Jorj Voicu – In memoriam
https://www.ziarulmetropolis.ro/jorj-voicu-in-memoriam/

De Ziua Internaţională a Teatrului – duminică, 27 martie, de la ora 11.00, la Teatrul Odeon, Sala Studio – iubitorii teatrului sunt invitaţi la “JORJ VOICU – 25 / In memoriam”, un eveniment organizat cu ocazia împlinirii a 25 de ani de la moartea îndrăgitului actor

Un articol de Petre Ivan|22 martie 2016

Intrarea la eveniment este liberă.

Vor prezenta Dorina Lazăr (directorul Teatrului Odeon) şi Sanda Manu (regizor), iar din program fac parte: dezvelirea bustului realizat de sculptorul Dragoş Cătălin Munteanu şi o proiecţie de film , mai exact un portret realizat de Casa de Producţie a Televiziunii Romjorj voicuâne.

Despre Jorj Voicu

Jorj Voicu s-a născut pe 12 iulie 1938, la Cluj, dedicându-se carierei scenice de timpuriu. A absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică din Bucureşti în 1961, la clasa profesorului Ion Finteşteanu și a studiat la Paris pantomima cu Jacques Leqoc.

Și-a început activitatea tot în 1961, la Teatrul Regional București. Din 1962 a jucat la Teatrul de Stat din Turda, apoi la Teatrul Barbu Delavrancea din București şi la Teatrul Giuleşti din capitală (actualul Teatru Odeon).

Pe marele ecran, a debutat în 1966, cu filmul Zodia Fecioarei, apoi a interpretat rolul Mefisto în Faust XX. Au urmat: Un film cu o fată fermecătoare, De trei ori Bucureşti, B.D. în alertă, Păcală, Comedie fantastică, De ce trag clopotele, Mitică?, Dueliștii  și Rămășagul.

A apărut în emisiuni de teatru și divertisment la Radio și Televiziune şi a fost distribuit în numeroase piese de teatru radiofonic. Actorul a murit la 12 ianuarie, 1991,  la vârsta de 53 de ani.

Foto: Jorj Voicu – Teatrul Odeon

01
/04
/13

Festivalul Internaţional de Film Cinepolitica (2 - 7 aprilie, Cinema Studio şi Elvira Popescu) începe marţi, 2 aprilie, ora 20.00, la Cinema Studio din Capitală, cu un subiect provocator şi un film proiectat în premieră în România: „Frumoasa adormită”/ „Bella addormentata”, în regia lui Marco Bellocchio.

25
/03
/13

„Toată lumea din familia noastră“, în regia lui Radu Jude, a câştigat premiul pentru cel mai bun film la Gala Premiilor Gopo. Radu Jude a câştigat premiul pentru regie, iar Şerban Pavlu premiul pentru cel mai bun actor în rol principal pentru prestaţia din acelaşi film