Kind Market – locul unde se leagă prietenii și încep parteneriate
https://www.ziarulmetropolis.ro/kind-market-locul-unde-se-leaga-prietenii-si-incep-parteneriate/

Peste 250 de freelanceri şi antreprenori sunt înscrişi în platforma de schimb de servicii şi produse creată de NO.MAD Talks.

Un articol de Liliana Matei|14 mai 2020

În cele trei săptămâni de la lansare, Kind Market, spațiul creat de NO.MAD Talks, unde profesioniștii își pun la bătaie timpul și expertiza iar micile afaceri locale oferă produse în schimbul serviciilor care le sunt necesare, a adunat peste 250 de înscrieri și peste 500 de match-uri, unele dintre ele materializate în parteneriate care poate în alt context nu ar fi avut loc.

Astfel, Măcelăria Ghiță a oferit coșuri cu preparate din carne pentru 5 bloggeri relevanți care să le deguste și să scrie despre ele. Mădălina, trainer de time management, a primit o sesiune de fotografie de portret pe care și-o dorea în schimbul consultanței în organizare pe care o oferă. Codruț, webdesigner, lucrează la website-ul de prezentare al micului butic de creație care îi pregătește strategia de comunicare ce îi va face business-ul mai vizibil online. Ioana, care are un mic atelier de cosmetice homemade în Cluj, despre beneficiile cărora face o serie de video-uri, a oferit produse pentru consultanța în Youtube oferită de Alexandra, Digital Specialist. Cristina, psihoterapeut și coach, a primit consultanță pentru promovarea în online de la doi profesioniști, în schimbul sesiunilor de coaching.

Pornit din nevoie și dezvoltat cu pasiune, Kind Market a creat o cale de legătură între freelanceri și antreprenori într-un moment de blocaj al pieței, în care nu se mai punea problema ca business-urile mici să investească în promovarea care le-ar fi adus prezența și vizibilitatea în online necesare iar freelancerii duceau lipsă de proiecte.

Cum colaborările s-au deblocat prin bunăvoința celor înscriși, care au înțeles că este important să ofere timp și know-how chiar și celor ale căror produse și servicii nu le erau necesare, o serie de parteneriate out-of-the-box au început să prindă viață. Servicii mai puțin cunoscute au devenit familiare și li s-a înțeles sensul, produsele și brandurile mici și-au câștigat ambasadori pe viață iar legăturile în comunitatea NO.MAD Talks s-au strâns ca niciodată, ajutate de solidaritatea și apropierea între membrii ei.

Cu peste 150 de freelanceri înscriși care oferă servicii de digital marketing, conținut, grafică, realizare de site-uri de prezentare și magazine online, Kind Market se află într-un amplu proces de recrutare a micilor antreprenori care își doresc să lucreze cu profesioniști, dar și de educare, propunându-și să îi familiarizeze cu serviciile oferite de freelanceri și să îi ajute să își identifice cât mai bine nevoile.

În continuare, în platformă sunt bine-veniți atât freelancerii care vor să-și pună la dispoziție abilitățile în schimbul altor servicii sau produse cât și antreprenorii care au nevoie de consultanță și servicii din partea freelancerilor, iar cu toții își pot înregistra cererea și oferta pe NO.MAD Kind Market în câteva minute. Echipa NO.MAD Talks centralizează nevoile și ofertele primite și, folosindu-și toate abilitățile de project management și comunicare, face un matching între ele iar în fiecare zi de marți, toți cei înscriși vor primi o propunere cu oamenii care au nevoie de ajutorul lor și cu cei potriviți să-i ajute.

Cum unele colaborări sunt în derulare, dar unele s-au și finalizat cu succes, joi, pe 14 mai, de la ora 18:00, povestim pe Zoom la Kind After Market despre cum funcționează platforma și cum poți duce la bun sfârșit un proiect alături de Costin Marinache, Măcelăria Ghiță și de Bogdan Daradan, Presa în Blugi, un producător și un freelancer care ne vor spune cum au colaborat și cum au fost perfect match în platformă.

NO.MAD Talks este un eveniment lunar de networking și educație dedicat freelancerilor și antreprenorilor la început de drum, fondat de Iunieta Sandu. Mai multe detalii despre concept sunt disponibile pe www.nomadtalks.ro.

06
/11
/16

Romanul de dragoste are milioane de fani în toată lumea, iar de-a lungul istoriei multe dintre titluri au iscat scandaluri serioase. Ziarul Metropolis vă oferă un top al celor mai frumoase romane de dragoste din toate timpurile, zece povești pe care trebuie să le citești într-o viață.

28
/10
/16

Noaptea de 28 spre 29 octombrie 1952. În infirmeria penitenciarului din Aiud, Mircea Vulcănescu, unul dintre cei mai mari oameni de cultură ai României, murea în frig, cu o „cavernă la plămânul stâng”, după ce încercase să salveze viața unui tânăr, pe care-l protejase cu propriul lui corp.

19
/10
/16

Crede că cea mai mare problemă a generației lui este că trăiește într-un context haotic. Se simte norocos că face parte din trupa lui Victor Ioan Frunză și crede că atunci când ți se întinde o mână trebuie s-o prinzi. Face teatru cu voluptate, iar cele mai recente roluri în care-l puteți vedea sunt Mozart și Tipătescu în spectacolele „Amadeus” și „O scrisoare pierdută” de la Teatrul Metropolis.

20
/09
/16

Timișoara va fi Capitală europeană a culturii în anul 2021. Anunțul a fost făcut vineri și oamenii au plâns de bucurie când au aflat. Care este pulsul străzii și cum se vede „cultura” din mijlocul mulțimii?

11
/09
/16

Am fost la cinema, ba chiar la mall, să văd Sieranevada (propunerea României pentru Premiile Oscar, da?), scris și regizat de Cristi Puiu. Am plătit bilet, am luat loc în sală. Îmi place să înjur pe banii mei, da? Era o vineri și era un amurg. Nu eram douăzeci de oameni la film. Și uite care e treaba.

05
/09
/16

Pentru a înţelege mai bine cinematografia, este întotdeauna util să revenim la filmul mut, a cărui diversitate a fost remarcabilă. Acolo s-au pus bazele gramaticii vizuale, prin căutările marilor cineaşti-pioneri, aşa cum reaminteşte volumul nou apărut „Limbajul cinematografic în era filmului mut”, de Silviu Şerban.

14
/08
/16

Dragă domnule Zweig, vă scriu tocmai din Europa de Est, în anul 2016, după Hristos, pentru a vă informa că, așa cum v-ați temut, lumea a continuat să-și piardă mințile...

22
/07
/16

În Piazza Navona e cald, e torid, sunt grupuri de asiatici care zumzăie și fac poze la orice, sunt o mulțime de turiști care-și fac selfie în orice colțișor, zâmbind frumos și seducător în ecranul telefonului așezat pe bățul de selfie, ca să surprindă, desigur, și „obiectivele”, adică pe ei lângă „obiective”...

21
/06
/16

"Filmul „Poziția copilului”, , regizat de Călin Netzer, a fost foarte tulburător pentru mine. E un film despre întreaga noastră societate, despre cum ieșim dintr-un fel de a trăi și intrăm în altul, ceea ce pentru unii oameni e imposibil. A fost o onoare să fac parte din juriul care a hotărât premiul pentru acest film." - Tim Robbins