Kevin Spacey – Nimic nu este imposibil
https://www.ziarulmetropolis.ro/kevin-spacey-nimic-nu-este-imposibil/

Actor, regizor, scenarist, producător. 2 Oscaruri şi alte 57 de premii importante, peste 52 de nominalizări, 77 de roluri, milioane de fani pe facebook şi cronici excelente. Pe scurt, Kevin Spacey, căruia Paramount Channel îi face, luna aceasta, o urare foarte specială la aniversare.

Un articol de Petre Ivan|13 iulie 2015

Astfel, pe 10 iulie, publicul va avea șansa să îl întâlnească pe Kevin Spacey de două ori: în programul special Double Bill Week, în filmul Shrink (ora 21:00) și în The Shipping News (ora 23:00).

Cu toate că nu este chiar un American Beauty  și nu-l deranjează să fie unul dintre Horrible Bosses, Spacey este unul dintre cei mai respectați actori din generația lui.

Se descurcă minunat în House of Cards, deși nu ar lua niciodată în calcul să intre în politică, pentru că, așa cum spune el, “principial, îmi place să realizez lucruri concrete. De aceea politica mi s-ar părea foarte frustrantă și probabil că aș sfârși omorând o grămadă de oameni”.

Deseori, remarcabila lui versatilitate a fost descrisă ca fiind cameleonică, astfel că a reușit să facă o adevărată artă din portretizarea unei întregi galerii de personaje obscure, de o moralitate ambiguă, suspecte ori criminale.

Și de fiecare dată când spune o replică, pur și simplu sună perfect.

A avut o interpretare fără cusur în rolul lui Henry Carter din filmul Shrink, un terapeut care încearcă să treacă peste moartea soției sale și începe să consume marijuana ca să uite de probleme.

Are o clientelă de top, printre care o actriță care obișnuia să fie celebră pe vremuri (Saffron Burrows), un agent de talente amuzant și compulsiv-obsesiv (Dallas Roberts) și un actor dependent de diverse droguri și alcool (Jack Huston).

Lucrurile se complică atunci când i s-a cerut să ia primul său caz pro-bono, al unei adolescente tulburate care venea dintr-un cartier departe de peisajul Hollywoodian. Jemma (Keke Palmer) este o liceancă neliniștită, care după ce s-a tăiat la mână lovind singură cu pumnul într-o oglindă, a fost forțată de școala la care învață să meargă la terapeut.

Nu trebuie ratat nici The Shipping News, povestea sublimă, divină și plină de compasiune a unui om care se descoperă pe sine.

Pe lângă Spacey, distribuția include și alte nume mari, precum Julianne Moore, Judi Dench și Cate Blanchett.

Programul:

10 iulie, de la ora 21:00

Shrink

10 iulie, de la ora 23:00

The Shipping News

Foto: Kevin Spacey – cinemagia

18
/09
/14

În avanpremiera celei de-a șasea ediții a “Festivalului Internațional de Film Comedy Cluj”, bucureștenii sunt așteptați la o proiecție specială, duminică, 28 septembrie de la ora 22:00 în Club Control.

18
/09
/14

“România face documentar” exprimă simplu și concis dorința de a educa prin intermediul cinematografiei, folosindu-se de ideea de unitate întru cultură prin mijloace artistice. Documentarul aduce povești reale din viață, nemodificate și spuse întru totul așa cum sunt. De aceea, poveștile filmate despre români, aparținând unor români participanți la festival, demonstrează că România poate și face documentar.

18
/09
/14

Doi dintre cei mai apreciați actori ai momentului în teatrul românesc, Ofelia Popii și Sorin Leoveanu, se întâlnesc pentru prima dată într-o producție – nu una de teatru, ci una de film: „Q.E.D.”, în regia lui Andrei Gruzsniczki. Filmul intră în cinematografe din 10 octombrie, după ce a circulat prin marile festivaluri și a adunat câteva premii importante.

18
/09
/14

În perioada 16 octombrie – 4 decembrie, poți afla mai multe despre mecanismele din spatele industriei de cinema și poți să înveți să scrii informat și competent despre ele. Asociația Culturală Control N lansează un nou atelier, de data aceasta dedicat jurnalismului de film. 

17
/09
/14

Dem Rădulescu, unul din cei mai mari comedianţi pe care i-a avut cinematografia românească, se stingea din viaţă în urma unui infarct, înainte de a împlini vârsta de 69 de ani. Și-a început cariera în 1959, fiind actor de teatru, film şi televiziune, dar şi profesor la Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică “I.L. Caragiale”.

17
/09
/14

CRONICĂ DE FILM Comedia dezinvolt-naivă „America, venim!”, debutul lui Răzvan Săvescu, este un film de public croit după model american, la care se adaugă inspirate note românești. În schimb, „Cripta”, regizat de Corneliu Gheorghiță, testează timid un gen puțin căutat – filmul-parabolă (în registru lejer).

17
/09
/14

Un om de afaceri francez a rămas prizonier în curtea unui imobil din Băile Herculane ca urmare a descoperirii unei vechi fresce romane. Nu este o știre de tabloid, ci subiectul celui de-al doilea lungmetraj de ficțiune realizat de Cornel Gheorghiță, Cripta, a cărui premieră a avut loc vineri, 12 septembrie, la Cinema Studio, în prezența a numeroase personalităţi din lumea filmului.

16
/09
/14

Lungmetrajul "Is the Man Who Is Tall Happy? An Animated Conversation with Noam Chomsky", regizat de Michel Gondry, va fi proiectat în închiderea Festivalului Internaţional de Film de Animaţie Anim'est 2014. Cea de-a noua ediţie Anim'est va avea loc în perioada 3 - 12 octombrie

15
/09
/14

Celebra formație turcească BaBa ZuLa va concerta la Brașov (Teatrul Sică Alexandrescu) sâmbătă, 4 octombrie, ora 21.00, în cadrul celei de-a doua ediții a Dracula Film: Horror and Fantasy Festival.

15
/09
/14

Luna viitoare, Clujul va deveni centrul național al comediei, al filmelor bune și al întâlnirilor cu profesioniști din industria cinematografică. În perioada 10-19 octombrie va avea loc cea de-a VI-a ediție a celui mai important eveniment cinematografic al toamnei din Transilvania, Festivalul Internațional de Film Comedy.

15
/09
/14

Cea de-a XXI-a ediție a Astra Film Festival, care va avea loc între 6 și 12 octombrie 2014 la Sibiu, prezintă o selecție a celor mai recente documentare filmate în România, de autori români și străini, reprezentând o radiografie a societății românești din perioada comunistă până în prezent. Filmele abordează subiecte sensibile actuale și episoade istorice controversate.

12
/09
/14

CRONICĂ DE FILM Intrate recent pe marile ecrane, „Captiv” (r. Atom Egoyan) și „Vânătoarea de spioni” (r. Anton Corbijn) sunt două filme de festival care, sub camuflajul unor genuri bine determinate, oferă câteva idei stimulative, dar și lecții instructive de regie.