„Junii Sibiului” vor deschide Targul de Turism de la Viena, al treilea ca importanta din Europa
https://www.ziarulmetropolis.ro/junii-sibiului-vor-deschide-targul-de-turism-de-la-viena-al-treilea-ca-importanta-din-europa/

Cel mai vechi şi cel mai valoros ansamblu profesionist de folclor din România, „Junii Sibiului” , va deschide joi, 10 ianuarie, cu un joc popular din inima ţării, de pe Valea Hârtibaciului (judeţul Sibiu), cea de a 38-a ediţie a Târgului de Turism de la Viena, împreună cu primarul Capitalei Austriei, a declarat coregrafa Silvia […]

Un articol de Andrada Văsii|8 ianuarie 2013

Cel mai vechi şi cel mai valoros ansamblu profesionist de folclor din România, „Junii Sibiului” , va deschide joi, 10 ianuarie, cu un joc popular din inima ţării, de pe Valea Hârtibaciului (judeţul Sibiu), cea de a 38-a ediţie a Târgului de Turism de la Viena, împreună cu primarul Capitalei Austriei, a declarat coregrafa Silvia Macrea, managerul Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale „Cindrelul – Junii” Sibiu.

 

În acest an, vedeta standului României este Sibiul, singurul oraş cu trei stele Michelin din România şi primul care a fost Capitală Culturală a Europei, în 2007.

„Este o onoare pentru noi faptul că vom reprezenta nu doar Sibiul, ci România, la Târgul de Turism de la Viena, unde, practic, noi vom deschide cu un spectacol, joi, de la ora 10,00, acest târg, după discursul pe care îl va avea primarul Capitalei Austriei. ‘Junii Sibiului’ vor susţine mai multe spectacole în fiecare zi pe durata Târgului de Turism de la Viena, atât pe scena mare, cât şi la standul României, ceea ce, din experienţa şi altor ani, va reprezenta sigur un punct de atracţie pentru vizitatori. De fiecare dată, când am fost la un târg de turism, am strâns în jurul nostru cei mai mulţi turişti, încântaţi de folclorul nostru, de costume şi de instrumentele unice din România, cum sunt naiul sau ţambalul”, a explicat coregrafa Silvia Macrea.

Dansatorii de la Sibiu, în costume tradiţionale din toate zonele folclorice reprezentative ale ţării noastre, vor purta turiştii într-o călătorie muzicală prin tot folclorul românesc.

Chiar în a doua zi a Târgului de Turism de la Viena, vineri seară, vienezii şi operatorii de turism din zecile de ţări participante, sunt invitaţi la o seară tradiţională românească, la standul ţării noastre, când nu doar folclorul, dar şi bucătăria noastră tradiţională va fi prezentată.

Cotat ca al treilea târg internaţional de turism din Europa, după cel de la Berlin (Germania) şi Londra (Marea Britanie), Târgul de Turism de la Viena (Austria) a atras anul trecut 800 de operatori de turism din 70 de ţări, care au înregistrat 150.000 de vizitatori.

Anul trecut, Sibiul a fost prezent la târgurile de turism din Austria, Germania şi Marea Britanie. Primăria consideră că numărul turiştilor este în creştere la Sibiu, dovadă că încasările din taxa hotelieră au crescut anul trecut. Vârful sezonului turistic la Sibiu este în lunile de vară, din iunie până în august inclusiv. Cele două centre de informare turistică din municipiul Sibiu au fost vizitate de 26.000 de turişti, din 73 de ţări, cei mai mulţi fiind turiştii germani, peste 8.000, urmaţi de aproape tot atâţia români.

Din 2012, Sibiul este un oraş turistic distins cu trei stele Michelin, fiind singurul oraş din România cu această cotaţie.

Sibiul are o capacitate de cazare de 4.000 de locuri, în 135 de hoteluri, moteluri şi pensiuni, la care se adaugă 430 de restaurante, baruri, pub-uri, crame, unde se poate mânca.

 

 

Sursa: Agerpres

30
/04
/24

Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” București, prin Departamentul de Cercetare, Dezvoltare, Inovare, și Centrul de Teatru Educațional Replika desfășoarpă, în perioada 27 mai-1 iunie 2024, evenimentul care încheie proiectul european TabThePAST. Taboo History. Fill the Past to Sense the Present (Istoria Tabu. Umple golurile din trecut pentru a percepe prezentul).

30
/04
/24

Luni, pe 29 aprilie, la Teatrului Național ,,I. L. Caragiale’’ din București, a avut loc cea de-a 18-a ediție a Galei Premiilor Gopo, în cadrul căreia au fost celebrate performanțele înregistrate de cinematografia română în ultimii ani.

30
/04
/24

În pofida starturilor false, primăvara pare a se fi împământenit. Asta mai ales dacă te iei după lumina care se filtrează printre copaci. Pare greu de crezut, iar oamenii de la meteo sunt fiecare un soi de Cassandra care a tot strigat „lup” până a rămas fără voce. Dar e suficient să tragem adânc aer în plămâni și, printre moleculele de îndoială își va face loc și aerul proaspăt. În întâmpinarea căldurii, acum că am trecut de cea mai crudă dintre luni, Vanner Collective invită publicul la trei spectacole dezghețate.

30
/04
/24

Galeria Jecza din Timișoara alături de Fundația Interart Triade magnetizează publicul din Veneția cu o expoziție în premieră în orașul celebrei Bienale de Artă, redeschizând vizitatorilor, după un deceniu un spațiu vechi de peste 900 de ani, cu o expoziție intens apreciată de critici, colecționari și iubitori de artă.

29
/04
/24

După „MANual”, spectacolul care a umplut sala la fiecare reprezentație de la Centrul Național al Dansului București (CNDB), Sergiu Diță, un coregraf în plină ascensiune, revine cu o nouă premieră. Publicul este invitat la „Memetics”, un spectacol de dans contemporan inspirat din cultura digitală, în 11 și 12 mai. Un spectacol care va ajunge viral, însă nu pe Internet, ci pe scenă.

29
/04
/24

Tuturor ne place să călătorim. În locuri exotice, în orașe aglomerate, la capătul lumii sau la doi pași de casă. Dar există și locuri unde poți călători în timp. Iar Râșnov este locul ideal pentru o astfel de experiență.

29
/04
/24

Romanul „Părinți” al Dianei Bădica este romanul unei generații. Este acel moment din proza noastră contemporană în care simți respirația unei scriitoare cu totul speciale, care reușește să surprindă suflul și sufletul unei generații în care s-au întâlnit și s-au ciocnit toate tranzițiile ultimelor decenii.

29
/04
/24

Timp de 12 zile, în perioada 17 mai – 9 iunie, copiii sunt așteptați, alături de părinții lor, la cea de-a opta ediție a Festivalului Opera Copiilor, unde vor fi întâmpinați cu surprize și activități distractive, desfășurate în locurile binecunoscute, dar și în spații recente deschise publicului.

26
/04
/24

Centrul Național al Dansului București (CNDB) anunță programul de spectacole pentru luna mai. Unul dintre evenimentele importante ale lunii este premiera spectacolului de dans contemporan Memetics, în coregrafia lui Sergiu Diță, urmată de trei producții CNDB – BLOT, Bodies on The Line, Patosfera și de Miercurea Lejeră, un proiect care prezintă pe scenă idei unice și irepetabile într-o formă performativă.

25
/04
/24

Asociația Culturală Control N dă startul înscrierilor la a treia ediție a New Draft. Rezidența de dezvoltare de scenarii dedicată proiectelor din România și Republica Moldova se adresează regizorilor și scenariștilor, proaspeților absolvenți de facultăți de profil și autorilor din medii conexe, cu proiecte în faza de început.

25
/04
/24

Cea de-a treia ediție din România a competiției de pictură live Art Battle va avea loc pe 27 aprilie, la Palatul Bragadiru din București (Calea Rahovei nr. 147-153) aducând în fața publicului atât concursul contra cronometru care aduce publicul în fața procesului de creație, alături de re-LEAF, o ediție de "interior" a târgului de artă contemporană LEAF (Limited Edition Art Fair) eveniment organizat de Galeria Celula de Artă în parteneriat cu Săfițicuminți. Biletele pentru public sunt disponibile pe LiveTickets.