John Lennon, prin ochii lui Gigi Caciuleanu, pe scena Operei Iaşi
https://www.ziarulmetropolis.ro/john-lennon-prin-ochii-lui-gigi-caciuleanu-pe-scena-operei-iasi/

Opera Naţională Română Iaşi prezintă, în premieră naţională, un spectacol de teatru coregrafic marca Gigi Căciuleanu, „Imagine all the people”, după John Lennon. Reprezentaţia va avea loc de Valentine’s Day – sâmbătă, 14 februarie 2015 – de la ora 18.30, în Sala Mare a Teatrului Naţional Iaşi.

Un articol de Petre Ivan|9 februarie 2015

„Teatrul-Coregrafic” reprezintă un gen propriu maestrului Gigi Caciuleanu, elaborat în mai mult de patru decenii de parcurs artistic pe diferite meridiane ale lumii.

Spre deosebire de „Dance-Theater” în care se folosesc tehnici de compoziție proprii regiei teatrale, „Teatrul-Coregrafic” poate fi considerat o piesă de teatru concepută de la bun început ca o coregrafie, compusă în limbajul mișcării de dans.

Dacă un creator de „Dans-Theater” îi solicită pe dansatori ca pe niște actori, „Teatrul-Coregrafic” le cere actorilor să devină dansatori.

Acest spectacol este „spus” într-un limbaj care mi-este propriu, cu felul meu personal de a vedea, de a gândi si de a „face” dans. (…) Energie de grup în care se conjugă ca într-o orchestrație cât se poate de minuțioasă, energiile fiecăruia dintre cei de pe scenă. Adresându-se nu Gigi Caciuleanunumai ochiului, ci și gândirii și, până la urmă, sper, și inimii spectatorului. (…) – Gigi Căciuleanu

Spectacolu este interpretat de soliștii și ansamblul de balet, dar și elevi ai Colegiului de Artă „Octav Bancilă” Iași.

Despre Gigi Caciuleanu

Gigi Caciuleanu este absolvent al Liceului de Coregrafie din București.. A participat la un stagiu de perfecționare la Teatrul Bolshoi din Moscova, iar în paralel cu disciplinele de dans academic, la vârsta de 14 ani a descoperit dansul de avangardă al celebrei artiste Miriam Răducanu.

În 1993 înființează la Paris, împreună cu Dan Mastacan, Compania „Gigi Căciuleanu”. Între 2001 și decembrie 2012 este coregraf și director artistic al Baletului Național din Chile. În 2007, sub egida Fundației „Art Production”, vede luminile rampei la București trupa „Gigi Căciuleanu Romania Dance Company” susținând turnee până în ziua de azi, atât în țară, cât și în străinătate.

În seara spectacolului va avea loc expoziția de fotografie New Energy de Mircea Albuțiu, fotografii realizate în cadrul proiectului Amor Amores de Gigi Căciuleanu.

La acest spectacol este interzis accesul copiilor sub 7 ani.

Foto: Gigi Caciuleanu – operaiasi.ro

19
/09
/22

Filarmonica „George Enescu” anunţă deschiderea noii stagiuni camerale 2022-2023 cu o serie de concerte de excepţie strânse sub egida S#arp Festival, ce va avea loc între 29 septembrie - 2 octombrie 2022, în Sala mare a Ateneului Român.

19
/09
/22

Din 19 septembrie, proiectul “Ascultă 5 minute de muzică clasică” revine în școlile din România. Început în 2014, “Ascultă 5 minute de muzică clasică” este program național în școlile românești, în baza unui protocol semnat între Radio România și Ministerul Educației. În ultimul an școlar, 2021-2022, la acest program au participat peste 250.000 elevi din București și alte 34 județe din țară.

29
/08
/22

Sâmbătă, 10 septembrie 2022, începând cu ora 19.00, la CREART – SALA TEATRELLI din București (Piața Alexandru Lahovari nr. 7), Asociația pentru Muzică, Artă și Cultură din București, Primăria Municipiului București, prin CREART – Centrul de Creație, Artă și Tradiție al Municipiului București, în parteneriat cu Fundația Regală Margareta a României și Muzeul Național George Enescu și cu susținerea Kaufland România, Floria și Wagner Arte Frumoase și Povești, organizează concertul de deschidere a turneului național FIORI E COLORI.

26
/08
/22

Dimitri’s Bats a lansat piesa „Get Your Fix”, un nou single despre reclame, dragoste și consumerism, de pe viitorul EP al trupei, „Get Your Fix”. Vă invităm să-l cunoașteți mai bine pe Radu Osaciuc, solistul trupei, într-un interviu sub formă de alfabet.

25
/08
/22

Zeci de profesioniști din industria muzicală internațională vin la București în perioada 6-8 septembrie, pentru a întâlni artiști la început de drum, trupe consacrate care își doresc să urce pe scena internațională, dar și pentru a schimba idei cu reprezentanții industriei muzicale locale. Structurat în peste 40 de paneluri, workshopuri, studii de caz, prezentări și sesiuni de Q&A, conferința MMB va aduce în prim plan secretele, dar și subiectele tabu din industria muzicală.