JOI, 22 NOIEMBRIE 2012, de la ora 19.30 la Sala Studio a Teatrului Odeon va avea loc demonstrația de teatru comic KYOGEN
https://www.ziarulmetropolis.ro/joi-22-noiembrie-2012-de-la-ora-19-30-la-sala-studio-a-teatrului-odeon-va-avea-loc-demonstratia-de-teatru-comic-kyogen/

Ambasada Japoniei si Teatrul Odeon invita publicul interesat JOI, 22 NOIEMBRIE 2012, de la ora 19.30 la Sala Studio a Teatrului Odeon la o demonstratie de teatru comic KYOGEN in interpretarea maestrului Motohiko Shigeyama (Japonia) si Ondrej Hybl (Cehia). Demonstratia va fi urmata de piesa Kakiyamabushi (Preotul luptator si curmalul japonez). Kyogen este un gen […]

Un articol de |19 noiembrie 2012

Ambasada Japoniei si Teatrul Odeon invita publicul interesat

JOI, 22 NOIEMBRIE 2012, de la ora 19.30 la Sala Studio a Teatrului Odeon

la o demonstratie de teatru comic KYOGEN in interpretarea maestrului Motohiko Shigeyama (Japonia) si Ondrej Hybl (Cehia). Demonstratia va fi urmata de piesa Kakiyamabushi (Preotul luptator si curmalul japonez).

Kyogen este un gen teatral japonez cu puternice inflexiuni comice a carui existenta numara mai multe secole, originea sa situandu-se impreuna cu cea a teatrului Noh in perioada Muromachi. Desi initial scenetele comice in stil Kyogen erau inserate in cadrul reprezentatiilor de teatru Noh, cu timpul Kyogen a devenit un gen artistic independent. Spre deosebire de caracterul sobru si tragismul pieselor Noh, teatrul Kyogen pune accent pe dialogurile pline de haz şi pe mimica actorilor. Kyogen nu este greu de inteles, intrucat este făcut sa distreze publicul si sa il amuze. Repertoriul sau consta din piese satirice ce au ca tema subiecte inspirate din viata de zi cu zi precum certurile intre soti si care reprezinta o sursa de umor si în zilele noastre. Kyogen ramane o forma de arta traditionala japoneza de divertisment universal, transmisa din cele mai vechi timpuri.

Motohiko SHIGEYAMA este un cunoscut actor de teatru Kyogen din Japonia care face parte dintr-o veche familie de actori în stilul Okura. S-a nascut in 1975 si este fiul lui Shime Shigeyama, un cunoscut actor de teatru Kyogen din Japonia. La varsta de patru ani joaca în piesa “Iroha” unde detine un rol principal. De-a lungul timpului a jucat in piese clasice din repertoriul Kyogen si a realizat diverse spectacole si proiecte teatrale in Japonia si in Europa, singur sau ca membru al trupelor de teatru “Shigeyama” si “Hanagata Kyogen”. Intre anii 2003-2005 a activat si ca profesor la Institutul de Actorie din Paris. In afara de activitatile legate de Kyogen a jucat in filme pentru televiziunea japoneză NHK si în muzicaluri. Este de asemenea autorul cartii “Sa vedem Kyogen cu Shigeyama Motohiko si Shigeyama Hippie”.

Ondrej HYBL se poate mandri cu performanta de a fi primul ceh care joaca teatru Kyogen. In anul 2002, trimis la studii în Japonia, se îndragosteste de Kyogen. Incepe sa studieze sub indrumarea maestrului Shime Shigeyama si devine in scurt timp un promotor al acestui gen teatral in tara sa natala si in Europa. In prezent colaboreaza impreuna cu Motohiko Shigeyama la realizarea mai multor productii Kyogen.

INTRAREA LIBERA pe baza tichetelor cu loc, care se pot procura de la casa de bilete a teatrului in data de 22 noiembrie


Consultant artistic
Tamara Susoi, Cristina Tudor
e-mail: [email protected]
Tel: 021 313 68 74
Fax: 312 24 89, 315 48 52
Adresa: Calea Victoriei 40-42, sector 1,
cod 010062 Bucuresti
Agentia de bilete: 021 314 72 34
Rezervari bilete: [email protected]
website: www.teatrul-odeon.ro

26
/01
/24

Stagiunea curentă a Teatrului Naţional de Operetă şi Musical Ion Dacian include o montare în premieră mondială a musicalului JACK, ÎNTRE DRAGOSTE ŞI NEBUNIE este inspirat de povestea întunecată şi fascinantă a celebrului criminal în serie şi expune o versiune multi-faţetată a acestei istorii ce a cutremurat Anglia victoriană  şi este încă înconjurată de aburii misterului.

26
/01
/24

Mădălina Pavăl vorbește despre „Gazda“, spectacolul ei sonor de la Teatrelli, care are premiera pe 31 ianuarie și 1 februarie, de la ora 19.00, dar nu ne lasă nelămuriți nici în ceea ce privește cele mai frumoase lucruri care îi traversează viața. Totul, într-un interviu sub formă de alfabet.

26
/01
/24

Teatrul Municipal „Bacovia” lansează apelul de înscrieri pentru ediția a - XXX - a (2024) a evenimentului BACĂU FEST MONODRAME, ce se va desfășura în perioada 9 - 13 mai 2024.

26
/01
/24

Survolând șansa și neșansa unei relații nemenite, de la aceeași distanță calculată care marchează și ruptura finală dintre cei doi protagoniști, debutul în lungmetraj a lui Celine Song, „Past Lives” dezbate în compoziții corecte, dar niciodată riscante, un „ce-ar fi fost dacă?” venit la 24 de ani de la ultima întâlnire.

26
/01
/24

UNATC „I.L. Caragiale” din București prezintă, în cadrul proiectului ARHIVA ACTIVĂ derulat de Centrul de Pedagogie și Studiul Imaginii „Sorin Botoșeneanu”, o retrospectivă cuprinzând toate cele șapte filme de lungmetraj ale cineastului Nae Caranfil.

25
/01
/24

Sfârșitul sec.XIX, un sat dezbinat de bârfe, certuri și lupta pentru pământ. Frumoasa Jagna, o tânără de 19 ani, un spirit liber ce iese din tiparele comunității, devine centrul atenției în momentul în care familia o obligă să se căsătorească cu Boryna, un moșier văduv, influent și bogat.

25
/01
/24

Teatrul Mic anunță premiera oficială a spectacolului „Eu sunt propria mea soție” de Doug Wright, traducerea și regia Teodora Petre, scenografia Ioana Pashca, mișcare scenică Alina Petrică, muzică Cezar Antal. Evenimentul va avea loc pe 30 ianuarie 2024, ora 19:00, la Sala Studio – Str. Gabroveni nr. 57.

25
/01
/24

La iniţiativa revistei Teatrul azi, în parteneriat cu Teatrul Masca din Bucureşti şi cu susţinerea UNITER, apare în peisajul cultural românesc un nou proiect dedicat profesioniştilor din domeniul artelor spectacolului.

25
/01
/24

Marți, 30 ianuarie, începând cu ora 11:00, la Sala „Ileana Berlogea”, Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I. L. Caragiale va sărbători Ziua Universității și a patronului său spiritual, Ion Luca Caragiale.

25
/01
/24

Duminică, 28 ianuarie (de la 17.00), primul concert al anului 2024 din stagiunea Orchestrei de Muzică Populară Radio îi este dedicat memoriei actriței NATAȘA RAAB, prezentatoare a nenumeroase concerte pe scena Sălii Radio.

25
/01
/24

Muzica și poveștile se întâlnesc la Teatrelli într-un nou concept de spectacol sonor, creat de Mădălina Pavăl și Alexei Țurcan, împreună cu alți 10 muzicieni talentați. GAZDA redefinește sonoritățile românești și propune spectatorilor un alt mod de a se bucura de muzică – umăr lângă umăr cu artiștii răspândiți prin sala transformată într-o sufragerie, pregătiți să dăruiască povești din culisele creației.