Johnny Depp şi George Clooney – motivele pentru care nu au cont pe reţelele de socializare
https://www.ziarulmetropolis.ro/johnny-depp-si-george-clooney-motivele-pentru-care-nu-au-cont-pe-retelele-de-socializare/

Angelina Jolie, Tina Fey, Sandra Bullock, Daniel Craig, Brad Pitt şi Johnny Depp se numără printre vedetele de la Hollywood care au explicat pentru revista Vanity Fair motivele pentru care nu au conturi pe reţelele de socializare.

Un articol de Andrada Văsii|16 noiembrie 2013

Angelina Jolie, Tina Fey, Sandra Bullock, Daniel Craig, Brad Pitt şi Johnny Depp se numără printre vedetele de la Hollywood care au explicat pentru revista Vanity Fair motivele pentru care nu au conturi pe reţelele de socializare.

În timp ce cântăreţii pop şi vedetele de reality-show se numără printre cei mai activi utilizatori ai platformei de microblogging Twitter, starurile de cinema, în cea mai mare parte a lor, au rezistat până acum impulsului de a se alătura freneziei generate de reţelele de socializare.

Şi, deşi tot mai mulţi dintre ei fac până la urmă saltul în universul hashtag-ului (Cameron Diaz şi Sarah Jessica Parker şi-au creat conturi pe Twitter săptămâna trecută), există în continuare un contingent considerabil de vedete de cinema care refuză să folosească această platformă.

Săptămâna trecută, vedete de prim rang de la Hollywood, precum George Clooney (pentru revista Esquire) şi Julia Roberts (pentru revista Marie Claire), şi-au prezentat cu multă sinceritate părerile pe care le au despre Twitter. George Clooney a mers până într-acolo încât a declarat că nu înţelege „motivul pentru care o persoană celebră ar trebui să se conecteze vreodată pe Twitter”.

Johnny Depp nu are telefon

Prezentăm mai jos motivele pentru care atât de multe vedete de cinema refuză să se conecteze pe reţelele de socializare:

1 – Toţi oamenii scriu pe Twitter despre ceea ce mănâncă la prânz.

Daniel Craig: „Nu sunt pe Facebook. Nu sunt nici pe Twitter. «M-am trezit de dimineaţă şi am mâncat un ou»??? Ce relevanţă ar avea asta pentru cineva? Reţea de socializare? Telefonaţi-vă unul altuia, mergeţi într-un bar şi beţi ceva împreună!”.

Tina Fey: „Cei mai mulţi oameni sunt atât de al dracului de plictisitori, încât ar trebui să tacă şi să ceară o licenţă pentru a scrie. Mă ofer, voluntar, pentru a mă ocupa de eliberarea acelor licenţe. Scrieţi-vă gândurile într-un jurnal şi apoi trimiteţi-l prin poştă bunicii voastre”.

2 – Vedetele de cinema ţin la intimitatea lor.

Sandra Bullock: „Nu sunt pe Twitter pentru că nu vreau ca cineva să ştie tot timpul unde mă aflu”.

3 – Folosirea acestor platforme te face să te simţi prost până la urmă, într-un fel sau altul.

George Clooney: „Dacă te îmbeţi într-o seară, te duci acasă şi, după ce ai băut cu două beri mai mult decât ar fi trebuit, te uiţi la televizor, cineva te enervează, iar tu ripostezi. Apoi te duci la culcare şi te trezeşti a doua zi de dimineaţă, iar cariera ta s-a încheiat. Sau îţi dai seama că ai fost un ticălos. Sau toate acele lucruri la care te-ai gândit în liniştea serii tale de beţie ajung să fie brusc cunoscute de toată lumea, încă înainte ca tu să te trezeşti”.

Julia Roberts: „Reţelele de socializare seamănă cumva cu vata pe băţ. Arată atât de atrăgător şi simţi că nu poţi să-i rezişti, că abia aştepţi să ajungi acolo. Apoi, te alegi cu degete lipicioase şi îţi dai seama că a durat doar o fracţiune de secundă”.

Johnny Depp

Johnny Depp în filmul Piraţii din Caraibe

4 – Pentru unele staruri de cinema, această chestiune pare să fi devenit o vendetă personală.

Kristen Stewart: „Twitter mi-o trage în fiecare zi din viaţa mea. Pentru că oamenii încep să scrie pe Twitter: „Stau chiar lângă Kristen Stewart acum!». Şi papparazzii apar imediat”.

5 – Alte vedete consideră că ideea (de a se conecta pe reţele de socializare) este copleşitoare.

Jennifer Lawrence: „Toată lumea vorbea ieri despre Twitter şi Instagram şi Tumblr. Eram cu adevărat confuză şi m-am simţit copleşită. Am simţit la propriu cum îmi pierd respiraţia. Oamenii îmi tot arătau acele lucruri amuzante, iar eu îmi spuneam: «Trebuie să am şi eu asta». Ce este Pinterest? Nu am aşa ceva. Am înţeles până la urmă că, până voi avea şi eu, altceva nou va fi în vogă. Mi-am cumpărat o cutie cu CD-uri cu mai puţin de un an în urmă”.

6 – Alţi actori au obiecţii serioase din considerente „artistice”.

Bradley Cooper: „În cazul meu, poate că sunt de modă veche, dacă ştiu prea multe lucruri despre tine, iar tu joci un personaj într-un film, atunci va trebui să fac un efort foarte mare pentru a uita cine eşti tu, pentru a putea crede în personajul pe care îl joci şi astfel să ne bucurăm de acel film”.

Chris Hemsworth: „Cred că există pericolul de a fi expus excesiv din cauza acestor platforme online. Misterul personalităţii fiecăruia îi face pe oameni interesaţi să te vadă pe ecran. Totodată, e mai uşor pentru ei să creadă personajul jucat de tine, dacă nu cunosc prea multe lucruri despre tine. E greu să nu fi expus excesiv în aceste zile din cauza internetului”.

7 – Ar putea genera riscuri pentru sănătate.

Bruce Willis: „Nu aş putea trăi cu mine însumi dacă aş începe să scriu pe Twitter. Mi-aş spune: «Uite aşa începe nebunia»”.

Shailene Woodley: „Nu am cont pe Twitter, nu am avut niciodată şi nu am intenţionat niciodată să am. Pentru că, atunci când am timp liber, vreau să fiu cât mai departe posibil de radiaţia emisă de câmpurile electromagnetice (EMF). Iar Twitter, din păcate sau din fericire, depinde de radiaţia EMF, care provine de la laptop sau de la telefonul mobil” (Se pare că Shailene şi-a învins fobia faţă de radiaţie după 2011 când a făcut acea declaraţie).

8 – Şi, pentru un număr ciudat de mare de actori faimoşi, se pare că aceştia nu ar putea scrie pe Twitter nici dacă ar vrea să facă acest lucru, pentru că ei au probleme care ţin de „analfabetism tehnic”, notează Mediafax.

Brad Pitt: „Înainte de toate, nu ştiu să folosesc un computer”.

Angelina Jolie: „Aşa cum ştie şi Brad, adevărul e că nu prea ştiu să pornesc un computer”.

Jennifer Aniston: „Sunt cu adevărat o analfabetă din punct de vedere tehnic. Atunci când văd diverşi oameni folosindu-şi telefoanele BlackBerry, lucrând cu ele aşa cum ar folosi un uscător de păr, sunt complet uluită”.

Johnny Depp: „Nu am telefon mobil. Pur şi simplu nu-mi plac telefoanele. Nu-mi place ideea de a putea fi contactat tot timpul”.

Winona Ryder: „Nu folosesc internetul, dar se pare că acolo poţi să găseşti absolut orice”.

Foto credit: Cinemagia, Johnny Depp

12
/12
/16

Lucasfilm prezintă primul film din seria de filme de sine stătătoare „Star Wars”: „Rogue One: O poveste Star Wars”, o nouă aventură epică. Într-o perioadă plină de conflicte, un grup de eroi neobişnuiţi îşi unesc forţele pentru misiunea de a fura planurile pentru Death Star, cea mai puternică armă de distrugere pe care o are Imperiul.

12
/12
/16

“Astăzi sunt 33 de ani de când tata a plecat puțin... A iubit România din tot sufletul lui. A iubit și a crezut în acest popor. Tare a vrut ca acest neam să fie liber, sănătos, prosper și fericit! Fie ca într o zi dorința lui să se îndeplinească. Mulțumesc tuturor ce vor înălța un gând pentru sufletul lui.” – Oana Pellea.

09
/12
/16

Cineastul olandez Paul Verhoeven, regizorul unor producții precum "Robocop" (1987) sau "Basic Instinct" (1992), va fi președintele juriului celei de-a 67-a ediții a Festivalului Internațional de Film de la Berlin ( 9-19 februarie 2017). Verhoeven îi urmează în fruntea juriului Berlinalei actriței Meryl Streep.

09
/12
/16

„Viaţa de zi cu zi seamănă cu un film prost de serie B. Dacă mi s-ar propune s-o ecranizez, aş refuza.” – Kirk Douglas. Ultimul supraviețuitor al epocii de aur a Hollywood-ului împlinește, astăzi, 100 de ani! Cu această ocazie, numeroase ziare din întreaga lume i-au dedicat legendarului actor și producător american articole omagiale.

08
/12
/16

Considerată o revelație a cinematografiei europene, actrița Ada Condeescu, starul din “Eu când vreau să fluier, fluier”, “Loverboy” sau “Dincolo de calea ferată”, debutează cu un prim proiect fotografic, expoziția “Colentina”, care va fi vernisată joi, 15 decembrie, de la ora 18.30, la Galeria Rotenberg-Uzunov din București.

07
/12
/16

Proiecția filmului „Biserici de lemn din România – un documentar”, va avea loc joi, 15 decembrie, de la ora 12, la Cinemateca Eforie din București. Filmul se proiectează în cadrul celei de-a XI-a ediții a IPIFF – „Festivalul Indie al Producătorilor de Film Independenți”.

06
/12
/16

Audiția Națională se adresează tinerilor actori cu vârsta până în 35 de ani, studenților din ultimul an de studiu (anul III – Licență; anii I și II – Master) și absolvenților Facultăților de Teatru din toată țara. Nu există condiții restrictive referitoare la statutul profesional - angajat, independent etc.

05
/12
/16

Cinefilii pot vedea, în această noapte, la FILMUL de ARTĂ, de pe TVR 2, excelenta animație Iluzionistul (L'ILLUSIONNISTE-Franţa, 2010), în regia lui Sylvain Chomet. Filmul a fost nominalizat la premiul Oscar, în 2011, pentru cel mai bun film de animaţie, fiind răsplătit în același an cu un Premiul Cesar.

05
/12
/16

În urmă cu 115 ani, într-o zi de 5 decembrie (1901) venea pe lume, la Chicago, într-o modestă familie cel de-al patrulea copil din cinci al familei Disney. Puștiul talentat la desen va fi încurajat să continue pe această cale de o mătușă. Nu va termina niciodată liceul, dar va ajunge una dintre marile personalități ale secolului XX.

02
/12
/16

“N-am întârziat niciodată şi n-am obosit niciodată. Am ajuns primul la teatru şi am plecat întotdeauna ultimul.” – Mitică Popescu. Îndrăgitul actor, născut la București, pe 2 decembrie 1936, împlinește astăzi 80 de ani!

30
/11
/16

Cinematografele indiene vor trebui să difuzeze imnul național înaintea fiecărei proiecții de film, a decis miercuri Curtea Supremă din India. Ordinul vine pe fondul unei dezbateri la nivel național cu privire la ascensiunea naționalismului agresiv în India sub conducerea partidului hindus de dreapta Bharatiya Janata Party.

29
/11
/16

Sâmbătă, 3 decembrie, la ora 17.00, în librăria Humanitas de la Cișmigiu, regizorul Radu Jude și criticul de film Andrei Gorzo vor intra în culisele filmului "Inimi cicatrizate". Pelicula lui Jude a câştigat Premiul Special al Juriului şi trofeul "Don Quijote" la Festivalul Internațional de Film de la Locarno.

28
/11
/16

Lungmetrajul „SIERANEVADA”, în regia lui Cristi Puiu, propunerea României la Oscarul pentru cel mai bun film într-o limbă străină, se află, în această perioadă, în plină campanie de promovare în Statele Unite ale Americii. Astfel până pe 6 decembrie 2016, la Los Angeles, sunt programate mai multe proiecții speciale ale filmului și întâlniri cu presa și critica americană.