Joi, 8 februarie, ora 19:00, în sala Auditorium de la MNAC are loc vernisajul Povestiri de sub pod
https://www.ziarulmetropolis.ro/joi-8-februarie-ora-1900-in-sala-auditorium-de-la-mnac-are-loc-vernisajul-povestiri-de-sub-pod/

Muzeul Naţional de Artă Contemporană — MNAC Bucureşti vă invită la vernisajul expoziţiei Ioan Aurel Mureşan. Povestiri de sub pod / Stories from Under the Bridge, ce va avea loc joi, 8 februarie, începând cu ora 19:00, în sala Auditorium.

Un articol de Petre Ivan|6 februarie 2024

Ioan Aurel Mureșan este o personalitate proteică a generației care s-a afirmat în deceniul al nouălea al secolului trecut, numită încă de atunci „generația 80”. Disciplinat dar solitar, el a asimilat tendințele neo-expresioniste care defineau în mod mai general acea perioadă, îndreptându-se însă cu rapiditate către alte universuri culturale, unde literatura, filmul, muzica au devenit surse de inspirație și resurse ale unui parcurs în continuă schimbare. „Povestiri de sub pod” este cea mai recentă transformare a acestui artist care se mută mereu către alte orizonturi, rămânând fidel celor două iubiri dintotdeauna: pictura și poezia.
Călin Dan, curatorul expoziției

Ciclul Povestiri de sub pod, început în anul 2021 și întrerupt în 2022 pentru noua serie, Megalos Aselinos, este, din pricina unui accident biografic nefast, neîncheiat. Cele 11 pânze rămân mărturia unei conștiințe empatice ce captează cu acuitate tulburările unui timp febril.

În cadrul vernisajului, va fi lansată publicația Ioan Aurel Mureșan – Povestiri de sub pod / Stories from Under the Bridge, ce cuprinde 11 elegii ale artistului, publicată de Editura Fundației Interart Triade, Timișoara.

Expoziția este organizată de către Muzeul Național de Artă Contemporană – MNAC București, cu sprijinul Fundației Triade și a Sorinei Jecza.

Participarea la acest eveniment este gratuită, iar pentru acces, intrarea cu automobilul în curtea Palatului Parlamentului este posibilă.

Muzeul este localizat în aripa din spate a Palatului Parlamentului. Intrarea se face prin Calea 13 Septembrie, intrarea E1 (poarta B3).
Pin Google Maps.

Expoziția va fi găzduită la etajul 4 al muzeului, în sala Auditorium până pe 31 martie 2024.

26
/04
/24

Centrul Național al Dansului București (CNDB) anunță programul de spectacole pentru luna mai. Unul dintre evenimentele importante ale lunii este premiera spectacolului de dans contemporan Memetics, în coregrafia lui Sergiu Diță, urmată de trei producții CNDB – BLOT, Bodies on The Line, Patosfera și de Miercurea Lejeră, un proiect care prezintă pe scenă idei unice și irepetabile într-o formă performativă.

25
/04
/24

Cea de-a treia ediție din România a competiției de pictură live Art Battle va avea loc pe 27 aprilie, la Palatul Bragadiru din București (Calea Rahovei nr. 147-153) aducând în fața publicului atât concursul contra cronometru care aduce publicul în fața procesului de creație, alături de re-LEAF, o ediție de "interior" a târgului de artă contemporană LEAF (Limited Edition Art Fair) eveniment organizat de Galeria Celula de Artă în parteneriat cu Săfițicuminți. Biletele pentru public sunt disponibile pe LiveTickets.

22
/04
/24

6 manageri și 30 de ghizi și muzeografi din toată țara au participat la Râșnov la două sesiuni de training pentru dezvoltarea abilităților de gestionare și management strategic al obiectivelor de patrimoniu istoric, documentarea istorică, interpretarea informațiilor, comunicarea și interacțiunea directă cu publicul vizitator.

18
/04
/24

Cea de-a XII-a ediție a Săptămânii Haferland, cel mai îndrăgit festival cultural și etnologic al sașilor din Transilvania și din diaspora, va avea loc în perioada 8-11 august 2024 sub înaltul patronaj al Alteței Sale Serenissime Prințul Philipp von und zu Liechtenstein și sub auspiciile Familiei Regale a României. Este pentru prima oară când Familia Regală a României acordă în mod oficial susținere organizării acestui eveniment cultural.

12
/04
/24

Asociația Interact Projects (Proiecte Interactive), în calitate de beneficiar, anunță începerea implementării proiectului Venus iese din retrograd, proiect co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN).

11
/04
/24

Luna aprilie aduce în spațiile galeriei neconvenționale Celula de Artă patru noi vernisaje: pe 11 aprilie, la Art Safe (în incinta Combinatului Fondului Plastic, str. Băiculești nr. 29), expoziția artistului Beaver, Gray Area, pe 14 aprilie deschiderea sezonului Galeriei Verticale din incinta Random Space (str. Popa Petre nr. 21) cu expoziția Metal Poetry și un live performance de sculptură susținut de artista Cristina Dinu, pe 19 aprilie Locus Sigilli, a artistei Laura Sima, la Celula de Artă din Bd. Carol, nr. 53 și pe 27 aprilie expoziția de artă cu vânzare re-LEAF, la salonul permanent din Palatul Bragadiru, (Calea Rahovei nr. 147 – 153), un eveniment conex al competiției de pictură live Art Battle, care va avea loc în aceeași dată.

10
/04
/24

Asociația Entuziart, promotor activ al integrării sociale și culturale a persoanelor cu nevoi speciale, este mândră să anunțe lansarea proiectului "CU OCHII MINȚII". Această inițiativă de pionierat, ce se desfășoară în perioada martie - noiembrie 2024, urmărește să îmbogățească viețile persoanelor cu deficiențe de vedere prin art terapie, dans terapie, psihoterapie și activități expresiv-creative.