John Cusack: Hollywood este un bordel unde oamenii o iau razna
https://www.ziarulmetropolis.ro/john-cusack-hollywood-este-un-bordel-unde-oamenii-o-iau-razna/

Actorul John Cusack a catalogat industria de film americană drept un „bordel unde oamenii o iau razna” într-un interviu în care vorbeşte despre dificultăţile prin care trebuie să treacă tinerii artişti pentru a reuşi la Hollywood.

Un articol de Petre Ivan|30 septembrie 2014

John Cusack, în vârstă de 48 de ani, a vorbit într-un interviu acordat cotidianului britanic The Guardian despre dificultăţile construirii unei cariere în cinematografie, notează Mediafax.

„Nu poţi ajunge sus. (Hollywood, n.r.) este un bordel, iar oamenii o iau razna, cultura de acolo pur si simplu mănâncă actorii tineri şi apoi îi scuipă afară. Este greu să supravieţuieşti fără să îţi găseşti un refugiu”, a declarat actorul american, care în prezent îşi promovează cel mai recent film, „Map to the Stars”, regizat de David Cronenberg şi în care joacă alături de Julianne Moore, Robert Pattinson şi Mia Wasikowska.

Filmul vorbeşte despre obsesia de a deveni vedetă şi modul în care celebrităţile tinere pot ajunge în cele mai proaste situaţii posibile. Scenaristul Bruce Wagner subliniază în film importanţa tinereţii în industria cinematografiei americane şi include chiar şi o scenă în care se sugerează că o actriţă de 26 de ani este considerată ca fiind „la menopauză” de colegii săi mai tineri.

„Pentru femei este foarte dură comparaţia lui Bruce, asta cu dacă ai 26 de ani eşti la menopauză. Este absurdă situaţia, doar pentru că e puţin exagerată. Am prietene actriţe care sunt trase pe linie moartă la 29 de ani, pentru ca industria vrea ceva nou şi fierbinte de 22 de ani. Spui că este pornografie infantilă… e ciudat!” –  John Cusack.

Actorul american a mai spus în acest interviu că Al Pacino şi Rob Reiner au fost mentorii săi în tinereţe.John Cusack

„Când eram eu tânăr, oamenii aveau grijă de tine. Existau şi oameni de treabă în industrie. Când am venit în Los Angeles, Rob Reiner mi-a spus «Vino şi stai în casa mea». M-a învăţat lucruri. Am lucrat cu Pacino, care vorbea cu mine şi mă învăţa. Acum nu se mai întâmplă astfel”, a continuat Cusack.

John Cusack are o carieră cinematografică de peste trei decenii şi s-a remarcat în filme precum „Umbre şi ceaţă”, „Împuşcături pe Broadway”, „Miezul nopţii în grădina binelui şi răului”, „Con Air – Avionul Condamnaţilor”, „La hotarul dintre viaţă şi moarte”, „În pielea lui John Malkovich”, „High Fidelity” – pentru care a fost nominalizat la Globul de Aur -, „Camera 1408”, „2012” şi „Teleportaţi în adolescenţă”.

Foto: John Cusack, Hollywood – cinemagia

28
/02
/17

Festivalul Internațional de Film DaKINO aduce la București, în proiecții speciale, în premieră în România, o serie de filme nominalizate la Premiile Oscar. Evenimentul va avea loc în perioada 1-5 martie la: ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București, Cinema PRO, Cinema Muzeul Țăranului - Studioul Horia Bernea.

28
/02
/17

Între 1-5 martie 2017 la Cinemateca Union din Bucureşti va avea loc o retrospectivă In Memoriam, a filmelor regizate de Radu Gabrea, unde spectatorii vor putea vedea o selecţie de 10 filme regizate de regretatul cineast român. Filmele vor fi precedate de documentarul Interviuri cu Radu Gabrea. Intrarea va fi liberă.

28
/02
/17

Între 28 martie și 2 aprilie, în parteneriat cu Arsenal - Institute for Film and Video Art și cu sprijinul generos al Goethe-Institut, Festivalul Internațional de Film Experimental București BIEFF oferă publicului românesc rara oportunitate de a viziona câteva dintre cele mai provocatoare titluri din selecția prestigiosului Festival Internațional de Film de la Berlin, din secțiunea sa de avangardă: Berlinale Forum Expanded.

28
/02
/17

„Moonlight” / „În lumina lunii” a câștigat, ieri dimineață, premiul pentru Cel mai bun film la cea de-a 89-a ediție a galei Premiilor Oscar. Drama scrisă și regizată de Barry Jenkins a mai obținut statuetele pentru Cel mai bun actor în rol secundar (Mahershala Ali) și Cel mai bun scenariu adaptat (Barry Jenkins). Din 10 martie, Moonlight poate fi văzut în cinematografele din țară, distribuit de Transilvania Film.

28
/02
/17

CORESPONDENŢĂ DE LA BERLIN Despre filmul maghiar câştigător al Ursului de Aur, „A Teströl és Lélekröl”/„On Body and Soul”, regizat de Ildikó Enyedi. Şi despre „The Dinner”, în regia Oren Moverman şi cu Richard Gere şi Steve Coogan - o dramă americană desfășurată în jurul unei cine dintr-un restaurant simandicos.

27
/02
/17

Într-o zi de 27 februarie se năștea Elizabeth Taylor, ”actriţa cu ochi violet”, considerată cea mai frumoasă femeie din lume în anii ’50. Elizabeth Taylor, „ultimul star al Hollywoodului de altădată”, a fost distinsă cu Premiul Oscar de două ori, una dintre cele mai răsfăţate actriţe din toate timpurile, dar şi, cea mai “scumpă”, pentru rolul din “Cleopatra” primind în anul 1962, peste un milion de dolari...

27
/02
/17

CORESPONDENȚĂ DE LA BERLIN Despre cât de greu se obţin biletele la proiecţiile din cadrul Festivalului de Film de la Berlin. Despre filmul care a deschis ediţia din acest an - "Django", povestea celebrului chitarist de jazz Django Reihardt. Şi despre o dramă japoneză plină de sensibilitate şi candoare.

26
/02
/17

Filmul „Lion/Saroo: Drumul spre acasă” care se bucură de un succes răsunător în toate colţurile lumii, se bazează pe o poveste reală, emoţionantă şi plină de candoarea şi speranţa regăsirii familiei.

25
/02
/17

În perioada 14-17 septembrie 2017, va avea loc a doua ediție a DokStation Music Documentary Film Festival, singurul festival de documentare muzicale din București. Proiecțiile, concertele, evenimentele și atelierele pentru copii și tineri se vor desfășura în mai multe cartiere ale capitalei.

24
/02
/17

CRONICĂ DE FILM Danny Boyle ţinteşte resursele de nostalgie după tinereţe ale spectatorilor, cu „T2 Trainspotting”, reîntâlnirea a patru personaje celebre după 20 de ani. În schimb, „Copacul cu poveşti”, de spaniolul J.A. Bayona, este o melodramă care evadează din când în când în fantastic, însă fără o mare îndrăzneală.

23
/02
/17

„Bacalaureat” (regia Cristian Mungiu)”, „Câini” (regia Bogdan Mirică), „Două lozuri” (regia Paul Negoescu), „Inimi cicatrizate” (regia Radu Jude) și „Sieranevada” (regia Cristi Puiu) intră oficial în cursa pentru trofeul Gopo 2017 la categoria „Cel mai bun film”.

22
/02
/17

Cele mai bune filme de peste an vin în 2017 la Festivalul Internațional de Film Transilvania, a cărui ediție cu numărul 16 va avea loc între 2 și 11 iunie. Premiate în marile festivaluri sau incluse în topurile de sfârșit de an ale criticilor, primele titluri anunțate din programul festivalului prefigurează o selecție eclectică, din care nu vor lipsi filme ce abordează teme fierbinți ale momentului - politică, religie, societate - , dar și filme de gen cu cârlig la marele public.