Julio Iglesias – Ştiaţi că…?
https://www.ziarulmetropolis.ro/julio-iglesias-stiati-ca/

Julio Iglesias a fost portar la Real Madrid, Julio Iglesias este artistul latin cu cele mai multe albume vândute, Julio Iglesias este singurul cântăreţ din lume care a primit primul Discul de Diamant, Julio Iglesias a participat în 1969 la „Cerbul de Aur”, unde, evident, nu a câştigat niciun premiu.

Un articol de Petre Ivan|23 septembrie 2015

Julio Iglesias se numără printre primii zece artiști cu cele mai numeroase vânzări din istorie, conform Casei de Discuri Sony.

S-a născut la Madrid în data de 23 septembrie 1943, iar la vârsta de 20 de ani a suferit un grav accident rutier, în urma caruia a ramas semi-paralizat mai bine de un an si jumatate. În această grea perioadă din viaţa sa a primit cadou de la infirmierul care îl îngrijea o chitară pentru a-şi ocupa timpul.

Începe să scrie poezii şi să încerce punerea lor pe melodii, însă nu crede prea mult într-o carieră artistică şi, după însănătoşire, îşi reia studiile întrerupte în momentul accidentului.

În anul 1968 debutează în muzică cu participarea la Festivalul Muzical de la Benidorm, pe care îl câştigă cu La vida sigue igual (Viaţa îşi urmează cursul).

În anul următor participă la Festivalul Cerbul de Aur de la Braşov. Nu va obţine niciun premiu. Mai mult, în ciuda vocii sale deosebite, cântăreţul spaniol nu îi impresionează pe specialiştii români, fiind ironizat de presa dâmboviţeană.

În 1971 reprezintă Spania la Festivalul Eurovision, devenind în scurt timp unu dintre cei mai apreciaţi şi iubiţi cântăreţi din lume.

În 1983, la Paris, Julio Iglesias primeşte primul şi singurul Disc de Diamant oferit vreodată unui cântăreţ de către Cartea Recordurilor, pentru meritul de a fi interpretul care a vândut cel mai mare număr de albume înregistrate în cel mai mare numar de limbi straine, din istoria muzicii.

Este, de asemenea, cel mai popular interpret din lume, în cei peste 45 ani de carieră reuşind să vândă peste 250 de milioane de albume care i-au adus 2600 de discuri de platină şi de aur.

Foto: Julio Iglesias – facebook

02
/06
/21

Sâmbătă, 5 iunie, începând cu ora 18:30, Gala Aniversară „Ruxandra Donose 30” va ajunge pe scena Operei Naţionale din Bucureşti, într-un eveniment extraordinar menit să celebreze cei 30 de ani de activitate artistică ai celebrei mezzosoprane. La pupitrul Orchestrei Operei Naționale București se va afla Tiberiu Soare, conceptul regizoral fiind semnat de Paula Stoica.

02
/06
/21

În seara zilei de duminică, 6 iunie, la ora 19, flautista Miruna Didu, violonista Corina Mitroi, violista Iulia Goiana și violoncelistul Eugen Bogdan Popa, toți instrumentiști din Orchestra simfonică a Filarmonicii „George Enescu” din București, propun iubitorilor muzicii de cameră un program integral Mozart.

31
/05
/21

După câteva luni în care, din motive pandemice, toate evenimentele stagiunii au fost transmise live de la Sala Radio – pe calea undelor sau online – publicul va reveni fizic în sală! Primul concert în care spectatorii se vor bucura de reîntâlnirea „vie” cu muzica și, reciproc, artiștii vor retrăi emoția interacțiunii cu publicul, se va derula vineri, 4 iunie (ora 19.00).

31
/05
/21

Filarmonica „George Enescu” anunță că luni, 31 mai, de la ora 12.00, se vor pune în vânzare biletele pentru concertul simfonic cu public de joi, 10 și vineri, 11 iunie 2021, în care Orchestra simfonică a Filarmonicii „George Enescu” va fi condusă de Gabriel Bebeșelea, dirijorul său principal din stagiunea 2020/21. Programul concertului din 10 și 11 iunie are la bază un concept unitar, fiind alcătuit din selecțiuni din muzica originală compusă de Jean-Baptiste Lully pentru piesa "Burghezul gentilom" de Molière și din Suita "Burghezul gentilom" de Richard Strauss.

28
/05
/21

Cum a arătat copilăria pentru trei dintre cei mai cunoscuți artiști rock din toate timpurile – Bruce Springsteen, Freddie Mercury și Keith Richards?

20
/05
/21

S-au pus în vânzare, online și la casa de bilete din incinta Ateneului Român, biletele pentru următorul concert din Stagiunea de marți seara. În 25 mai, la ora 19, publicul meloman este invitat în Sala mică a Ateneului Român ( la capacitatea de 50%) pentru un recital cameral susținut de Valentin Dimitrie Simion, un tânăr dar foarte merituos violoncelist român.

20
/05
/21

Valentin Șerban a câștigat marele premiu al secțiunii de vioară la Concursul Internațional George Enescu, după o finală care a ridicat publicul în picioare și în care a interpretat Concertul în re minor pentru vioară și orchestră op. 47 de Sibelius, miercuri, 19 mai, la Ateneul Român. Pe locul al doilea s-a situat Jaewon Wee din Coreea de Sud, iar locul al treilea i-a revenit lui Tassilo Probst din Germania.

17
/05
/21

Jaemin Han a câștigat marele premiu al secțiunii de violoncel la Concursul Internațional George Enescu, după o finală în care a interpretat Concertul nr. 1 în mi bemol major pentru violoncel și orchestră op. 107 de Shostakovich, sâmbătă, 15 mai, la Ateneul Român. Pe locul al doilea s-a situat Sebastian Fritsch din Germania, iar locul al treilea i-a revenit lui Ștefan Cazacu din România.