe marile ecrane din România
https://www.ziarulmetropolis.ro/jocurile-foamei-sfidarea-din-22-noiembrie-pe-marile-ecrane-din-romania/

Filmul „Jocurile foamei: Sfidarea/ The Hunger Games: Catching Fire“, al doilea din saga „Jocurile foamei”, cu Liam Hemsworth şi Jennifer Lawrence în rolurile principale, va avea premiera în cinematografele româneşti pe 22 noiembrie.

Un articol de Andrada Văsii|14 noiembrie 2013

Filmul „Jocurile foamei: Sfidarea/The Hunger Games: Catching Fire“, al doilea din saga „Jocurile foamei“, cu Liam Hemsworth şi Jennifer Lawrence în rolurile principale, va avea premiera în cinematografele româneşti pe 22 noiembrie.

Filmul Jocurile foamei: Sfidarea urmăreşte noile aventuri ale tinerei Katniss Everdeen (Jennifer Lawrence) din Panem, o societate autoritară dominată de oligarhii din Capitoliu, care domnesc prin teroare în cele 12 districte în care trăieşte majoritatea populaţiei.

Katniss şi Peeta (Josh Hutcherson) au câştigat împreună sângeroasele Jocuri ale Foamei, sfidând pentru prima dată în istorie regulile impuse de Capitoliu. Reveniţi în Districtul 12, speră să trăiască în pace. După toate obstacolele peste care au trecut, au câştigat o viaţă sigură şi decentă pentru familiile lor.

Dar în timp ce Katniss şi Peeta sunt forţaţi să facă Turul Învingătorilor, apar zvonuri cu privire la o revoltă printre locuitorii districtelor. În ochii conducătorilor, ei sunt sursa acestei rebeliuni. Dacă nu vor reuşi să convingă naţiunea Panemului că sunt în continuare îndrăgostiţi, consecinţele ar putea fi dezastruoase.

Citiţi şi: Jocurile foamei – lansare cu mesaj politic pentru tânăra generaţie

Din distribuţia filmului fac parte Woody Harrelson, Elizabeth Banks, Stanley Tucci şi Lenny Kravitz, iar regia este semnată de Francis Lawrence.

Lansare cu mesaj social, pentru Jocurile foamei

Filmul „Jocurile foamei: Sfidarea/ The Hunger Games: Catching Fire” a fost proiectat în premieră mondială luni seară la Londra, înainte de lansarea sa oficială în lumea întreagă, între 15 şi 28 noiembrie, informează AFP.

În ciuda ploii, sute de fani s-au adunat la Londra pentru a-i vedea pe actorii din acest film, în momentul în care aceştia au păşit pe covorul roşu. Câteva zeci de fani şi-au instalat corturile în centrul Londrei încă de duminică, pentru a fi siguri că vor ocupa cele mai bune locuri.

Jocurile foamei

Jennifer Lawrence – Jocurile foamei

Produsă de compania Lionsgate, adaptarea cinematografică a primului volum din trilogia de succes scrisă de romanciera americană Suzanne Collins s-a impus aproape imediat ca un titan de box office, obţinând încasări mondiale de 693 de milioane de dolari, în 2012, notează Mediafax.

,,Jocurile foamei: Sfidarea” continuă ecranizarea trilogiei de succes ,,Jocurile foamei” de Suzanne Collins, apărută în limba română la Editura Nemira.

Foto credit: Cinemagia, Jocurile foamei

02
/12
/13

Iulia Rugină, Oana Răsuceanu și Ana Agopian inventează povești și le transformă în filme, ca de exemplu „Love Building”, o comedie romantică despre relațiile de cuplu. De ce ai nevoie ca să faci film și cum se scrie un scenariu „în trei”? Ne spun chiar ele, în cinci secvențe.

29
/11
/13

CRONICA DE CARTE Proaspăt apărută la editura Polirom, „Filmar”, noua carte a lui Cristian Tudor Popescu, alias CTP, este o colecţie de texte, în majoritate despre cinema, ce reconfirmă un critic de film tăios în verdicte şi un scriitor cu un stil care atrage şi convinge.

27
/11
/13

Între 29 noiembrie-3 decembrie, noua ediţie a festivalului de film românesc de la New York, Making Waves: New Romanian Cinema, pune stăpânire pe Film Society of Lincoln Center, iar între 5-10 decembrie, Jacob Burns Film Center va deveni gazda festivalului.

27
/11
/13

Marea Britanie a fost marea câştigătoare anul acesta la Gala Emmy, la New York, primind trei trofee, inclusiv pentru cel mai bun actor (Sean Bean), dar şi cel pentru excelenţă (J.J. Abrams).

26
/11
/13

În cartea „Suntem ceea ce sunt amintirile noastre“ (Editura All), Marin Moraru face, printre multe altele, scurte portrete memorabile a zeci de mari actori, de la predecesori iluştri, la colegi de generaţie deveniţi prieteni de suflet şi la noile talente.