KineDok prezintă: „SOLO” proiecție online și discuție cu invitați internaționali
https://www.ziarulmetropolis.ro/kinedok-prezinta-solo-proiectie-online-si-discutie-cu-invitati-internationali/

Seria de proiecţii de film documentar din Europa Centrală şi de Est continuă în februarie atât online cât şi fizic, în mai multe oraşe din România. KineDok România este un proiect coordonat de Asociaţia One World Romania şi funcţionează ca o platformă de distribuţie alternativă de film documentar în medii informale.

Un articol de Petre Ivan|15 februarie 2022

În perioada 17 – 22 februarie puteți viziona pe platforma Eastsilver.net, unul dintre cele mai emoționante filme din seria KineDok ediția a 7-a, SOLO în regia Artemio Benki, Republica Cehă, Franța, Argentina, 2019, 84 minute.

Filmul spune povestea impresionantă a lui Martín Perano, un pianist și compozitor argentinian a cărui viață a fost întoarsă pe dos de o boală mintală.  Tânăr virtuoz, și cel mai promițător talent al generației sale încearcă acum să găsească o modalitate de a-și depăși boala mintală și de a reveni la viața din afara zidurilor azilului, pe scenele concertelor, în timp ce lucrează la noua sa compoziție ENFERMARIA. SOLO spune o poveste unică, dar universală, despre obsesia perfecțiunii și a creației și surprinde evoluția unei ființe umane care își ia puterea de a continua, din propria sa fragilitate.

Filmul poate fi accesat gratuit pe baza unui link de vizionare. Publicul este invitat sa trimită un mail pe [email protected] sau un mesaj pe pagina de Facebook KineDok Romania pentru a primi accesul.

Luni 21 februarie de la ora 20:00, va avea loc o discuție pe tema filmului cu invitați din țările partenere programului KineDok. Discuția va fi transmisă live pe pagina de facebook KineDok Internațional și va fi în limba engleză.

Filmul SOLO va fi transmis simultan în țările partenere programului KineDoK: Republica Cehă, Slovacia, Croația, Ungaria și România. Filmul va avea subtitrarea în limba engleză.

KineDok este un program unic în Europa, desfășurându-se concomitent în 6 țări partenere: Republica Cehă, Slovacia, Ungaria, Croaţia, Georgia şi România, unde este coordonat de către Asociația One World Romania, în strâns parteneriat cu festivalul de film. Fiecare dintre țările participante contribuie cu cele mai noi documentare, care rulează apoi în sute de locații din toate cele 6 ţări, generând astfel o comunitate culturală impresionantă. Publicul are șansa să vadă o selecție deosebită de filme care nu circulă în cinematografele obișnuite și să participe la dezbaterile animate de după proiecții, unde sunt invitați regizori, protagoniști și specialiști locali din diferite domenii.

02
/06
/23

O oportunitate excelentă pentru actorii de teatru din România, programul 10 pentru FILM își continuă misiunea la TIFF.22. Astfel, alți 10 actori aflați la debut sau care au interpretat până acum roluri secundare în cinema vor veni la festival, unde vor intra într-un program de prezentare și formare, care include workshop-uri, dar și întâlniri esențiale cu profesioniști din industrie.

30
/05
/23

Mini-vacanța de la începutul lunii iunie vine cu mai multe motive de sărbătoare: vreme călduroasă, timp liber de petrecut în familie și cinci zile de filme pentru copii la prețul unic de 10 lei biletul în rețeaua Cineplexx – Băneasa, Titan, Sibiu, Satu-Mare și Târgu-Mureș. Astfel, în perioada 1 - 5 iunie 2023, continuă tradiția de a sărbători Ziua Copilului la cinema cu promoţii de preţ imbatabile.

29
/05
/23

Insula 42, Centrul Cultural Clujean și Cinema Victoria, în parteneriat cu Festivalul Ceau Cinema!, vă invită în data de 4 iunie, începând cu ora 18.00, la Cinema Victoria din Timişoara la un masterclass susținut de Richard Peña, renumit curator, programator și educator de cinema american, dedicat avangardei cinematografice americane a anilor ’40-’60.

26
/05
/23

Programul TIFF.22 (9 – 18 iunie, Cluj-Napoca) va cuprinde o selecție de cinema nordic grație unui parteneriat în premieră între TIFF, institutele de film și ambasadele celor cinci țări din regiune: Danemarca, Suedia, Finlanda, Islanda și Norvegia.

25
/05
/23

„Încă două lozuri" (2023), noua comedie a regizorului Paul Negoescu, „Între revoluţii" (2023), filmul hibrid al lui Vlad Petri, premiat la Berlinale, şi producţia germană „Putem la fel de bine să fim morţi" (2022), care o are în rolul principal pe cunoscuta actriţă timişoreană Ioana Iacob, vor putea fi văzute în cadrul unor proiecții speciale la a zecea ediţie a Festivalului Ceau, Cinema! de la Timişoara, ce va avea loc în perioada 12-16 iulie.