Keanu Reeves, eternul sex symbol, a împlinit 55 ani
https://www.ziarulmetropolis.ro/keanu-reeves-eternul-sex-symbol-a-implinit-55-ani/

Născut într-o zi de 2 septembrie (1964) la Beirut, în Liban, actorul din Matrix, Point Break, Speed sau The Devil’s Advocate a împlinit, ieri, 55 de ani. Zilele trecute a fost confirmată oficial informaţia conform căreia Trilogia Matrix va avea o continuare. Filmul îi va avea în distribuţie şi de această dată pe Keanu Reeves şi Carrie-Anne Moss.

Un articol de Petre Ivan|3 septembrie 2019

”Nu pot deveni o parte a lumii în care soții își îmbracă soțiile ca niște femei ușuratice. O lume în care nu există conceptul de onoare și demnitate. O lume populată de oameni în care te poți încrede numai când spun”promit!”. O lume în care femeile nu își doresc copii, iar bărbații nu își doresc o familie. În care fraierii se consideră de succes stând la volanul unui automobil care aparține părinţilor.

O lume în care pretindem cu ipocrizie credința în Dumnezeu, în care am uitat să iubim, iar modestia reprezintă un dezavantaj. O lume în care oamenii consumă toți banii şi timpul pentru a-și repara mașina la prima zgârietură, o lume în care femeile și bărbații nu se mai deosebesc , în numele ”libertăţii de alegere”, iar cei care aleg o cale diferită sunt consideraţi înapoiați. (…)” – Keanu Reeves

Keanu Reeves va juca din nou rolul lui Neo în Matrix 4

Lana Wachowski – cea care a scris și regizat și primele 3 filme Matrix alături de fratele său – va scrie scenariul și va regiza și al patrulea film Matrix. Keanu Reeves și Carrie-Anne Moss vor reinterpreta rolurile lui Neo și Trinity.

Filmul va fi produs și distribuit de Warner Bros. Pictures și Village Roadshow Pictures.

Anunțul legat de apariția Matrix 4 a fost făcut, pe 20 august, de Toby Emmerich, președintele grupului Warner Bros. Picture.

Producția filmului va începe în 2020. Deocamdată, scenariul nu este cunoscut. De asemenea, nu se știe cum va fi abordat rolul lui Morpheus, care a fost jucat până acum de Laurence Fishburne.

Primele 3 filme Matrix – “The Matrix” (1999), “The Matrix Reloaded” (2003) și “The Matrix Revolutions” (2003) – au obținut împreună încasări de 1,6 miliarde de dolari.

Foto: Keanu Reeves – facebook

 

13
/01
/23

Două filme din competiţia Festivalului de la Cannes, foarte diferite, pot fi găsite în ianuarie în cinematografe: "Frate şi soră", de Arnaud Desplechin, şi "Păianjenul sfânt", de Ali Abbasi.

05
/01
/23

Anul 2023 se anunţă bun pentru cinematografia română de festival. Vor avea premiera mondială filme provocatoare ale unor cineaşti consacraţi, precum şi o serie de debuturi promiţătoare în ficţiune sau documentar. Ziarul Metropolis a adunat într-o anchetă cele mai aşteptate titluri, cu declaraţii în exclusivitate de la regizorii lor.

04
/01
/23

„Taximetriști”, comedia regizată de Bogdan Theodor Olteanu, care invită spectatorii în viața de noapte a Bucureștiului prin intermediul a doi prieteni taximetriști și a clienților lor, îi aduce împreună pe același generic pe Monica Bîrlădeanu și Andi Vasluianu. Filmul are premiera în cinematografe pe 20 ianuarie, iar informațiile despre biletele puse deja în vânzare sunt disponibile pe site-ul taximetristi.film.

30
/12
/22

Am tot scris în ultimii ani, încă de dinainte de pandemie, despre diversificarea tot mai mare a cinematografiei române. Însă cred că 2022 a depăşit orice previziuni, cu un număr record de filme.

22
/12
/22

Pentru topul cu cele zece filme favorite din 2022, am ales doar titluri care au avut premiera mondială în acest an. La ele am adăugat alte zece menţiuni - cinci tot din 2022, plus alte cinci din 2021, dar recuperate abia în anul care tocmai se încheie.

21
/12
/22

În Ajun de Crăciun, de la ora 10:00, Daniela Zeca Buzura ne propune o întâlnire de colecție. Invitaţii, Cătălin Ştefănescu („Garantat 100%"), Marina Constantinescu („Nocturne") şi Irina Păcurariu („Reţeaua de idoli") ne invită să fim martorii unei profunde discuții jurnalistice, născută din 30 de ani experiență în media din România.

21
/12
/22

TVR Cultural întâmpină Sărbătoarea Crăciunului cu programe speciale, gândite să satisfacă exigențele telespectatorilor săi. Colinde, documentare de excepție, spectacole de balet, interviuri cu artiști de marcă, dar și piese de teatru care au intrat în istorie se regăsesc în grila de sărbătoare. Nu lipsesc filmele de sezon și nici edițiile speciale ale emisiunilor consacrate.