Kilipirim – bilanţ cu cele mai bine vândute titluri
https://www.ziarulmetropolis.ro/kilipirim-bilant-cu-cele-mai-bine-vandute-titluri/

Organizatorii târgului de carte Kilipirim au schiţat un bilanţ al celei mai recente ediţii, încheiate în urmă cu două zile.

Un articol de Andrada Văsii|6 noiembrie 2013

Organizatorii târgului de carte Kilipirim au schiţat un bilanţ al celei mai recente ediţii, încheiate în urmă cu două zile.

În urma analizei datelor primite de la participanți, 70% dintre aceștia au declarat că la cea mai recentă ediție a Kilipirim, care a avut loc în perioada 30 octombrie – 3 noiembrie, la Galeria Dalles, au realizat vânzări mai bune decât la ediția din 2012.

La standul Editurii Litera din cadrul Kilipirim, cele mai bine vândute titluri au fost: volumele din seria Disney, cărțile cu povești de Crăciun și „De ce? Prima mea carte de întrebări” de Amy Shields.

În topul vânzărilor de la standul Editurii Trei s-au clasat volumele: „Supercreierul” de Deepak Chopra și Rudolph E. Tanzi, „Ce ne spunem când nu ne vorbim” de Chris Simion și „Vinovatul“, de Lisa Ballantyne.

La standul Editurii Nemira, cititorii au ales, în primul rând, SF-ul: volumul „Puterea armelor” de Joe Abercrombi situându-se pe primul loc în vânzări, urmat de „Urzeala tronurilor” de George R.R. Martin și „Festinul ciorilor”, de același autor.

La standul Polirom de la Kilipirim, topul a fost dominat de cărți de beletristică: „O femeie iubită” de Andreï Makine, „Sunt o babă comunistă” de Dan Lungu și „În căutarea oii fantastice” de Haruki Murakami. Și la standul Humanitas, preferințele cititorilor s-au îndreptat tot către volume de beletristică, cele mai căutate fiind titlurile din colecțiile „Cartea de pe noptieră” și „Raftul Denisei”.

La standul Editurii Univers, în topul celor mai vândute cărți s-au situat volumele semnate de marele romancier, disident și gânditor rus Aleksandr Soljeniţîn, apoi, volume de Boris Vian și Romain Gary.

Literatură pentru toate gusturile la Kilipirim

Volumul de fantasy al Samanthei Shannon, „The Bone Season”, domină topul de vânzări al Editurii Curtea Veche, urmat îndeaproape de două volume din domeniul dezvoltare personală: „Secretele succesului” – seria Dale Carnegie și „Inteligența emoțională în Leadership” – seria Daniel Goleman.

„SISSI. Împărăteasa Austriei” de Jean Des Cars este volumul care domină topul de vânzări al Editurii Corint, urmat de „Drumul din Kolima. Călătorie pe urmele Gulagului” de Nicolas Werth și ,,Întoarcerea acasă. Povestea adevărată a unui drum anevoios spre libertate” de Sławomir Rawicz.

Citiţi şi: Kilipirim, târgul care depăşeşte 10.000 de titluri, începe astăzi

La standul editurii All de la Kilipirim, extrem de căutate au fost majoritatea volumelor la prețul special de 5 lei.

„Ceremoniile Magice – Heptameronul – Cartea Lucrurilor Secrete” de Cornelius Agrippa – „Petrus din Apono” – Johannes Trithemius, „Doctrina Trezirii – Învățătura lui Buddha în cele mai vechi texte” de Rahula Walpola și „Cartea celor cinci cercuri” de Miyamoto Musashi, acestea sunt cele mai bine vândute trei titluri la standul Editurii Herald din cadrul Kilipirim.

Kilipirim

Cărţi din topul vânzărilor Kilipirim 

Stuart Gordon este autorul-„vedetă” al Editurii Vivaldi la Kilipirim, două dintre volumele sale, „Cartea farselor” și „Cartea blestemelor”, clasându-se pe primele două poziții în topul celor mai bine vândute titluri; cea de a treia poziție e ocupată de volumul „Regina Victoria” (1819-1901), autori Philippe Alexandre și Beatrix de l’Aulnoit.

Titluri de interes pentru cei care vor să afle mai multe despre mari personalități ale istoriei s-au înscris în clasamentul de vânzări al Editurii Orizonturi: „Pe treptele tronului. Femei ilustre care au influentat suverani” de Edmond Rossier, „Marile civilizații” de Vahé Zartarian, precum și „Caligula”, autori Paul Jean Franceschini și Pierre Lunel.

Lucrări care îşi propun promovarea tradiţiilor cultural-gastronomice, la prețuri „de kilipir”, de 1 leu și 5 lei, au constituit atracția ediției de anul acesta a Kilipirim la standul editurii House of Guides.

La standul librăriei-anticariat Antic Exlibris din cadrul ediției din această toamnă a târgului de carte Kilipirim, preferințele vizitatorilor au mers către: „Châteaux of the Loire Valley”, „Eat Pray Love” şi agende de lux.

Părinții și cititorii mai mici au cumpărat, de la standul Didactica Publishing de la kilipirim, în special volume din colecția „Minimiki – Păpușile lumii”, volume din seria „Sunt imbatabil!”, precum și pe cele din seria „Ghiozdănelul meu. Micul imbatabil”.

De asemenea, volume cu conținut educațional au preferat și vizitatorii care s-au oprit la standurile editurilor Minerva și Aramis: „Formule matematice. Clasele V-VIII”, „Ușor de iubit, greu de disciplinat” de Becky A. Bailey și „Descoperim corpul omenesc”.

„Moș Crăciun”, „Scrisori către Moș Crăciun” și „Dansul omenilor de zăpadă” au fost cele mai căutate titluri la standul Editurii Prut.

Iubitorii de benzi desenate au cumpărat la Kilipirim, din oferta celor de la Comicshop.ro, în special: „Marvel Wolverine Vol. 5 No. 1”, „DC: Batman’s Last Case” și „DC: Batman Eye of the Beholder”.

Foto credit: Kilipirim

24
/02
/22

CARTEA DE CINEMA Cinefilii care au îndrăgit celebra autobiografie a lui Ingmar Bergman, “Lanterna magică”, apărută şi în română la Editura Meridiane în 1994, s-ar putea să fie puţin dezamăgiţi sau măcar surprinşi de continuarea volumului, lansată la noi cu titlul “Imagini. Viaţa mea în film” şi scoasă recent de Editura Nemira (în traducerea Ioanei Ghişa şi cu o prefaţă de Andrei Gorzo).

18
/02
/22

Inspirată de prietenia dintre Constantin Brâncuși și James Joyce, pianista Ana Silvestru a pus în scenă un concert de muzică clasică. Acesta va avea loc la Sala Radio de la București chiar de ziua lui Constantin Brâncuși, pe 19 februarie, de la ora 19:00.

15
/02
/22

Editura Humanitas Fiction și Institutul Cervantes din București vă invită miercuri, 16 februarie, ora 19.30 la o întâlnire online cu scriitorii Francesc Miralles și Ángeles Doñate prilejuită de lansarea romanului Un ceai la capătul lumii – recent apărut în traducerea Tudorei Șandru Mehedinți în colecția „Raftul Denisei“, colecție coordonată de Denisa Comănescu – un roman memorabil despre aventura vieții, inspirat de povestea reală, relatată în 2009 de revista Time, a japonezului Yukio Shige, care a salvat de la sinucidere aproape 700 de persoane. Participă: Scriitorii Francesc Miralles și Ángeles Doñate, Tudora Șandru Mehedinți, traducătoarea romanului, Ana Maria Onisei, scriitoare și jurnalist cultural și Dana Pîrvan, critic literar. Moderatorul întâlnirii va fi Denisa Comănescu, director al Editurii Humanitas Fiction.

14
/02
/22

Școala Gimnazială Nr. 194, București, în parteneriat cu Teatrul Evreiesc de Stat, cu sprijinul Inspectoratul Școlar al Municipiului București organizează marți, 15 februarie, de la ora 10.00, evenimentul on-line ”Cu cărțile deschise...”, cu prilejul Zilei Naționale a Lecturii.

10
/02
/22

Biblioteca Metropolitană București (BMB) prin Direcția Cultură, Învățământ, Turism a Primăriei Municipiului București, sărbătorește Ziua Națională a Lecturii printr-o serie de activități online si offline. Astfel, la Palatul Parlamentului, scriitorul Petre Crăciun va susține un atelier de lectură pentru copii.

09
/02
/22

Pe 10 februarie, actorul Victor Rebengiuc împlinește 89 de ani. În rândurile care urmează, vă propunem o scurtă incursiune în biografia artistului care de-a lungul timpului a știut să se arate atât de generos pe scenă și atât de discret în afara ei. Din 2011, numele său se regăsește și pe Aleea Celebrităților din București, proiect inițiat de Teatrul Metropolis pentru a celebra valoarea artistică.

08
/02
/22

Premisa proiectului habits by Republica cultural, inițiat de Societatea Omului Sănătos, o serie de conversații despre impactul artei asupra psihicului și spiritului uman moderate de psihoterapeutul Gabriel Cicu (fondator al clinicii Color Mind din București) alături de patru artiști: scriitoarea Adela Greceanu, muzicianul Răzvan Popovici, coregrafa Judith State și pictorul Roman Tolici.