Julius Caesar, zeu de cabaret. Din 7 mai, la Teatrul de pe Lipscani
https://www.ziarulmetropolis.ro/julius-caesar-zeu-de-cabaret-de-pe-7-mai-la-teatrul-de-pe-lipscani/

„Julius Caesar” se reia miercuri, 7 mai, la ora 20:00, la Teatrul de pe Lipscani. Spectacolul, care s-a jucat iniţial la Godot Cafe Teatru, se relansează după cateva luni de pauză la sala Muse (Strada Lipscani nr. 53).

Un articol de Petre Ivan|5 mai 2014

“E un spectacol roman, cu pâine, circ şi violenţă, care pune spectatorul în intimitatea ridicolă, senzuală, sacră a unui Julius Caesar căruia să poata săă i se uite pe sub fustă”, spune regizorul Eugen Gyemant, în viziunea căruia Julius Caesar este „un zeu de cabaret, o divă în mizerie, un Peter O`Toole beţiv şi travestit.

Julius Caesar îi reunește în distribuție pe 6 dintre cei mai talentați actori ai tinerei generații: Tudor Aaron Istodor, Lucian Iftime, Dan Rădulescu, Emilian Oprea, Andrei Seușan și Ionuț Grama.

„Julius Caesar”, de William Shakespeare

Regia: Eugen Gyemant

Scenografia: Tudor Prodan

Coregrafia: Andrea Gavriliu

Cu: Tudor Aaron Istodor, Lucian Iftime, Dan Rădulescu, Emilian Oprea, Andrei Seușan și Ionuț Grama.Julius Caesar

Durata: 1h30

Preț bilet: 30 lei

„Conspiraţii, amoruri, dansuri lascive, război, sclipici şi crime – toate gravitează în jurul unei societăţi în care bărbaţii, ca singuri deţinători ai puterii, decid că şi feminitatea poate fi o formă de intensificare a virilităţii lor.

Julius Caesar de Shakespeare, în montarea tânărului regizor Eugen Gyemant (Bullets over Lipscani, Viţelul de aur), prezintă cu fantezie şi umor o congregaţie masculină, plină de oroare şi totodată de graţie, în care bărbaţii fac legea, încalcă legea, se iubesc şi se urăsc cu egală pasiune.

Felul în care bărbaţii comunică ei între ei (până şi rolul Calpurniei merge mai mult înspre ambiguizare decât spre un travesti clasic, intrând în aceeaşi sferă a masculinului), felul în care se unesc, se despart şi se omoară ne trimite în mijlocul unui club exclusivist care prefigurează rafinamentul dandy.

Foto cu Julius Caesar – facebook

 

 

27
/02
/24

Prima zi a primăverii aduce pe scena Sălii Radio un mărțișor muzical ! Vineri, 1 martie 2024 (de la 19.00), ORCHESTRA NAȚIONALĂ RADIO va interpreta Simfonia nr. 1 - Simfonia primăverii, semnată de ROBERT SCHUMANN, un tablou muzical al anotimpului revenirii la viață.

27
/02
/24

Admiratorii lui Nicolae Corjos vor putea vedea sau revedea la Cinemaraton pe 27 februarie filmele Ora zero, Pădurea nebună, Un studio în căutarea unei vedete, Declaraţie de dragoste, Liceenii, Extemporal la dirigenţie, Liceenii Rock’n Roll, Alo aterizează străbunica, documentarul Sergiu Celibidache.

27
/02
/24

Luna martie vine mereu cu provocarea de a găsi mărțișorul perfect și cadoul ideal pentru femeile din viața noastră. Pe lângă flori și darurile – simbol, Vanner Collective propune și cadoul – experiență, cu un program de cinci mărțișoare teatrale cu cinci perspective feminine, care vor putea fi văzute între 3 și 17 martie, în diferite spații din București: „Cassandra”, „Tot ce e minunat în lume”, „Komorebi. Lumina care se filtrează printre copaci”, „Lemons. Lemons. Lemons. Lemons. Lemons.” și „Lungs”.

27
/02
/24

SkyShowtime a confirmat astăzi că Ted va fi disponibil pentru vizionare în toate piețele în care serviciul este disponibil, începând din 22 februarie. Primele patru episoade vor fi disponibile pentru vizionare în exclusivitate pe SkyShowtime din 22 februarie, urmând ca celelalte episoade să fie disponibile din 11 aprilie.

27
/02
/24

Turneul SoNoRo Conac ajunge în 2024 la ediția a XII-a, intitulată „L’heure bleue” – un titlu inspirat de acel interval de timp în care finalul de zi se pregătește să facă loc înserării, apoi nopții. „Ora albastră” va fi – din perspectiva SoNoRo – un spațiu de visare și un răstimp în care muzica se materializează, trece dincolo de contururi și prinde viață în mod desăvârșit, în unele dintre cele mai frumoase edificii din țara noastră.

27
/02
/24

Între 6 și 7 aprilie va avea loc Digital Nomad Summit, conferința dedicată celor care vor să lucreze și să trăiască oriunde în lume. Timp de două zile, 12 speakeri locali și internaționali vor oferi inspirație, povești și instrumente valabile pentru cei care vor să-și schimbe locuința și să lucreze din Asia sau Europa.