Julius Caesar, zeu de cabaret. Din 7 mai, la Teatrul de pe Lipscani
https://www.ziarulmetropolis.ro/julius-caesar-zeu-de-cabaret-de-pe-7-mai-la-teatrul-de-pe-lipscani/

„Julius Caesar” se reia miercuri, 7 mai, la ora 20:00, la Teatrul de pe Lipscani. Spectacolul, care s-a jucat iniţial la Godot Cafe Teatru, se relansează după cateva luni de pauză la sala Muse (Strada Lipscani nr. 53).

Un articol de Petre Ivan|5 mai 2014

“E un spectacol roman, cu pâine, circ şi violenţă, care pune spectatorul în intimitatea ridicolă, senzuală, sacră a unui Julius Caesar căruia să poata săă i se uite pe sub fustă”, spune regizorul Eugen Gyemant, în viziunea căruia Julius Caesar este „un zeu de cabaret, o divă în mizerie, un Peter O`Toole beţiv şi travestit.

Julius Caesar îi reunește în distribuție pe 6 dintre cei mai talentați actori ai tinerei generații: Tudor Aaron Istodor, Lucian Iftime, Dan Rădulescu, Emilian Oprea, Andrei Seușan și Ionuț Grama.

„Julius Caesar”, de William Shakespeare

Regia: Eugen Gyemant

Scenografia: Tudor Prodan

Coregrafia: Andrea Gavriliu

Cu: Tudor Aaron Istodor, Lucian Iftime, Dan Rădulescu, Emilian Oprea, Andrei Seușan și Ionuț Grama.Julius Caesar

Durata: 1h30

Preț bilet: 30 lei

„Conspiraţii, amoruri, dansuri lascive, război, sclipici şi crime – toate gravitează în jurul unei societăţi în care bărbaţii, ca singuri deţinători ai puterii, decid că şi feminitatea poate fi o formă de intensificare a virilităţii lor.

Julius Caesar de Shakespeare, în montarea tânărului regizor Eugen Gyemant (Bullets over Lipscani, Viţelul de aur), prezintă cu fantezie şi umor o congregaţie masculină, plină de oroare şi totodată de graţie, în care bărbaţii fac legea, încalcă legea, se iubesc şi se urăsc cu egală pasiune.

Felul în care bărbaţii comunică ei între ei (până şi rolul Calpurniei merge mai mult înspre ambiguizare decât spre un travesti clasic, intrând în aceeaşi sferă a masculinului), felul în care se unesc, se despart şi se omoară ne trimite în mijlocul unui club exclusivist care prefigurează rafinamentul dandy.

Foto cu Julius Caesar – facebook

 

 

05
/03
/24

Pe data de 5 martie se dă startul unui nou apel deschis în cadrul proiectului Share, Tag or Dye, inițiat și coordonat de către Asociația Fotografică Allkimik, în parteneriat cu Asociația Culturală Marginal. Această inițiativă oferă artiștilor din întreaga lume oportunitatea de a-și împărtăși creațiile și de a se implica într-o experiență colectivă de artă

01
/03
/24

Scena Digitală, platforma online de teatru, film, muzică și dans a Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu (TNRS) vine cu o surpriză pentru public în luna martie. Iubitorii de teatru vor putea urmări online trei spectacole de excepție din cadrul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu: „Arta de a povesti” de Alexis Michalik, „O catedrală plină cu orgi” – spectacolul de deschidere al FITS și „FAUST: tribut”.

01
/03
/24

Happy Cinema redifuzează filmul Oppenheimer, favorit la Oscar, în perioada 7-10 martie, în toate cinematografele din țară. Oppenheimer este un thriller epic filmat în IMAX® care aruncă publicul în paradoxul palpitant al omului enigmatic care trebuie să riște să distrugă lumea pentru a o salva. Pelicula spune povestea fizicianului J. Robert Oppenheimer și a rolului pe care l-a avut în dezvoltarea bombei atomice.

29
/02
/24

Noua producție a Fundației Culturale „Camil Petrescu”, podcastul TEATRUL (DE) AZI, continuă seria dialogurilor cu directorul de imagine și producătorul Zomir Dimovici despre felul în care vedem, citim și percepem teatrul astăzi.