Jorj Voicu – In memoriam
https://www.ziarulmetropolis.ro/jorj-voicu-in-memoriam/

De Ziua Internaţională a Teatrului – duminică, 27 martie, de la ora 11.00, la Teatrul Odeon, Sala Studio – iubitorii teatrului sunt invitaţi la “JORJ VOICU – 25 / In memoriam”, un eveniment organizat cu ocazia împlinirii a 25 de ani de la moartea îndrăgitului actor

Un articol de Petre Ivan|22 Martie 2016

Intrarea la eveniment este liberă.

Vor prezenta Dorina Lazăr (directorul Teatrului Odeon) şi Sanda Manu (regizor), iar din program fac parte: dezvelirea bustului realizat de sculptorul Dragoş Cătălin Munteanu şi o proiecţie de film , mai exact un portret realizat de Casa de Producţie a Televiziunii Romjorj voicuâne.

Despre Jorj Voicu

Jorj Voicu s-a născut pe 12 iulie 1938, la Cluj, dedicându-se carierei scenice de timpuriu. A absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică din Bucureşti în 1961, la clasa profesorului Ion Finteşteanu și a studiat la Paris pantomima cu Jacques Leqoc.

Și-a început activitatea tot în 1961, la Teatrul Regional București. Din 1962 a jucat la Teatrul de Stat din Turda, apoi la Teatrul Barbu Delavrancea din București şi la Teatrul Giuleşti din capitală (actualul Teatru Odeon).

Pe marele ecran, a debutat în 1966, cu filmul Zodia Fecioarei, apoi a interpretat rolul Mefisto în Faust XX. Au urmat: Un film cu o fată fermecătoare, De trei ori Bucureşti, B.D. în alertă, Păcală, Comedie fantastică, De ce trag clopotele, Mitică?, Dueliștii  și Rămășagul.

A apărut în emisiuni de teatru și divertisment la Radio și Televiziune şi a fost distribuit în numeroase piese de teatru radiofonic. Actorul a murit la 12 ianuarie, 1991,  la vârsta de 53 de ani.

Foto: Jorj Voicu – Teatrul Odeon

11
/12
/19

CRONICĂ DE FILM „Marriage Story” (2019), noul film al regizorului Noah Baumbach, unul dintre cei mai importanți reprezentanți ai cinemaului american independent, are toate datele pentru a se face simpatic: actori celebri și cool, un subiect cu o puternică încărcătură emoțională și o regie discretă. Este însă și un mare film?

09
/12
/19

Ajuns la ediția a 23-a, festivalulul de film studențesc CineMAiubit, care a avut loc între 3 și 7 decembrie la Cinemateca Eforie din București, a scos în prim-plan câțiva tineri cineaști foarte promițători, care merită urmăriți și de care foarte probabil vom mai auzi în anii care vin.

09
/12
/19

Muzeul Național de Artă al României invită publicul, pe 12 decembrie, de la ora 19.00, la o seară de film cu o proiecție specială: un moment rar de confesiune în care Corneliu Baba, acest pictor singuratic, a acceptat prezența celorlalți în atelierului său.

08
/12
/19

Al șaselea și ultimul sezon al dramei Vikingii a revenit, în exclusivitate, la HISTORY® cu două episoade, joi, 5 decembrie, de la ora 21:00, la doar o zi după premiera din Statele Unite. Drama crește în intensitate pe parcursul călătoriei vikingilor în locuri îndepărtate, la mii de kilometri de Kattegat, pe măsură ce aceștia vor întâlni rivali de temut și vor înfrunta consecințele morții lui Ragnar.

28
/11
/19

CRONICĂ DE FILM După „Cealaltă Irina” (2009) și „Q.E.D.” (2013), regizorul Andrei Gruzsniczki revine cu un nou lungmetraj, „Zavera” (2019), o dramă minimalistă - dar și manieristă - despre un inginer constructor (Dorian Boguță) a cărui viață e dată peste cap de moartea celui mai bun prieten (Șerban Pavlu).

28
/11
/19

Organizat de American Independent Film Festival și Cinema „Elvire Popesco”, pe 30 noiembrie, Maratonul „Blade Runner” este o invitație în lumea a două filme cult.

27
/11
/19

CRONICĂ DE FILM Martin Scorsese revine cu voluptate la ce i-a fost cel mai drag: filmul cu gangsteri. Produs și lansat de Netflix, adică în afara limitărilor la durată impuse de o distribuție în cinematografe, „The Irishman” i-a permis veteranului regizor să se lăfăie într-o cronică a mafiei de aproape trei ore și jumătate.

23
/11
/19

10 filme internaționale proiectate în premieră la București, un juriu de excepție, 12 masterclass-uri și 2 workshop-uri cu specialiști în cinematografie și actorie, și voie bună fără limite!

Page 1 of 25412345...102030...Last »